+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Folyamatosak a fejlesztések Reziben
2022. január 11. kedd 14:40 - Rezi
Folyamatosak a fejlesztések Reziben
Minibölcsődét létesítettek, játszóteret újítottak fel és elkészült a gyümölcsfeldolgozó is Reziben. A település több pályázaton is sikeresen indult, ezeknek köszönhetően végezhették el a beruházásokat. Folyamatosak az út- és járdafelújítások is, ezek idén is folytatódnak. Emellett felújítják a ravatalozót és a szolgálati lakásokat. A programokkal is terveznek 2022-ben, bíznak benne, hogy a járványhelyzet engedi ezek lebonyolítását.

A járvány ellenére is folyamatosak voltak a fejlesztések az elmúlt évben Reziben. Többek között a Magyar falu programnak köszönhetően sikerült több beruházást megvalósítani, így megújult a sportpálya mellett lévő játszótér. Régi álma volt a településnek, hogy az elavult játékelemeket újakra cserélhessék. Reziben 2019-ben kezdődött az intézmények felújítása, ennek utolsó lépése volt a minibölcsőde kialakítása. A 7 gyermek befogadására alkalmas intézménynek nagyon örültek a szülők, hiszen így helyben tudják megoldani a kicsik felügyeletét. A minibölcsőde a település központjában, az önkormányzat konyhája mellett kapott helyet.

„2021-ben már az intézményeink közül csak a minibölcsőde indítása volt vissza, annak a beruházásnak a befejezése, melyet sikeresen tavasszal be is fejeztünk, nyár közepére meg tudott indulni a minibölcsőde Reziben. Azóta a pici gyerekek, illetve a szülők örömére folyamatosan működik. Egyéb fejlesztési pályázataink közül még ’21-ben volt a Hungarikum pályázat keretében gyümölcsfeldolgozó, közösségi gyümölcsfeldolgozó létrehozása a településünkön, ezt is sikeresen tudtuk elkészíteni, befejezni.” - tájékoztatott Cserép Gábor, Rezi polgármestere.

A gyümölcsfeldolgozó a rezi hegyen kapott helyet és nagyon jó szolgálatot tesz a lakóknak. Bárki, akinek gyümölcsöse van, elhozhatja ide a termést és kipréselheti, feldolgozhatja azt. A munkát szakember is segíti, aki a különböző gépeket kezeli. A rezi önkormányzat több pályázaton is sikeresen indult, ezeknek köszönhetően járdák és útszakaszok újultak meg a településen. A Laky Demeter Turistaháznál is volt beruházás, itt napelemek kerültek a pajta tetejére. Tavaly – óvatosan ugyan – de több rendezvényt is meg tudtak tartani Reziben.

„Tavasszal még a vírus, a fokozott vészhelyzet miatt a rendezvények nagyrészt elmaradtak, de aztán folyamatosan, ahogy javult a helyzet, elsősorban a szabadtéri rendezvények, amik nem feltétlenül kötődött belső térhez, azokat sorra megtartottuk. A nyár pedig már teljes egészében működhetett, mint ahogyan az országban mindenhol. Még a kora ősz is, és gyakorlatilag a télbe már szintén úgy jöttünk bele, hogy csak a szabadtéri rendezvényeket tartottuk fenn és csináltuk meg.” - tette hozzá a polgármester.

A 2021-ben elnyert pályázatoknak köszönhetően  a munka az idei évben is folytatódik. Támogatást nyertek a ravatalozó felújítására, így ez is megvalósul 2022-ben. Emellett szintén pályázati forrásból újítják fel a szolgálati lakásokat, ez a beruházás is régen várat magára. Közösségi játszótér felújítására is nyertek támogatást, így erre is sor kerül idén. Emellett újabb út- és járdaszakaszok újulnak meg a Magyar falu programnak köszönhetően.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus