+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Forradalmi menüsort készített a 13 séf
2022. március 21. hétfő 13:12 - Hévíz
Forradalmi menüsort készített a 13 séf
A konyhafőnökök különleges gasztronómiai élményt kínáltak legújabb, hévízi vacsoraestjükön. 106 szerencsés vendéget érhetett a meglepetés, hiszen a klasszikus ízek, szokatlan formában kerültek a tányérra.

Forradalmi módon készült a gulyásleves, a cigánypecsenye és a rétes is. A 13 séf minden alkalommal a házigazda által megadott téma szerint főz. Nagy kihívás volt Tóthné Matil Alexa számára, hogy a 11. rendezvényre olyan koncepciót és alapanyagokat vázoljon fel, mely méltó a hévízi és környékbeli konyhafőnökökből álló csapat hírnevéhez.

„Az jutott eszembe, hogy mivel március 19-én van a rendezvény és március 15-én volt a nemzeti ünnepünk, hogy legyen a témánk a magyarság. Úgy építettük fel az ételeket, hogy a fiúk tradicionális magyar ételeket kaptak témának és azokat kellett forradalmasítva elkészíteni, tehát teljesen hagyományos ételeket készítenek egy új köntösben, az íz viszont ugyanaz marad” - nyilatkozta Hotel Európa fit Hévíz séf helyettese. 

Az új köntösnek köszönhető, hogy például a cigánypecsenye nem klopfolt húsból, hanem egészben, 10 órán keresztül sült tarjából készült. A forradalmasítás itt a fekete fokhagyma használata volt. Desszertnek rétes és madártej készült. A túrós, tökös és mákos édesség egyáltalán nem a megszokott formában került a tányérra. A nemzeti trikolorban pompázó kreáció és a többi fogás is meglepetés volt a vendégeknek.

„Nagyon jól érezzük magunkat, ez a gasztronómiai est egy hatalmas nagy élményt nyújt számunkra, amin részt tudunk itt venni. Rendszeresen el szoktunk jönni” - mondta a vendégek közt helyet foglaló Andrási György. 

Amekkora lendülettel kezdődött, úgy folytatódik most a 13 séf. A járvány miatti kihagyás sem szegte a konyhafőnökök kedvét. Az együttműködés eredménye nem csak egy különleges, hatfogásos vacsora. A séfek tapasztalatot cserélnek, ami a mindennapi munkájukat segíti. 

Farkas Bálint, a 13 séf alapítója: „Megváltoztunk abból a szempontból, hogy ajánljuk a másik éttermet a vendégeinknek. amikor nem nálunk akar – akár a szállodában, akár az étteremben – étkezni, akkor ajánljuk a többit. Ez az egyik, a másik az, hogy inkább segítjük a másikat, akár alapanyagban, akár emberben, akár szakmai tudásban és inkább barátok vagyunk és összefogunk. Úgy is el lehet képzelni minket, hogy a 13 séf megfogja egymás kezét és mint egy kör megyünk tovább.” 

A 13 séf egyik erőssége a sokszínűség. A házias ízeket kínáló éttermek mellett ötcsillagos szálloda konyhafőnöke is gazdagítja a formációt. A séfek legközelebb október 15-én, a Hotel Panorámában adnak vacsoraestet. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Nőnapi rendezvényt tartott a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub.
 
A hagyományok tiszteletére, azok megtartásával igyekeztek divatos tárgyakat alkotni Keszthelyen.
 
A Forrásvíz Természetbarát Egyesület szervezésében idén is túrára hívták a természet szerelmeseit.
 
A Festetics Fűszerkert és Herbáriumban is tartanak ezek felhasználásáról tematikus napokat.
 
Két autó ütközött Keszthely és Alsópáhok között.
 
A Híradó Plusz vendége: Varga József edző.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus