Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Folyamatosak a fejlesztések Reziben
2022. jan. 11. kedd | Rezi
Folyamatosak a fejlesztések Reziben
Minibölcsődét létesítettek, játszóteret újítottak fel és elkészült a gyümölcsfeldolgozó is Reziben. A település több pályázaton is sikeresen indult, ezeknek köszönhetően végezhették el a beruházásokat. Folyamatosak az út- és járdafelújítások is, ezek idén is folytatódnak. Emellett felújítják a ravatalozót és a szolgálati lakásokat. A programokkal is terveznek 2022-ben, bíznak benne, hogy a járványhelyzet engedi ezek lebonyolítását.

A járvány ellenére is folyamatosak voltak a fejlesztések az elmúlt évben Reziben. Többek között a Magyar falu programnak köszönhetően sikerült több beruházást megvalósítani, így megújult a sportpálya mellett lévő játszótér. Régi álma volt a településnek, hogy az elavult játékelemeket újakra cserélhessék. Reziben 2019-ben kezdődött az intézmények felújítása, ennek utolsó lépése volt a minibölcsőde kialakítása. A 7 gyermek befogadására alkalmas intézménynek nagyon örültek a szülők, hiszen így helyben tudják megoldani a kicsik felügyeletét. A minibölcsőde a település központjában, az önkormányzat konyhája mellett kapott helyet.

„2021-ben már az intézményeink közül csak a minibölcsőde indítása volt vissza, annak a beruházásnak a befejezése, melyet sikeresen tavasszal be is fejeztünk, nyár közepére meg tudott indulni a minibölcsőde Reziben. Azóta a pici gyerekek, illetve a szülők örömére folyamatosan működik. Egyéb fejlesztési pályázataink közül még ’21-ben volt a Hungarikum pályázat keretében gyümölcsfeldolgozó, közösségi gyümölcsfeldolgozó létrehozása a településünkön, ezt is sikeresen tudtuk elkészíteni, befejezni.” - tájékoztatott Cserép Gábor, Rezi polgármestere.

A gyümölcsfeldolgozó a rezi hegyen kapott helyet és nagyon jó szolgálatot tesz a lakóknak. Bárki, akinek gyümölcsöse van, elhozhatja ide a termést és kipréselheti, feldolgozhatja azt. A munkát szakember is segíti, aki a különböző gépeket kezeli. A rezi önkormányzat több pályázaton is sikeresen indult, ezeknek köszönhetően járdák és útszakaszok újultak meg a településen. A Laky Demeter Turistaháznál is volt beruházás, itt napelemek kerültek a pajta tetejére. Tavaly – óvatosan ugyan – de több rendezvényt is meg tudtak tartani Reziben.

„Tavasszal még a vírus, a fokozott vészhelyzet miatt a rendezvények nagyrészt elmaradtak, de aztán folyamatosan, ahogy javult a helyzet, elsősorban a szabadtéri rendezvények, amik nem feltétlenül kötődött belső térhez, azokat sorra megtartottuk. A nyár pedig már teljes egészében működhetett, mint ahogyan az országban mindenhol. Még a kora ősz is, és gyakorlatilag a télbe már szintén úgy jöttünk bele, hogy csak a szabadtéri rendezvényeket tartottuk fenn és csináltuk meg.” - tette hozzá a polgármester.

A 2021-ben elnyert pályázatoknak köszönhetően  a munka az idei évben is folytatódik. Támogatást nyertek a ravatalozó felújítására, így ez is megvalósul 2022-ben. Emellett szintén pályázati forrásból újítják fel a szolgálati lakásokat, ez a beruházás is régen várat magára. Közösségi játszótér felújítására is nyertek támogatást, így erre is sor kerül idén. Emellett újabb út- és járdaszakaszok újulnak meg a Magyar falu programnak köszönhetően.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Rezi
Az időjárás miatt csúszott a program dátuma
| 2024. jan. 31. szerda 15:46 | Rezi
A település elsősorban az elkészült beruházások és programok minőségének megőrzésére helyezett hangsúlyt.
| 2023. szep. 12. kedd 16:22 | Rezi
Félretették a metszőollót a reziek és nagy szüreti mulatságot rendeztek.
| 2023. aug. 15. kedd 14:43 | Rezi
A teljes szőlőhegyoldalt ellepte estére a filmnéző közönség.
| 2023. júl. 25. kedd 18:00 | Rezi
Idén júniusban vették birtokba az állami területet, ahol jövőre már barakkokat szeretnének építeni.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.