+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyitott a piac Gyenesdiáson
2022. április 12. kedd 19:07 - Gyenesdiás
Megnyitott a piac Gyenesdiáson
Megnyitotta kapuit a Gyenesdiási Piac és Rendezvénytér. A nyitónapon nem csak a termelők árulták portékáikat, hanem a kertészkedni szándékozók is kaptak tanácsokat, ötleteket. A piac első napján kulturális műsor is várta a látogatókat.

Kis óvodások gyermekdalokkal, tánccal szórakoztatták a közönséget a  Gyenesdiási Piac nyitónapján. A népszerű termelői és balatoni halpiac a 13. szezont kezdte meg. A bejáratott piacon mára igazi közösségi térré is alakult.

"Nagyon sok 2022. évi rendezvénynek helyszínt fog adni a piacterünk és ezzel együtt természetesen nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy ilyenkor piacnyitókor a Keszthelyi Burgonyakutató Intézetnek itt vannak a burgonya fajtái és természetesen ezzel együtt a vetőburgonya akció is most veszi kezdetét. Valamint a húsvéti bevásárló nap is ma van."- mondta el Gál Lajos polgármester.

A nagyközönséget vonzó piaci forgatagban az emberek megkeresték azokat a standokat, ahol az ünnepekre különlegességeket is kínáltak a helyi és környékbeli termelők. Megkóstolhatták a házikolbászt, a kézműves sajtokat. Választékból és vásárlóból sem volt hiány. A házi finomságok között bőven lehetett válogatni.

"Most a Húsvéthoz készülődve fürjtojást vettem, ami egy füstölt és egy chili ízesítéssel van, és úgy gondolom, hogy ez egy nagyon különlegesség lesz a húsvéti asztalon, ill. egy 100%-os gyümölcsital, ami úgy gondolom, hogy tél végén nagyon fontos az immunrendszer erősítéséhez."- mondta Krasznai Tamásné.

Szezonális zöldárut még nem árultak az őstermelők. Nincs itt az ideje, de megjelent már a magyar eper a zöldség, gyümölcs standokon.  A háztáji, kiskerti zöldségtermesztés ismét igen népszerűvé vált. A gyenesi piacon már az első napon sokan vásároltak vetőburgonyát, válogattak a zöldségpalánták között. A hobbikertészkedésre az igény évről évre nő.

"A fiatalabb korosztály az egészséges életmódhoz való hozzájárulás, hogy az emberek otthon saját palántát, saját gyógy-és fűszernövényeket tartsanak, hogy a fiatal, az idősek, a gyerekek saját maguknak – akár ebben segítenek-, hogy nem vegyszerezett, nem génmódosított növényeket fogyasztanak, hanem tényleg a saját maguk bio kis kertjeiben megnevelt paprika, paradicsom és egyéb növényeket előállítanak."- adott tájékoztatást Volner Richárd.

A kertészkedés iránt érdeklődők szaktanácsot is kaptak az első napon. Az Első Balatoni Hal és Termelői Piacon friss tojás, friss zöldség, tej, kenyér, hal és egy jó szó minden vásárlónak jutott a szezonnyitón.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus