Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Előbb érkezett a családi pótlék
2022. aug. 24. szerda | Balatonszentgyörgy
Előbb érkezett a családi pótlék
Már augusztusban megérkezett a szeptemberi családi pótlék. A kormány ezzel szeretné csökkenteni az iskolakezdéssel járó terheket. A Fiatal Családosok Klubja azt javasolja a családoknak, hogy az eddigieknél is jobban figyeljenek oda, mire és mennyit költenek a fenntartható, műanyagmentes, zöld iskolakezdés jegyében.

Ez a család éppen a játszótérre indult, amikor a postás becsengetett a családi pótlékkal. A gyermekek száma után fixen járó támogatást utalással vagy postai kézbesítéssel a napokban kapják meg a gyermekeket nevelők. Ebben a családban Marci nagycsoportos lesz az oviban, Lili pedig ötödik osztályba készül. "Segítség a családnak - meg nem csak nekünk, más családoknak is, az iskolára vagy az óvodára felkészülésben. Ebben a gazdasági helyzetben folyamatosan emelkednek az árak. És a tanszerárak sem olyanok, mint tavaly. Egyre jobban feljebb mennek. Azért ez nagy anyagi segítség mind nekünk, mind más családoknak" - így vélekedett Szabóné Dakos Boglárka anyuka. Több tízezer forintos költséggel számol, amihez jól jön a minden magyar állampolgárságú szülőnek alanyi jogon járó állami támogatás.

Császár Bettina családjában már elkezdték a bevásárlást. A két fiú, Bálint és Péter már bontják az új füzeteket, egyéb iskolai kellékeket. Az anyuka így látja: "Egyrészből örülünk neki, mivel meg tudjuk vásárolni a tanszereket. Igaz, már vettünk meg. Másrészről egy kicsit rossznak is tartom, mert aki nem tudja félretenni - tegyük fel a jövő hónapra, ugye szeptemberben nem érkezik családi pótlék - őneki lehet, hogy egy kicsit nehezebb dolga lesz, mint azoknak, akik félreteszik vagy több jövedelmük van, és beosztják."

A napokban kiutalt családi pótlék nem egy plusz juttatás, így a szeptemberi gazdálkodásra oda kell figyelni. Ezt Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója is megerősíti: "Ez hatalmas segítséget jelent a legtöbb családnak, hiszen ilyenkor nagyon sok a kiadás. Ugye készülni kell az iskolára, óvodára, rengeteg tanszert kell vásárolni, a ruhákat lecserélni. Úgyhogy mindenképpen nagy segítség, hogy gyakorlatilag dupla összeggel tudnak gazdálkodni a családok. De azt szeretném kiemelni, hogy ez nem egy extra hónap családi pótlékot jelent, hanem a szeptemberi családi pótléknak az előrehozatalát."

Egy iskolás és óvodás gyermek számára nagyon sok dolgot kell megvenni ahhoz, hogy megfelelően kezdhesse meg a tanévet. A kormányzat nem csak ennek a korosztálynak nyújt segítséget. "Bölcsődébe is egyre több gyermek tud járni, és nagyon fontos dolog, hogy aki például családi bölcsődébe vitte gyermekét, ők akár 40.000 Ft-ot is kaphatnak havonta a bölcsődei díj kifizetéséhez. Akinek iskolába jár a gyermeke, ők ingyenes tankönyvben részesülnek. 2013-14-es tanévben kezdte fokozatosan felmenő rendszerben bevezetni a kormány azt, hogy minél több gyermek kapjon ingyenesen tankönyvet" - tudtuk meg a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnőkétől, Fűrész Tündétől.

További segítség, hogy a rászorulók ingyen étkezhetnek az óvodákban, iskolákban. Az egyetemeken tanulók pedig több diákhitel-konstrukció közül választhatnak.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2022. jan. 11. kedd 14:57 | Keszthely
Magyarországon a keszthelyi műemléképület a második, mely helyet kapott az ajándéktárgyon.
| 2021. nov. 23. kedd 19:09 | Keszthely
Ismert operett darabbal szórakoztatta a keszthelyi közönséget a Pesti Művész Színház.
| 2018. máj. 16. szerda 17:38 | Keszthely
A rendőrség pillanatok alatt elkapta a 35 éves kaposvári férfit.
| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskolában már hagyomány, hogy programot szerveznek a népviselet napja alkalmából.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.