Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Evangélikus tábor a majorban
2023. aug. 16. szerda | Keszthely
Evangélikus tábor a majorban
Táboroznak az evangélikus gyerekek. A napközis foglalkozásnak a Majormúzeum ad otthont, ahol nagyon sok lehetőség van a játékra és a kikapcsolódásra. A hittantábor minden napján egy történetet dolgoznak fel a gyerekek Honthegyi Zsolt lelkésszel és a segítőkkel közösen.

Közös énekkel kezdődik a fiatalok napja a táborban. A dalokat már jól ismerik a gyerekek, sokaknak kedvence is van. Az énekeket gitárral kísérték, ebben a segítők működtek közre. A tábor napközis, reggel érkeznek, és délután mennek haza a hittanosok. A fiatalok nagyon jól érzik magukat, nagyon élvezik a napi foglalkozásokat.           

„Nekem az nagyon tetszik, hogy nagyon sokat játszunk. Számháborúztuk sokat, játszottunk, kaptunk ellátást, ennivalót. Nagyon sokat énekelünk, történeteket mesélünk, elbábozzák nekünk. Van hátul egy nagyon nagy rész, ott a malom, kincset is kerestünk már, meg tényleg nagyon sokat játszunk.” - mondta egy táborozó, Márton Flórián.

A tábor minden napján egy példázatot hallgathatnak meg a gyerekek. A történeteket Honthegyi Zsolt lelkész meséli, a fiatalok pedig eljátsszák azokat. Természetesen közösen megbeszélik a tanulságokat, és azt is, hogy Jézus mit üzent a példázattal. A gyerekek nagyon élvezik ezeket az alkalmakat, emellett pedig nagyon sokat is tanulnak. A tábor előre felépített tematika mentén zajlik Honthegyi Zsolt lelkész és Kovács Andrea hitoktató vezetésével.

„A címe a Mennyei királyság. Most éppen Jézus példázatait vesszük, és próbáljuk átélni őket. Volt már kincskeresésünk, volt már számháborúnk, ma éppen szőlőt fogunk préselni, úgyhogy átéljük, vagy igyekszünk átélni a példázatok történéseit és történeteit. Láttuk, hogy elbábozzuk, és ilyen módon is átéljük ezeket a történeteket. Ez egy alsós tábor, reggel jövünk, délután megyünk. Azok a hittanos gyerekek vannak, akiket év közben tanítunk, legalábbis többségében.” - tájékoztatott Honthegyi Zsolt, a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség lelkésze.

A táborból természetesen nem hiányozhat az önfeledt játék sem. A segítők több közösségi programot is kitalálnak, de a gyerekek szívesen tollasoznak vagy fociznak az udvaron.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Keszthely
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
| 2017. jún. 14. szerda 14:13 | Keszthely
A reformációi évfordulójára készített két méteres könyv mutatja be az evangélikusok történetét és jelenét
| 2016. nov. 3. csütörtök 16:06 | Keszthely
Bach zenéjével ünnepli a keszthelyi evangélikus gyülekezet az ötszáz éve történt hitújítást.
| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A helyi utánpótlásból három gyerek szeptembertől a ZTE és az Illés Akadémia kötelékében folytatja.
| 2024. júl. 10. szerda 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi Tollaslabda Egyesület 11. alkalommal szervezte meg a tábort.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.