+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fórumot tartott a Fidelitas elnöke
2022. március 14. hétfő 19:02 - Keszthely
Fórumot tartott a Fidelitas elnöke
„Addig, amíg a baloldal ígérgetett, az Orbán kormány támogatja segíti a fiatalokat”- mondta Keszthelyen a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak az elnöke . Illés Boglárka és Nagy Bálint országgyűlési képviselőjelölt közös sajtótájékoztatóját követően az Amazon Ház Látogatóközpontban lakossági fórumot tartottak, amelynek témája az országgyűlési választás volt.

„Tovább kell folytatni az eddig elért eredményeket”- hangzott el azon a sajtótájékoztatón, ahol Zala megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületének képviselőjelöltje és Illés Boglárka a Fidelitas elnöke beszélt  az április 3-i választásokról. Nagy Bálint kiemelte, hogy az ország jövőjét tekintve nagy tétje van a tavaszi választásnak. Szólt a  kampány körútjának tapasztalatairól is.

"Az emberek egyrészt  bizakodóak,másrészt azt látjuk, van is okuk a bizakodásra, hiszen ha csak az elmúlt 3-4 évet nézzük, amióta a Magyar Falu Program, ami talán mondhatom azt, hogy a leginkább minket érintő választókerületi szinten, hiszen a 100 településből 98 érintett a Magyar Falu Program által és láthatjuk azt, hogy az elmúlt években valóban olyan fejlesztések tudtak megvalósulni, amelyek alulról jövő kezdeményezések voltak. Az adott településen élők valós problémáira adtak valós megoldást. Úgyhogy a tét az az, hogy ezeket az eredményeket meg tudjuk-e őrizni. Ezt a munkát  a jövőben tudjuk-e tovább folytatni?"- mondta Nagy Bálint.

Nagy Bálint tájékoztatójában beszélt arról is, hogy hazánknak mindent meg kell tennie azért, hogy  szomszédos országban folyó háborúból ki tudjon maradni. Illés Boglárka, a fiatalok érdekeit képviselő Fidelitas elnöke, a kormány vidéket érintő terveit, a családok és a fiatalok támogatását emelte ki.

"Szemmel látható és úgy gondolom, hogy mindenki már  a pénztárcáján is érzékelheti a fiatalok körében a –akár gondolhatok a 25 év alattiak szja mentességére, akár a KRESZ vizsga, a KRESZ tanfolyam ingyenessé tételére, vagy akár a nyelvvizsga ingyenessé tételére- hogy a fiatalok a fiatalok a FIDESZ-KDNP-re és a FIDESZ-KDNP által vezetett kormányokra számíthatnak. Ha megnézzük, hogy 2010 előtt milyen jövőképe volt a fiataloknak, akkor nemcsak, hogy ezek a támogatások nem voltak, a korábbi támogatásokat is eltörölték. Gondolok itt az otthonteremtési programra, otthonteremtési támogatásra. Az ifjúsági munkanélküliség pedig az egekben volt."

A sajtótájékoztató utána lakossági fórumon Illés Boglárka elmondta, hogy a 2000-es évek óta végeznek ifjúságkutatásokat a fiatalokat érintő kérdésekben, amelyből kiderül, hogy az elmúlt években a fiatalok számára olyan  lehetőségek nyíltak ,meg amelynek köszönhetően a felnőtté válás folyamatában , a munkaerő piac integrációban és a családalapításban is tudja őket támogatni a kormány. Illés Boglárka  a fórumon hangsúlyozta a vidék szerepét, támogatását valamint  a népességfogyás csökkenését, ami igazolja, hogy a fiatalok megtalálják Magyarországon a boldogulásukat.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus