+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Forradalmi menüsort készített a 13 séf
2022. március 21. hétfő 13:12 - Hévíz
Forradalmi menüsort készített a 13 séf
A konyhafőnökök különleges gasztronómiai élményt kínáltak legújabb, hévízi vacsoraestjükön. 106 szerencsés vendéget érhetett a meglepetés, hiszen a klasszikus ízek, szokatlan formában kerültek a tányérra.

Forradalmi módon készült a gulyásleves, a cigánypecsenye és a rétes is. A 13 séf minden alkalommal a házigazda által megadott téma szerint főz. Nagy kihívás volt Tóthné Matil Alexa számára, hogy a 11. rendezvényre olyan koncepciót és alapanyagokat vázoljon fel, mely méltó a hévízi és környékbeli konyhafőnökökből álló csapat hírnevéhez.

„Az jutott eszembe, hogy mivel március 19-én van a rendezvény és március 15-én volt a nemzeti ünnepünk, hogy legyen a témánk a magyarság. Úgy építettük fel az ételeket, hogy a fiúk tradicionális magyar ételeket kaptak témának és azokat kellett forradalmasítva elkészíteni, tehát teljesen hagyományos ételeket készítenek egy új köntösben, az íz viszont ugyanaz marad” - nyilatkozta Hotel Európa fit Hévíz séf helyettese. 

Az új köntösnek köszönhető, hogy például a cigánypecsenye nem klopfolt húsból, hanem egészben, 10 órán keresztül sült tarjából készült. A forradalmasítás itt a fekete fokhagyma használata volt. Desszertnek rétes és madártej készült. A túrós, tökös és mákos édesség egyáltalán nem a megszokott formában került a tányérra. A nemzeti trikolorban pompázó kreáció és a többi fogás is meglepetés volt a vendégeknek.

„Nagyon jól érezzük magunkat, ez a gasztronómiai est egy hatalmas nagy élményt nyújt számunkra, amin részt tudunk itt venni. Rendszeresen el szoktunk jönni” - mondta a vendégek közt helyet foglaló Andrási György. 

Amekkora lendülettel kezdődött, úgy folytatódik most a 13 séf. A járvány miatti kihagyás sem szegte a konyhafőnökök kedvét. Az együttműködés eredménye nem csak egy különleges, hatfogásos vacsora. A séfek tapasztalatot cserélnek, ami a mindennapi munkájukat segíti. 

Farkas Bálint, a 13 séf alapítója: „Megváltoztunk abból a szempontból, hogy ajánljuk a másik éttermet a vendégeinknek. amikor nem nálunk akar – akár a szállodában, akár az étteremben – étkezni, akkor ajánljuk a többit. Ez az egyik, a másik az, hogy inkább segítjük a másikat, akár alapanyagban, akár emberben, akár szakmai tudásban és inkább barátok vagyunk és összefogunk. Úgy is el lehet képzelni minket, hogy a 13 séf megfogja egymás kezét és mint egy kör megyünk tovább.” 

A 13 séf egyik erőssége a sokszínűség. A házias ízeket kínáló éttermek mellett ötcsillagos szálloda konyhafőnöke is gazdagítja a formációt. A séfek legközelebb október 15-én, a Hotel Panorámában adnak vacsoraestet. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus