Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Idősköszöntés és kultúrpiknik
2024. szep. 4. szerda | Cserszegtomaj
Idősköszöntés és kultúrpiknik
Színes programcsokorral köszöntötték az időseket Cserszegtomajon. A településen Cserszegi Csalamádé címmel szerveztek rendezvényt, amely a szépkorúak ünneplése mellett egyben kulturális piknik is volt. Az eseményen számos környékbeli település kulturális csoportja, valamint a szervező Tátika Népdalkör is fellépett.

Vidám dalcsokorral nyitotta meg a rendezvényt a Tátika Népdalkör. A repertoáron ezúttal nem népdalok, hanem könnyűzenei slágerek szerepeltek. A cserszegtomaji focipályán felállított sátor alatt sokan hallgatták az előadást. A program keretében köszöntötték a település idős lakóit, akik közül sokan aktívan kiveszik a részüket a nagyközség életéből. A 91 éves Béla bácsi szívesen emlékezett vissza munkával töltött éveire.

„Jó jegyeim voltak, mindjárt fel is vettek Németország legnagyobb atomkutató intézetébe, és ott dolgoztam. Aztán közben mérnöki irodát vezettem, aztán újra visszajöttem, aztán Németországban a kiégett hőelemek feldolgozásában dolgoztam, ez egyedüli volt az egész világon, amit mi csináltunk.” - mondta egy résztvevő, Nemes Béla Jenő.

Cserszegtomajon kiemelten fontosak az idősek, ezért igyekeznek időről időre programokat szervezni nekik. A Tátika Népdalkör három éve indította útjára a Cserszegi Csalamádé nevű rendezvényt. A település önkormányzatával karöltve a program egyben a szépkorúak köszöntése is, de a fiatalokat is szívesen látták a rendezvényen. 

„Tavaly jött az ötlet, hogy a Csalamádé köré vonjuk az idősek napját is, mivel ez egy nagyon szórakoztató műsor, így gondoltuk, hogy ezzel lepnénk meg az időseket. Ilyenkor még az idő is szép, és ki tudtuk hozni ide a rendezvénysátor alá ezt az ünnepséget. Cserszegtomajon több mint kilencszáz 65 év feletti lakos él, ennek nagyon örülünk, és van egy 104 éves lakosunk is.” - tájékoztatott Kupár-Kovács Fruzsina, Cserszegtomaj alpolgármestere.

A kánikula ellenére is szép számmal összegyűltek a Cserszegi Csalamádéra. A szervezők olyan fellépőket hívtak meg, akik az elmúlt években már nagy sikert arattak a közönség körében. Cél az is, hogy a kultúra minél szélesebb spektrumát mutassák be, így énekesek, táncosok és színjátszók is felléptek.          

„Itt a színjátszáson, az éneken, a táncon kívül sok minden műfaj megtalálható majd. Három éve szervezzük ezt az előadást, és az idei évben felkérést kaptunk az önkormányzattól, hogy az idősek köszöntésével együtt tartsuk meg, úgyhogy nagy reményeket fűzűnk hozzá, hogy ez mindenkinek tetszeni fog.” - emelte ki Koroncz Katalin, a program szervezője.

A Cserszegi Csalamádé az idei évben is nagy sikert aratott a résztvevők körében. A szervezők nem csak kulturális, hanem gasztronómiai csemegével is megörvendeztették a vendégeket.      

Regman Karola - Keszthelyi TV        

| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Papp Endre József Attila-díjas író, irodalomtörténész volt a vendége annak az író-olvasó találkozónak, mely az Ünnepi Könyvhetet nyitotta Keszthelyen.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely testvértelepüléséről, Batumiból érkezett táncosok és énekesek szórakoztatták a közönséget.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
A fődíjasok gálája zárta a Helikoni Ünnepségeket.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Manninger Jenő polgármester értékelt a Híradó Pluszban.
| 2024. ápr. 26. péntek 19:15 | Keszthely
A kategóriákban mintegy száz iskola diákja mutatta be tudása legjavát.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
19:23
Savaria Filmfesztivál
19:31
Egy csipetnyi szó
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.