Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Rock és operett a kastély parkjában
2023. júl. 31. hétfő | Keszthely
Rock és operett a kastély parkjában
Pénteken az EDDA Művek exkluzív unplugged koncertjével kezdődött a két napos zenei program a Festetics-kastély parkjában. A jövőre 50 éves zenekar „RockKastély 2023 Edda Művek” programsorozatának egyik állomása volt Keszthely. Szombaton az operett szerelmeseit várták a történelmi falak közé.

Az impozáns kastélyparkban akusztikus feldolgozásban hallhatta aközönség az Edda Művek legendás és új dalait. A zenekar nevéhez fűződő nótáka magyar rocktörténet klasszikusai. A RockKastély 2023 programsorozatkoncertjein megmutatkozott a zene igazi ereje. Nem volt hatalmas fényár, nemvolt hatalmas hangerő csak léleknyitogató dallamok és hatalmas siker.

"Az unplugged koncertnek mindig van egy különleges hangulata azigazi nagy rockbulikhoz képest, itt ugye egy szál akusztikus hangszerekenszólalnak- nyílván azt is ki kell erősíteni- de akusztikus hangszeren szólalnakmeg azok a dalok, amit a fél ország tud és ismer és ez egy újfajta hangszerelés,egy újfajta kihívás. Mi nagyon szeretjük ezt játszani."- mondta el az EDDA Művek billentyűse Gömöry Zsolt.

A Miskolcról induló rockegyüttes jövőre ünnepli fennállásának 50.évfordulóját. Pataki Attila, a zenekar frontembere röviden összefoglalta azenekar elmúlt negyvenkilenc évét, a töretlen sikerhez vezető utat. "Eleinte a szenvedély hajtott minket és aztán ahogy tudatosodtunk,ahogy mentünk az úton, az ember egyre jobban felfedezte azt az elképesztő nagylehetőséget, ami azt jelentette, hogy EDDA-vá válhatunk, hogy ott elöl énekelekés visszaéneklik az emberek. S aztán, hogy írják a levelekben, hogy milyen fontosnekik a szövegvilág. S így elkezdtünk egyre mélyebbre ásni és közben a felszínenmeg elképesztő módon rengeteget találkoztunk a koncerteken."

A Zenére fel! című operettgálának is helyszínt biztosított a kastélypark. ABudapesti Operettszínház művészeit a 100 tagú cigányzenekar kísérte, valamintbravúros szólistái vezetésével adtak elő népszerű darabokat. A megunhatatlanörökzöldeket Oszvald Marika, Fischl Mónika, valamint Homonnay Zsolt idézték meg. "„Nagyon érdekes, hogy cigányzenekar kísér bennünket, és ilyen változatosezáltal. Ugyanis a primadonna és a bon vivant számokat, ezeket a lírai dalokatis szépen lekísérik, azokat a temperamentumos soubrette dalokat, amiket speciálén éneklek azokat is nagyon jól lekísérik.”- mondta el Oszvald Marika - Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő,operetténekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Olyan dalok csendültek fel, mint a Maga nős ember vagy boldog, azÁlom, álom édes álom, vagy éppen a Szilvia belépője. A művészek úgyfogalmaztak, izgalmas kihívás a megszokotthoz képest más zenei aláfestéssel ésmás környezetben énekelni. Homonnay Zsolt - Jászai Mari-díjas magyar színész, énekes a következőket mondta.„Azt gondolom, hogy ez annyira különleges, annyira más, annyira extra, hogy a100 tagú cigányzenekar kíséri a dalokat, hogy ad egy igazi, különleges élményt.Egy csemege számomra is, meg a nézők számára is.”

A produkción közreműködtek a Budapest Folk Dance művészei. Akastélyparkban továbbra is számos produkciót láthat a közönség. Zenésvígjátékoknak, mozielőadásoknak, koncerteknek is helyszíne lesz.

Hegedüs Éva, Lendvai Bianka- Keszthelyi Televízió

 

| 2021. nov. 23. kedd 19:09 | Keszthely
Ismert operett darabbal szórakoztatta a keszthelyi közönséget a Pesti Művész Színház.
| 2021. okt. 4. hétfő 15:23 | Keszthely
Oszvald Marika és Peller Károly lépett fel a Szépkorúak hétvégéjén a Balaton Színházban.
| 2021. okt. 1. péntek 19:09 | Keszthely
Vetélkedő, kiállítás és szórakoztató programok a Szépkorúak Hétvégéjén.
| 2018. dec. 21. péntek 08:36 | Keszthely
Operett műsorral és szeretetvendégséggel ünnepelték a karácsonyt az Egyesített Szociális Intézményben.
| 2018. máj. 7. hétfő 15:49 | Keszthely
Fergeteges gálával kápráztatta el a keszthelyieket a Monarchia Operett társulata.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.