+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyitott a piac Gyenesdiáson
2022. április 12. kedd 19:07 - Gyenesdiás
Megnyitott a piac Gyenesdiáson
Megnyitotta kapuit a Gyenesdiási Piac és Rendezvénytér. A nyitónapon nem csak a termelők árulták portékáikat, hanem a kertészkedni szándékozók is kaptak tanácsokat, ötleteket. A piac első napján kulturális műsor is várta a látogatókat.

Kis óvodások gyermekdalokkal, tánccal szórakoztatták a közönséget a  Gyenesdiási Piac nyitónapján. A népszerű termelői és balatoni halpiac a 13. szezont kezdte meg. A bejáratott piacon mára igazi közösségi térré is alakult.

"Nagyon sok 2022. évi rendezvénynek helyszínt fog adni a piacterünk és ezzel együtt természetesen nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy ilyenkor piacnyitókor a Keszthelyi Burgonyakutató Intézetnek itt vannak a burgonya fajtái és természetesen ezzel együtt a vetőburgonya akció is most veszi kezdetét. Valamint a húsvéti bevásárló nap is ma van."- mondta el Gál Lajos polgármester.

A nagyközönséget vonzó piaci forgatagban az emberek megkeresték azokat a standokat, ahol az ünnepekre különlegességeket is kínáltak a helyi és környékbeli termelők. Megkóstolhatták a házikolbászt, a kézműves sajtokat. Választékból és vásárlóból sem volt hiány. A házi finomságok között bőven lehetett válogatni.

"Most a Húsvéthoz készülődve fürjtojást vettem, ami egy füstölt és egy chili ízesítéssel van, és úgy gondolom, hogy ez egy nagyon különlegesség lesz a húsvéti asztalon, ill. egy 100%-os gyümölcsital, ami úgy gondolom, hogy tél végén nagyon fontos az immunrendszer erősítéséhez."- mondta Krasznai Tamásné.

Szezonális zöldárut még nem árultak az őstermelők. Nincs itt az ideje, de megjelent már a magyar eper a zöldség, gyümölcs standokon.  A háztáji, kiskerti zöldségtermesztés ismét igen népszerűvé vált. A gyenesi piacon már az első napon sokan vásároltak vetőburgonyát, válogattak a zöldségpalánták között. A hobbikertészkedésre az igény évről évre nő.

"A fiatalabb korosztály az egészséges életmódhoz való hozzájárulás, hogy az emberek otthon saját palántát, saját gyógy-és fűszernövényeket tartsanak, hogy a fiatal, az idősek, a gyerekek saját maguknak – akár ebben segítenek-, hogy nem vegyszerezett, nem génmódosított növényeket fogyasztanak, hanem tényleg a saját maguk bio kis kertjeiben megnevelt paprika, paradicsom és egyéb növényeket előállítanak."- adott tájékoztatást Volner Richárd.

A kertészkedés iránt érdeklődők szaktanácsot is kaptak az első napon. Az Első Balatoni Hal és Termelői Piacon friss tojás, friss zöldség, tej, kenyér, hal és egy jó szó minden vásárlónak jutott a szezonnyitón.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus