+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / FESTetics Parkfesztivál
2022. augusztus 12. péntek 19:03 - Keszthely
FESTetics Parkfesztivál
Megnyitotta kapuit a FESTetics Parkfesztivál. Színes programok, előadások, hangulatos koncertek várják a látogatókat a Festetics kastélyban. Az első fesztiválnap zárásaként Szolnoki Péter & a Budapest Jazz Orchestra adott nagy sikerű koncertet a történelmi parkban.

A Helikon Kastélymúzeum az elmúlt évben indította el azt, hogy kivitték a kastély parkjába a programokat. A színházi esteket a parkban rendezték meg, ezzel is színesítették a kastély látnivalóit, programkínálatát. A kezdeményezés olyan jónak bizonyult, hogy az idén fesztivált rendeznek a Festetics kastély parkjában.

"Ez a négy napos fesztivál egy új keletű program. Tulajdonképpen eg komplett rendezvénysorozatot kínálunk a vendégeknek, amelyet próbáltunk egy kicsit tematikailag csoportosítani. Kimondottan gyerekek számára is készültünk programokkal, aztán ennek a mezsgyéjén alakítottunk ki olyan lehetőségeket, amelyek család összekovácsoló erejűek is. Tehát ahol nem csak a gyermekek, hanem a szülők is részt tudnak venni egy-egy programon, ami nekik is érdekes lehet."- mondta el Pál Nikolettta a Helikon Kastélymúzeum programszervezője.

A szervezők a gyermekek nélkül érkezőkre is gondoltak. A nyitónap esti koncertjén a Budapest Jazz Orchestra és Szolnoki Péter előadása tette hangulatosabbá a nyári estét. Ez a házaspár Zalaegerszegről érkezett a koncertre. Veiningerné Ica a következőket mondta:Nagyon örülünk. Facebookon láttuk, hogy lesz itt ez a rendezvény és rögtön megbeszéltem a férjemmel, hogy jövünk, mindenképpen mert szeretjük ezt a zenét. És tényleg…a hangulat nagyon jó dolog itt."

A Bon-Bon együttes oszlopos tagja, a kiváló zenész és énekes már korábban is együtt dolgozott Magyarország egyik legnépszerűbb big bandjével. Szolnoki Péter már koncertezett a Helikon Kastélymúzeum szervezésében, a zenekar azonban első alkalommal lépett színpadra a nyári fényárban úszó főúri kastély parkjában.

"Mindig jó ilyen helyen játszani. Egyrészt nyugalom van. Ugye a zene is valahol szép dolog kell, hogy legyen, és egy szép környezetben sokkal könnyebb az embernek elképzelni, mert azért ez úgy működik, hogy az embernek el kell képzelnie belül, hogy mit szeretne, hogy szóljon? Különben bármi történhet, és egy ilyen miliőben ez sokkal könnyebb. Kevesebb energiát kell a fókuszálásra fordítani." - mondta az együttes igazgatója, Kullmann Gábor.

A FESTetics Parkfesztivál első különleges koncertjén felcsendültek a jazz aranykorából ismert dallamok. A Bon-Bon együttes és a Budapest Jazz Orchestra közös albumának dalai és klasszikusok is. A fesztivál első napja már igazolta a sikerét. Több mint 2500-an látogatták a programokat.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus