+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A lelki egészségre is figyelmet kell fordítani
2021. október 14. csütörtök 15:47 - Keszthely
A lelki egészségre is figyelmet kell fordítani
A lelki egészség világnapja alkalmából szervezett szakmai konferenciát a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ a Keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal közösen. Az előadásokon olyan gyakorlatokat ismertettek a környékbeli szakemberek, amelyeket a krízisek idején alkalmaztak. A konferenciát hagyományőrző szándékkal szervezték meg.

A koronavírus-járvány a szociális intézmények életébe is komoly változásokat hozott. Az Idősek Otthonában a bezártság mentálisan is megviselte a lakókat, ezért igyekeztek a dolgozók mindent elkövetni, hogy legalább online találkozhassanak szeretteikkel az idősek. Ugyanakkor a fiatalokat is ugyanúgy megviselték a korlátozások. Nem vehettek részt jelenléti oktatáson, így barátaikat is csak a digitális térben láthatták. Az egészséges életmódhoz azonban ugyanúgy hozzátartozik, hogy lelkileg is egészségesek legyünk. Ez a tény is sarkallta a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központot arra, hogy szakmai konferenciát szervezzen a lelki egészség világnapja alkalmából.

A konferencián többek között az önbecsülésről is hallhattak előadást a jelenlévők. 75-en regisztráltak. A keszthelyi és környéki szervezetek mind-mind jó gyakorlatokat mutattak be a témával kapcsolatban. A tapasztalatok ugyanis mindenki számára hasznosak lehetnek.

„A különböző intézmények kapcsolatban állnak egymással, ezáltal ismerkedünk, tudjuk, hogy mit csinál a másik, tudjuk, hogy milyen problémákkal küzd a másik. És ennek a konferenciának pont azért örülök nagyon, mert itt is jelen vagyunk mindannyian azok, akik a szociális szférában dolgoznak Keszthelyen.” - osztotta meg Dr. Máté Szilvia.

A Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ a Keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal közösen szervezte meg a programot. Céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a város több intézménye is tud segítséget nyújtani krízis idején.

„Elsősorban keszthelyi szakembereket hívtunk. Több szakterületről érkeztek előadók. Egyrészt gyermekvédelemből, az oktatás területéről, pedagógiai szakszolgálattól, egészségügyi területről, szociális területről és civil szervezetektől.” - ismertette Varga Veronika a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

A rendezvényen Nagy Bálint köszönetet mondott az intézményvezetőknek. Elhangzott, Keszthely polgármestereként nagy büszkeséggel tölti el, hogy a járvány ideje alatt is sokszor erőt próbáló munkát végeztek.

„Azokat a szervezeteket fogja támogatni ez az újonnan szerzett tudás, ami minden rászorulónak egy nagyon nagy segítség lesz. Bízom benne, hogy a következő időszak már könnyebb lesz nekik is szakmailag is, mint az elmúlt másfél év volt. De azt gondolom, hogy egy hasznos tapasztalatcsere ilyenkor, most másfél évvel a vírus után, az nagyon hasznos tud lenni mindannyiunknak.”

A konferenciát hagyományteremtő szándékkal valósították meg. A tervek között szerepel, hogy a következőkön ne csak a szakma vehessen részt. A konferencia mellett a témában workshopokat is szeretnének tartani.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár