Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Huszka híres operettje Keszthelyen
2021. nov. 23. kedd | Keszthely
Huszka híres operettje Keszthelyen
Nagy érdeklődés mellett mutatta be Keszthelyen a Pesti Művész Színház a Lili bárónőt. A két felvonásos darab középpontjában a pénz áll. A kedves történetet olyan ismert slágerekkel fűszerezték mint az "Egy kis cigaretta", a "Tündérkirálynő légy a párom" vagy a "Gyere csókolj meg tubicám".

Huszka Jenő népszerű három felvonásos operettjét, a Lili bárónőt két felvonásra átírva mutatta be a Pesti Művész Színház. A magyar operett úttörőjének egyik legismertebb darabja a 20. század elején játszódó történet, aminek középpontjában a pénz áll. A mű egy elszegényedett gróf megváltozott életét, szerelmi fellobbanását mutatja be a vagyonért folytatott harcban.  A lecsúszott gróf Illésházy László - akit írói vénával is megáldott a sors - kénytelen eladni kastélyát. Arra azonban nem számít, hogy egy véletlen találkozás az új tulajdonos lányával egészen megváltoztatja az életét. A bonyodalmakkal átszőtt darabban a gróf szerepét Egyházi Géza alakította.

"Megpillantom Lili bárónőt. Az akkori újgazdagék, festékkereskedő apuka, a Malomszegi gróf. Pénzért vette a grófságát- festő-kereskedőnek születik, - és mindenféleképpen grófnőt akar a lányából csinálni. De a lánya meg színésznő akar lenni. Tehát itt a találkozás. A színpadi szerző és a színésznő aspiráns erőteljesen összenéznek a darab elején és hát... semmi sem sikerül természetesen a darab legvégéig."- mondta el az ismert magyar színész, Egyházi Géza.

Miközben a szerelem kibontakozik Lili bárónő és Illésházy gróf között, aki még egy játékba is belemegy és inasként él tovább az egykori kastélyában, sorban érkeznek a kapzsi rokonok. Így találkozott a közönség Kalocsai Zsuzsa színművésszel és Hakni nevű kutyájával. A Jászai Mari –díjas művész szívesen beszélt a közös szereplésről.

"Hála Istennek nem kell harapnia, A Csárdáskirálynőben ő a harapós kutya akitől retteg a nagyherceg. Itt pedig egy gyerek pótlék, mert mi két kiaszott aggszüzet játszunk, s én azt találtam ki, hogy ő lesz az én gyerekem és családom a nővérem mellett, akivel majd versengünk."- mondta el Kalocsai Zsuzsa.

A több szálon futó, humoros történetben mindenki a rangot és a címet akarja magának. A vagyon körül zajló családi perpatvar egyik kívülálló szereplőjét, az apa által kijelölt vőlegényt, Remeteházy Galambos Alfréd Ivánt az ismert szinkronszínész, Czető Roland játszotta.

"Egy borzasztóan hálás szerep. Mert egy kicsit ügyetlen, egy kicsit szerencsétlen, de pont ettől szerethető és egyébként alapvetően egy nagyon vicces figuráról van szó."- adott tájékoztatást Czető Roland.

Huszka darabjában - amelyet 1975-ben megfilmesítettek - ismert  slágereket is hallhatott a közönség. A humorral és feszültséggel teli darab happy enddel zárul. A bonyodalomban mindenki megtalálja a boldogságát. Az operett előadás nagy sikert aratott a Balaton Színházban.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. júl. 31. hétfő 18:10 | Keszthely
A rock és az operett ismert dallamai szórakoztatták a nagyközönséget.
| 2021. okt. 4. hétfő 15:23 | Keszthely
Oszvald Marika és Peller Károly lépett fel a Szépkorúak hétvégéjén a Balaton Színházban.
| 2021. okt. 1. péntek 19:09 | Keszthely
Vetélkedő, kiállítás és szórakoztató programok a Szépkorúak Hétvégéjén.
| 2018. dec. 21. péntek 08:36 | Keszthely
Operett műsorral és szeretetvendégséggel ünnepelték a karácsonyt az Egyesített Szociális Intézményben.
| 2018. máj. 7. hétfő 15:49 | Keszthely
Fergeteges gálával kápráztatta el a keszthelyieket a Monarchia Operett társulata.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.