+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szépkorúak Hétvégéje
2021. október 1. péntek 19:09 - Keszthely
Szépkorúak Hétvégéje
Vetélkedővel vette kezdetét a Goldmark Károly Művelődési Központban a Szépkorúak hétvégéje. A kultúrában, szórakozásban gazdag program, másik helyszínén, a Balaton Színházban is kínál kikapcsolódási lehetőséget vasárnap estig. Kiállítás, könnyed műfaj és komolyzene is várja a lakosságot.

Csányi Zoltán tanár vezetésével zajlott a Szépkorúak hétvégéje elnevezésű három napos program első rendezvénye. Az a vetélkedő, amelyen a kassai születésű Márai Sándor élete és munkássága volt a feladatok témája. Márai Sándor írt könyveket, cikkeket, verseket. Írásai évtizedeken keresztül, egészen a rendszerváltásig csak csempészve kerültek be Magyarországra. A magyar irodalmár életútját, annak európai állomásait, valamint a San Diegóba haláláig töltött évek eseményeit is megismerték az irodalmi vetélkedő résztvevői.  A vetélkedő kérdéseinek összeállításánál, a feladatok nem csupán a lexikális tudásra épültek.

"Nem törekedtem erre. Játék. Egy szeletet kiemelünk belőle, egy-egy gondolatot kérdésként megfogalmazva. Pusztán az a lényege az egésznek, hogy játsszunk, Máraira gondoljunk, emlékezzünk a munkásságára hiszen fantasztikus életút áll mögötte és aki nem ismeri az egy picit most meg fogja ismerni. Úgy, hogy közben még játszhat is és nyerhet."- mondta el Csányi Zoltán.

A Szépkorúak hétvégéjén, szombaton délután az operetté lesz a főszerep a Balaton Színházban. 14 órakor Oszvald Marika Kossuth-és Jászai Mari- díjas színésznő, operetténekes és Peller Károly operett színész, Cintányéros cudar világ című előadását láthatja a közönség. A program vasárnap este 18 órakor  a Zene Világnapja előtt is tisztelegve, Hegedűs Endre Kossuth-és Liszt-díjas zongoraművész koncertjével zárul.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár