+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felavatták az orvosi szolgálati házat
2022. március 31. csütörtök 19:03 - Vonyarcvashegy
Felavatták az orvosi szolgálati házat
„Vonyarcvashegy Nagyközség eddigi legnagyobb támogatási összegű sikeres pályázatának eredményét avatjuk ma”- hangzott el az orvosi szolgálati ház avatóján az üdülőtelepülésen. A 256 milliós beruházást 100%-ban a Magyar Falu Program támogatta.

Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata 2019. júniusában nyújtott be támogatási kérelmet a Miniszterelnökség által meghirdetett –  5.000 fő alatti lakosságszámú településeknek kiírt - Magyar Falu Program Orvosi szolgálati lakás alprogramjára, egy 4 szobás szolgálati ház építésére-adott tájékoztatást Pali Róbert Vonyarcvashegy polgármestere a házavatón. A nyertes pályázat közbeszerzését követően a közel 200 nm-es ingatlan 15 hónap alatt épült fel, a Balatongyörök, Gyenesdiás és Vonyarcvashegy házi gyermekorvosi alapellátását végző orvosának.Nagy Bálint országgyűlési képviselőjelölt  kiemelte az összefogás jelentőségét, a térség nagyütemű fejlődését.

"Valóban olyan fejlesztések valósultak meg, amire az adott településen élőknek nagy szükségük volt. Gondolok itt közösségi tér megújításokra, eszközbeszerzésekre és ennek egy része, hogy orvosi lakások is megépítésre, felújításra kerültek. S Vonyarcvashegyen ez egy nagyon nagy pillanat,mert úgy gondolom, hogy nagyon jó helyen egy gyönyörű ház készült el ahova vonyarcvashegyi orvos egész családjával be tud költözni."- mondta az országgyűlési képviselőjelölt, Nagy Bálint.

Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár avatóbeszédében hangsúlyozta, hogy a Zala 2.számú választókerülete a településszerkezetet  tekintve, a Magyar Falu Program pályázható keretének a felét elhozta. " Teljesülnek a céljaink. Azok a célok, amiket kitűztünk, hogy a falvakat élhetőbbé tegyük, hogy megszüntessük az elvándorlást a településekről – mert azért van, volt egyfajta elvándorlás, - amely bizonyos értelemben leállt, had ne mondjam a visszájára fordult azáltal, hogy a Magyar Falu Programot a magyar kormányzat megalkotta és ezt egyébként Gyopáros Alpár kormánybiztos úr hatalmas energiákkal és tudással az elmúlt időkben fantasztikusan vitte végig. Ebből következően a települések ismét látnak jövőt."

A megújuló energiaforrásokkal felszerelt, minden igényt kielégítő családi házba a közel ezer kisgyermeket ellátó, Dr. Tótok Mária és családja, a közeljövőben költözik be.

"2022 április 1-jén fogom megkezdeni a praxist. Akkor veszem át. Onnantól én leszek a három településnek a gyermek háziorvosa. Mi 9 éve telepedtünk le itt a környéken, azóta én a Keszthelyi Kórházban tevékenykedtem, mint gyermekgyógyász szakorvosként és a család és egyéb dolgok miatt úgy döntöttünk, hogy itt folytatom. Óriási ajándék számunkra az, hogy itt kaptuk ezt a gyönyörű szolgálati házat, amit igénybe is kívánunk venni amint berendezzük. "- mondta Dr. Tótok Mária.

A szolgálati ház 256 millióból épült meg, 100%-os, vissza nem térítendő támogatással. A 3000 nm-es telken álló ingatlan nem csak esztétikus és modern, hanem gyönyörű környezetben is helyezkedik el. Vonyarcvashegy az elkészült lakóépületet indítja az „Év Háza” pályázaton.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

 

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus