Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Egy tanév gyümölcse a színpadon
2024. jún. 17. hétfő | Keszthely
Egy tanév gyümölcse a színpadon
A legújabb koreográfiákat és az elmúlt év díjnyertes produkcióit is bemutatták a Goldmark Károly Művelődési Központ jazz-balett csoportjának gáláján. A Balaton Színházban a legkisebbek és a legnagyobbak is felléptek családtagjaik és az érdeklődők előtt.

Egy pergő, dinamikus és esztétikus modern táncműfaj szemtanúi lehettek a 9. jazz-balett gálára ellátogatók a Balaton Színházban. 4-től 18 éves korosztályig bezárólag, összesen 58 kislány, illetve 1 fiú lépett fel, összesen 20 produkcióban. 


„Tíz éves vagyok, 6 éve járok táncolni, és nagyon jó a csoport, meg a társaság, meg minden.” - mesélte Goldschmied Rebeka Janka.


Mátyás Dávid véletlenül került a jazz-balett közelébe, de nem bánta meg, hogy így alakult. 3 éve öregbíti a csoport jó hírét egyetlen fiúként, amit nagyon élvez. A koreográfiák elsajátítása mindig izgalmas kihívás számára.


„Hetente egyszer szokott lenni táncpróba, és először Zsuzsa néni mindig kiválasztja nekünk a zenét és csak úgy elkezdünk rá táncolni, és ami megtetszik, azt akkor belerakjuk a táncba, és még utána rakunk hozzá dolgokat.”


A gálán nem csak a legújabb koreográfiákat, hanem az elmúlt évek díjnyertes produkcióit is láthatta a nagyérdemű.

„Amit idehoztunk koreográfiát, azzal szereztünk ezüst minősítést, és a másik koreográfiával is, és most egy harmadik koreográfiánk is van. Az első koreográfiánknak nincsen nagyon története, csak élveztük és ki akartunk próbálni egy ilyenfajta lágyabb táncot is. Ami pedig új táncunk, amit most szeptembertől tanultunk, az pedig megint egy kicsit másabb táncfajta.” - újságolta Berecz Tamara.


A jazz balett csoport évről évre egyre népszerűbb a fiatalok körében. Emellett sok olyan egykori tag is visszajár, akik ma már művészeti szakközépiskolában vagy egyetemen mélyíti tovább a tudását. Sokan óvodás koruktól kezdve oszlopos tagjai a közösségnek. Szabóné Dézsenyi Zsuzsanna szerint ez nagyon jó hatással van az élet több területére is.


„Én azt gondolom, hogy azok a gyerekek, akik ide járnak, nekik nagyon fontos, legalábbis én ezt tapasztalom, hiszen jövőre lesz 30 éve, hogy foglalkozom gyerekekkel, elsősorban tánc tanítással, és az a szám, hogy vannak olyan növendékek, akik 14 éve ide járnak, azt gondolom, hogy ez mindent elmond.” 


A Goldmark Károly Művelődési Központban 29 éve folyik a jazz-balett oktatás, amelyről teltház előtt adtak számot az odajáró gyerekek. A csoport a nyári szünetben pihenni tér, de ősztől újra várja a régi és új tagokat egyaránt.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2023. okt. 17. kedd 18:36 | Keszthely
Jubileumi koncertet adott Varga Endre a Balaton Színházban
| 2023. júl. 17. hétfő 15:41 | Balatongyörök
15. alkalommal szórakoztatja augusztusig négy csütörtökön, minden este két fellépő a közönséget.
| 2021. aug. 18. szerda 15:54 | Keszthely
A Modern art Orchestra szakrális repertoárt, ugyanakkor a megszokott jazz muzsikát hozta Keszthelyre.
| 2019. júl. 26. péntek 19:06 | Balatongyörök
Csütörtökönként jazz zene várja a vendégeket Balatongyörökön.
| 2017. aug. 4. péntek 14:10 | Gyenesdiás
Idén nyáron még két koncerttel és egy kiállítással várják az igényes szórakozásra vágyókat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.