Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sportkupa a növényorvosoknak
2023. aug. 25. péntek | Keszthely
Sportkupa a növényorvosoknak
Ismét Keszthelyen rendezték meg a Növényorvosok Sportnapját. A program célja, hogy összekovácsolja az ország szakembereit, tapasztalatot cseréljenek a kikapcsolódás mellett. Több sportágban is megmérettethették magukat a résztvevők, de közös főzés is színesítette a programot.

Egyre népszerűbb a növényorvosi pálya. Az ország több egyetemén, köztük a MATE Georgikon Campusán is képeznek szakembereket. Nincsenek könnyű helyzetben az ágazatban dolgozók, hiszen nehéz alkalmazkodni a mezőgazdaságban folyton változó jogszabályokhoz, szerkivonásokhoz. A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara elnöke, Hunyadi István szerint több negatív vélemény fogalmazódott meg velük szemben, ami nem állja meg a helyét.

„Hogyha nem muszáj, akkor mi nem permetezünk, hiszen óriási pénzekbe kerül ma már a növényvédelem és főleg ilyen felvásárlási árak mellett kétszer is meg kell gondolni, hogy mi az, amivel dolgozik egy kolléga, mi az, ami belefér a költségvetésbe a felvásárlási árak tükrében. Úgyhogy egy picit tévedésben van az talán, aki úgy gondolja, hogy a mezőgazdaság mérgezi a világot, én azt gondolom, hogy a mezőgazdaság hozzájárul ahhoz, hogy a világ haladni tudjon előre, hiszen ő termeli meg az emberiség számára az üzemanyagot, az élelmiszert.”

A szezon után Keszthelyen kapcsolódtak ki az ország növényorvosai. Nekik szerveztek pihenési és szórakozási lehetőségeket. A sport összekovácsoló erejében bízva focikupára várták a szakembereket. 10 vármegye indított csapatot.

„Miért szeretjük? Mert a kollégák itt együtt vannak, nemcsak megyén belül, hanem megyék között is. Rengeteg ismerős kolléga van, sokkal ilyenkor találkozom egyedül az évben, mert az ország túlsó felén tevékenykedik. Nagyon szeretjük ezt a rendezvényt.” - mondta el Dr. Magyar László  Győr-Moson-Sopron vármegye színeiben.

A hazai növényorvosoknak Európában az egyik legszigorúbb rendszerben kell dolgozniuk, sok a kihívás előttük, hogy a lehető legbiztonságosabb élelmiszer előállításában tudjanak segíteni. Az országos rendezvénnyel az a cél, hogy közösségkovácsoló ereje legyen minden ebben a hivatásban dolgozónak.

„Szeretnénk, ha minél többen részt vennének a növényorvosok közül. Minél több megye jönne, képviseltetné magát, ahogy most ez látszik is. Hogy ez a növényorvos szakma kapjon egy kis fellélegzést, egy kis felüdülést. Hogy azért lássa az a laikus ember is, hogy azért a növényvédelemnek van egy ilyen árnyoldala is, amellett természetesen, hogy ez a szakma nagyon fontos tendenciát képvisel.” - fogalmazott  Dr. Varga Zsolt szervező, a Zala Vármegyei Növényorvosi Kamara elnöke.

A labdarúgás mellett más sportágakban is versenyezhettek a vármegyék képviselői. Népszerű volt az asztalitenisz, négy pályán mehetett a küzdelem. A darts táblákhoz is odaállhattak a növényorvosok. A sport mellett díjazták a legjobb ételek elkészítőit is, hiszen egész délelőtt finomságok készültek a bográcsokban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

 

| 2022. aug. 26. péntek 13:28 | Keszthely
Futball, asztalitenisz, darts, tollaslabda sportágakban próbálhatták ki magukat a növényorvosok.
| 2021. feb. 10. szerda 16:32 | Keszthely
A járványügyi szabályok betartásával tartott szakmai napot a Növényorvosi Kamara Zala Megyei Szervezete.
| 2014. aug. 8. péntek 09:31 | Keszthely
Komoly kutatások zajlanak a Georgikonon a szőlő aranyszínű sárgaság betegség megelőzésére.
| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Keszthely
41 strandon zajlik idén a Balaton Fejlesztési Tanács által támogatott sorozat.
| 2024. júl. 22. hétfő 19:15 | Keszthely
A junior keszthelyi úszó a medencében és nyílt vízen is versenyez.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.