+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szépkorúak Hétvégéje
2021. október 1. péntek 19:09 - Keszthely
Szépkorúak Hétvégéje
Vetélkedővel vette kezdetét a Goldmark Károly Művelődési Központban a Szépkorúak hétvégéje. A kultúrában, szórakozásban gazdag program, másik helyszínén, a Balaton Színházban is kínál kikapcsolódási lehetőséget vasárnap estig. Kiállítás, könnyed műfaj és komolyzene is várja a lakosságot.

Csányi Zoltán tanár vezetésével zajlott a Szépkorúak hétvégéje elnevezésű három napos program első rendezvénye. Az a vetélkedő, amelyen a kassai születésű Márai Sándor élete és munkássága volt a feladatok témája. Márai Sándor írt könyveket, cikkeket, verseket. Írásai évtizedeken keresztül, egészen a rendszerváltásig csak csempészve kerültek be Magyarországra. A magyar irodalmár életútját, annak európai állomásait, valamint a San Diegóba haláláig töltött évek eseményeit is megismerték az irodalmi vetélkedő résztvevői.  A vetélkedő kérdéseinek összeállításánál, a feladatok nem csupán a lexikális tudásra épültek.

"Nem törekedtem erre. Játék. Egy szeletet kiemelünk belőle, egy-egy gondolatot kérdésként megfogalmazva. Pusztán az a lényege az egésznek, hogy játsszunk, Máraira gondoljunk, emlékezzünk a munkásságára hiszen fantasztikus életút áll mögötte és aki nem ismeri az egy picit most meg fogja ismerni. Úgy, hogy közben még játszhat is és nyerhet."- mondta el Csányi Zoltán.

A Szépkorúak hétvégéjén, szombaton délután az operetté lesz a főszerep a Balaton Színházban. 14 órakor Oszvald Marika Kossuth-és Jászai Mari- díjas színésznő, operetténekes és Peller Károly operett színész, Cintányéros cudar világ című előadását láthatja a közönség. A program vasárnap este 18 órakor  a Zene Világnapja előtt is tisztelegve, Hegedűs Endre Kossuth-és Liszt-díjas zongoraművész koncertjével zárul.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus