+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szerdán becsengetnek
2021. augusztus 27. péntek 16:26 - Zalaegerszeg
Szerdán becsengetnek
Megtartották a megyei szakmai tanévnyitó konferenciát. A zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben a zalai intézményekből érkezett pedagógusok, oktatási szakemberek hallhattak nem sajtónyilvános előadásokat. A szeptember 1-én kezdődő tanév június 15-ig tart. A magas átoltottságnak köszönhetően nincsenek érvényben szigorú korlátozások sem az óvodákban, sem az iskolákban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ az ország 20 pontján tartott szakmai tanévnyitó konferenciákat ezen a héten. A zalai megyeszékhelyen többek között a 2021/2022-es tanév főbb változásairól, új szabályairól hallhattak tájékoztatást a résztvevők.A megnyitón Vigh László országgyűlési képviselő, valamint Balaicz Zoltán polgármester szólt a megjelentekhez. Megköszönték a pedagógusok pandémia alatt végzett áldozatos munkáját.

A 2021/2022-es tanév rendjéről szóló kormányrendelet alapján az iskolai év szeptember 1-én, szerdán kezdődik, és 2022. június 15-ig, szerdáig tart. Az eduline.hu összesítése szerint, a diákoknak összesen 181 napig – a szakgimnáziumokban 179, a gimnáziumokban és szakiskolákban 180 napig – kell iskolába járniuk. Ez alól kivételt jelentenek a végzősök: a középiskolások számára az utolsó tanítási nap 2022. április 29-én lesz. A két évfolyamos rész-szakképesítésekre való felkészítést folytató szakiskolákban pedig 2022. május 31-ig tart majd a tanév. Az első félévnek 2022. január 21-én lesz vége.Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. október 22. péntek. A téli szünet december 22-től, a tavaszi szünet pedig 2022. április 1-től lesz.

Az Emmi azt közölte az MTI-vel, hogy a magas átoltottságnak köszönhetően nincsenek érvényben szigorú korlátozások a mindennapi életben, így az óvodákban és iskolákban sem írnak elő ilyen intézkedéseket. Konkrétumok nem is kerültek a közleménybe, ennek értelmében nem lesz kötelező a maszkviselés, nem lesz tesztelés az év elején és arról sem esett szó, milyen hatásköre lesz a járványügyi döntésekben az iskolaigazgatóknak.Kérik, hogy a szülők ne vigyenek közösségbe olyan gyereket, aki koronavírusos tüneteket mutat, és a köznevelési intézmények fordítsanak fokozott figyelmet az alapvető egészségvédelmi szabályokra – írta meg az eduline.hu.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus