+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Piac: kapható minden, ami szükséges karácsonyra
2021. december 22. szerda 14:42 - Keszthely
Piac: kapható minden, ami szükséges karácsonyra
A Keszthelyi Városi Piac is készült a karácsonyra. A korábbi évekhez képest ugyan csökkent valamelyest a kereslet és ezzel együtt a kínálat, de szinte minden megtalálható, ami az ünnepkörhöz szükséges. Ha valaki mindeddig még nem vásárolta meg a karácsonyfát, már nagyon kevés ideje maradt erre.

A piaci árusok többsége a szokásos kínálattal várja a vásárlókat. A piacon a zöldség- és gyümölcsfélék ára az elmúlt évhez képest nem emelkedett jelentősen. A vásárlók zömében visszatérő ügyfelek. Vargáné Bene Edit is itt szokta intézni a beszerzést, most a karácsonyra készül a piacon. Ezt mondja: "Laskát is szokok csinálni a dióból, meg aztán most bejglit, diós kevertet. Mást nem kerestem most… a mákot! Még mákot keresek, mákos bejglinek."

Az árusok száma csökkent egy kicsit, ennek oka nem csak a pandémiában keresendő: többen is inkább pihennek már ebben az időszakban. A Keszthelyi Városi Piac kínálatát mindez nem befolyásolja. Szantnerné Merenics Valéria a közelben dolgozik, így természetesen ő is a piacon vásárol. "Igyekeznek megfelelő árakat kialakítani. Részemről, ami lehetséges, én mindent itt vásárolok, és nem a nagy bevásárlóközpontokban. Tehát ami szükséges: a dió, mák a sütéshez, az alma, a szőlő, a méz… mindent" - mondja.

A piacon igazi őstermelőktől lehet vásárolni. Megtalálhatók a klasszikus „kendős” nénikék is, akik valódi házitojást, valamint szabadföldi terményeket árusítanak. A karácsonyi asztalra nem csak zöldség, gyümölcs, sütemény kerül, hanem húsfélék is. Frigik Vivien pultjánál is nagy volt az érdeklődés. A vállalkozó úgy látja: az ünnep miatt megnőtt a forgalom: "Sokkal több lett. Leginkább amit keresnek, az a véres hurka, a májas hurka, a sütőkolbász, az angolszalonna, tarja ugye a káposztához, amit szoktak, vagy nyers húsok: mangalica és szürkemarha."

Aki még nem vásárolta meg a karácsonyfát, már nagyon kevés ideje maradt erre. Választék van - az árusok szerint csökkent a kereslet az igazi fák iránt. A Surdról érkező őstermelő, Imre Csaba elmondta: körülbelül százhúsz fenyőt hozott, a felét még nem adta el. Hozzátette: "Sajnos hogy igen, változott az érdeklődők és a vásárlók száma is. A műfenyő megnyirbálta a vevőkörünket. Az a baj, hogy sokan mondják, hogy az ünnepet sem tartják, nem díszítik a fát. Nem is szeretnének vásárolni. Egy-két vevőnk akad. Nagyon gyér a forgalmunk sajnos."

Az őstermelő úgy látja: évről évre csökken a fenyőfát vásárlók száma, pedig a nevelés idő- és munkaigényes tevékenység. A Keszthelyi Városi Piac karácsony és újév szombatján ugyan nem lesz nyitva, de a szerdai napokon igen. Jövő évben legelőször január ötödikén lesz nagypiac.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus