Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Őszköszöntő az idősekkel
2018. szep. 28. péntek | Keszthely
Őszköszöntő az idősekkel
Az idősekkel foglalkozó szervezetek köszöntötték ma az őszt a Georgikon Majormúzeumban. A Keszthelyi Idősügyi Tanács és a Közösségi Értékekért Egyesület várta a városban aktívan működő idősügyi szervezeteket a rendezvényre. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott program célja az volt, hogy a különféle társaságok megismerjék egymást és így hatékonyabban tudjanak dolgozni az idősek megsegítéséért.

A városban aktívan működő idősügyi szervezetek tagjai gyűltek össze az őszköszöntő rendezvényre. Szép idő és kellemes társaság várta a szépkorúakat a Georgikon Majormúzeumban.

„Az időskorúak itt találkoznak, összejönnek, egyik másik problémáját megbeszélik, kinek mit lehet segíteni és hol. Ez nagyon jó ahhoz, hogy az idősekkel is törődnek és foglalkoznak. Ez a lényege ennek az egésznek” - nyilatkozta Benke Ferenc.    

A Népek Tánca Tánccsoport tagjai is bizonyították, hogy időskorban is lehet aktívan élni. A Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub csoportja színes bemutatóval szórakoztatta a közönséget. A rendezvény fontos célja volt, hogy az idősügyi szervezetek megismerjék egymás tevékenységét. Erre nyújtott lehetőséget az őszköszöntő program.

A Keszthelyi Idősügyi Tanács elnöke kihangsúlyozta, egy város közösségében az idősebb generációk kiemelt szerepet játszanak. Nagy Bálint hozzátette: az idősebbek élettapasztalata és tudása sokat segíthet a város közösségi életének.

„Keszthelyen büszkék lehetünk a civil szervezeteinkre, mert a város lakosságához mérten nagyon sok és aktív civil szerveztünk van. Ezeknek egy jelentős része időseket tömörítő, vagy idősüggyel foglalkozó civil szervezet, úgyhogy mindenképpen örülünk neki. Én azt gondolom, hogyha a város hozzá tud járulni ehhez a közösségi aktivitáshoz, a tekintetben, hogy ezeket a szervezeteket segíti összefogni és ezeknek az embereknek segít olyan programokat szervezni, mint akár ez a mai is, akkor jó irányba haladunk” - mondta el televíziónknak Nagy Bálint. 

A Keszthelyi Idősügyi Tanács tavaly tavasszal alakult. Az önkormányzat a mindenkori alpolgármestert és egy képviselőt delegál a 15 tagú társaságba, rajtuk kívül civil szervezetek delegáltjai dolgoznak azért, hogy közvetlenül tudjanak segítséget nyújtani az idősek napi problémáinak megoldására.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2019. okt. 10. csütörtök 16:10 | Keszthely
A szépkorúaknak biztosított bemutatkozási lehetőséget az Egyesült Szociális Intézmények programja.
| 2019. szep. 20. péntek 19:13 | Keszthely
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
| 2019. júl. 15. hétfő 16:46 | Keszthely
Az én városom, Keszthely című projektből befolyt összeget klímaberendezésre fordítaná az osztály vezetése
| 2019. máj. 9. csütörtök 17:07 | Keszthely
A különböző szervezetek delegáltjai a szervezet működését ismerhették meg.
| 2019. máj. 3. péntek 13:17 | Keszthely
Az Egyesült Szociális intézményben már hagyomány, hogy közösen ünnepelnek a jeles napokon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
Egy csipetnyi szó
21:34
Zalai krónika
21:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.