+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 120-an vettek részt a III. Dunántúli Növényorvosi Sportnapon Keszthelyen
2022. augusztus 26. péntek 13:28 - Keszthely
120-an vettek részt a III. Dunántúli Növényorvosi Sportnapon Keszthelyen
Megyei kamarák futballcsapati játszottak egymás ellen a III. Dunántúli Növényorvos Sportnapon. A barátságos mérkőzéseken kívül asztalitenisz, tollaslabda és darts várta a sportolókat.

A sportnapon a megyék együttesei álltak ki egymás ellen. Kispályás mérkőzéseket játszottak, klasszikus 5+1-es összeállításban. A barátságos találkozók ellenére a 2x10 perc játékidőben derekasan küzdöttek a focisták.

Somogyi Zoltán – játékos, Szalánta: "Baranyából jöttünk, most először szervezték meg a Növényorvosi Kamarán belül, hogy el tudjunk ide jönni, a sportnapra. Nagyon szívesen jöttünk, egy jó szabadidős program lesz majd.”

A futballon kívül más sportágakban is kipróbálhatták magukat a növényorvosok. Népszerű volt az asztalitenisz, a darts és a tollaslabda is.

Szabó Bélat – tag, Zala Megyei Növényorvosi Kamara: „Nagy öröm itt lenni a sportnapon, hiszen a szakma elég megterhelő egész éven keresztül, illetve lehetőség van jónéhány más megyei kollégával is a barátkozásra, a kapcsolatépítésre. Én már kifáradtam, kiöregedtem a fociból, kollégám gardírozza, szervezi a zala megyei focicsapatot. Én meg próbálkozom ping-ponggal, amatőrként, de jólesik ittlenni a kollégákkal.”

A sport mellett a barátság ápolása volt a legfőbb cél. Fontosnak tartották, hogy az egymástól távol dolgozó kollégák is találkozzanak, ismerkedjenek egymással.

dr. Varga Zsolt  – elnök, Zala Megyei Növényorvosi Kamara: "Szerettük volna ezt a növényorvos társadalmat, a Növényorvosi Kamarán belüli kollégákat megmozgatni ilyen vonatkozásban is. Tehát, hogy egy sportnapra invitáljuk őket. Gyakorlatilag mégis a szakma egybe legyen, tehát, hogy ez a Növényorvosi Kamara, növényorvosi szakma látszik, hogy egy ilyen erővel tudja magát képviseltetni a mezőgazdaság területén. Vitathatatlan, hogy egy nagyon fontos kategóriát képezünk. Az volt az indítatás, hogy egy ilyen kötetlenebb sportnap, egy főzéssel egybekötött megoldással üljünk össze és tényleg legyen egy baráti összetartás a kamarán belül. ”

A csapatok kísérői, a játékosok családtagjai már a mérkőzések alatt elkezdtek főzni, bográcsokban készültek az ínycsiklandó ételek a megfáradt sportolóknak.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár