Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Köszöntötték az időseket
2023. okt. 6. péntek | Keszthely
Köszöntötték az időseket
Őszköszöntő rendezvényt tartottak az idősek hónapjában. A program már hagyomány, a Majormúzeumban évek óta megvendégelik a szépkorúakat. Az esemény jó alkalom a találkozásra, kötetlen beszélgetésre, de arra is lehetőséget ad, hogy az önkormányzat beszámoljon a legaktuálisabb ügyekről.

Napsütéses kora őszi idő várta az időseket a majorban. Az Idősügyi Tanács és a Közösségi Értékekért Egyesület szervezésében megvalósuló program résztvevőinek többsége rendszeresen eljár erre és más rendezvényekre. Emiatt sokan ismerősökként köszöntötték egymást.

„Jó a többiekkel találkozni, megismerkedni az újakkal. Aztán most, hogy hallottam erről az okosóráról is, ami tényleg nagyon érdekel, mert vannak problémáim. Már úgy érzem, elég idős vagyok hozzá.” - mondta egy résztvevő, Gyetvai Lászlóné.

A gondosórát Vozár Péterné alpolgármester ismertette a megjelentekkel. A készüléket a 65 év felettiek ingyenesen igényelhetik. Fontos, hogy mindenkinél legyen egy ilyen óra, akkor is, ha nem egyedül él. Ha ugyanis bármilyen baj történik, rosszul lesz, elesik, akkor egy gombnyomással tud segítséget hívni. A gondosóra sok esetben életmentő lehet – emelte ki Keszthely alpolgármestere.

„Egy központba kerül a segélyhívás, ami akár egyedül élőknek, akár családban élőknek nagyon fontos lehet, hiszen mindenki közlekedik egyedül. Számos példát tudunk arra, hogy valaki hirtelen rosszul lesz, minden előzmény nélkül, és az élete múlhat azon, hogy megmentsék, hogy időben kap-e segítséget vagy sem. Ezért mi most arra bíztatjuk itt az időseket, hogy megtegyék ezt a regisztrációt, mi ebben készséggel segítünk.” - emelte ki Vozár Péterné.

A megjelenteket Manninger Jenő köszöntötte. Keszthely polgármestere beszélt a Helikon Parkban folyó munkálatokról. Elmondta, folyamatosan ellenőrzik a kivitelezőt, annak cseréje azonban az év végén lejáró támogatási időszak miatt nem lehetséges. Hozzátette, az önkormányzat felajánlotta a városi cégek és alvállalkozók segítségét, hogy a munka határidőre elkészüljön.

„Az idősek különösen fontosak a városi önkormányzatok számára, így például ez a program, ahol elég sokan vannak. Itt együtt beszélgethetnek, mi is tudunk velük beszélgetni. Tulajdonképpen a legfontosabb, végül is az idősek számára is a legfontosabb az, hogy közösségben legyenek, és meghallgassák őket. Tulajdonképpen ezek a rendezvények erre szolgálnak, és természetesen adunk tájékoztatást fontos ügyekről is, mint én most a Helikon Parkról.” - tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A zenéről ezúttal is Németh Lajos, a Zalaapáti Harmonika Zenekar alapítója gondoskodott. Az időseket svédasztalos ebéd várta a majorban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2020. szep. 15. kedd 13:03 | Keszthely
A társadalmi hátrányok leküzdését szolgáló projekt keretén belül valósult meg a program.
| 2018. szep. 28. péntek 17:39 | Keszthely
Az Idősügyi Tanács és a város aktív idősügyi szervezetei gyűltek össze a Georgikon Majormúzeumban.
| 2023. nov. 28. kedd 15:40 | Gyenesdiás
Időseit ünnepelte Gyenesdiás a hétvégén az általános iskola aulájában.
| 2022. feb. 8. kedd 17:32 | Keszthely
Érkezik a 13. havi nyugdíj a lakossághoz.
| 2021. okt. 7. csütörtök 16:19 | Keszthely
A programsorozat célja, hogy az egyre szürkülő időben is vidámságot hozzon a szépkorúak életébe.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Balatoni Mozaik
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.