Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ajándék az édesanyáknak
2018. máj. 7. hétfő | Keszthely
Ajándék az édesanyáknak
Az operett gyöngyszemeivel örvendeztette meg a közönséget a Monarchia Operett társulata Keszthelyen. Anyák napja alkalmából egy fergeteges gálán tapsolhattak az érdeklődők a Balaton Színházban. Az este sztárvendége Esztergályos Cecília volt, aki sanzonokkal és prózával is mosolyt csalt a közönség arcára.

A Csárdáskirálynő legismertebb dallamai is felcsendültek a Monarchia Operett előadásában. A közel 10 éves társulatot fiatal művészek alkotják, munkájukat pedig itthon és külföldön egyaránt elismerik. Keszthelyen is nagy népszerűségnek örvendtek, és anyák napja alkalmából sokan érkeztek az édesanyjukkal a színházba.

„Ez egy közös emlék marad, egy közös élmény, és nagyon jól érezzük magunkat. Mindig is szerettük az operettet, édesanyám is, és ezért választottuk ezt.” - mondta az egyik néző, Majorné Zsuzsa.

A társulat ismert művekből, így a Marica grófnőből, a Mágnás Miskából vagy a Denevérből válogatta a dalokat. A nézőket az énekhangok mellett a kosztümök is elkápráztatták. A színpadon az operát idéző nagyestélyitől a revütáncosok ruhájáig számos jelmezt felvonultattak. A társulat új primadonnája, Sipos Marianna még csak néhány hónapja lép fel a társulattal, de már most otthon érzi magát köztük.          

„A Monarchia Operett, ez egy nagyon jó hangulatú, vidám társulat, és nagyon jól érzem benne magam. Ugyan csak szeptember óta dolgozom velük, de tényleg fantasztikus élményeket szereztem a Monarchia Operettel. Igazából a fantasztikus hangulat az az embereknek köszönhető, akik zenélnek benne és énekelnek. Szinte egy baráti társaságról van szó.” - emelte ki a társulat tagja.

A Monarchia Operett célul tűzte ki, hogy a műfajt klasszikus módon, ugyanakkor fiatalos köntösbe öltöztetve népszerűsítse. Előadásaikkal rendszeresen járják az országot, de az Amerikai Egyesület Államokban, Izraelben és Oroszországban is tapsolt nekik a közönség.

„Szerencsére nagyon nagy sikerrel fogadnak minket, és nagyon nagy örömmel. A magyar operett az egy hungarikum, amit nagyon-nagyon szeretnek a külföldiek is, a külföldi közönség. Számtalan országban játszák ezeket a műveket. Kálmán Imrének például nincsen olyan előadása, ami ne csendülne fel egy-egy este különböző országokban. Nagyon nagy sikerrel fogadtak minket, és nagy tapssal, álló tapssal elmondhatom, Oroszországtól egészen Ausztráliáig.” - tájékoztatott Kollár Péter Erik,a  Monarchia Operett művészeti igazgatója.

Az operett gála sztárvendége az ország komikája, Esztergályos Cecília volt. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész sanzonokkal és a rá jellemző közvetlenséggel örvendeztette meg a közönséget. A Monarchia Operettel már számos alkalommal lépett fel közösen, és mindig nagyon jól érzi magát a társulat tagjai között.      

„Nagyon tehetséges emberek, remek táncosok, remek énekesek, operaénekesek, és a zenekar is isteni. Ővelük fellépni, az egy élmény. Nekem ez egy kirándulás.” - hangsúlyozta a színművésznő.

Az anyák napi gálából nem hiányozhatott a humor sem, garantálva ezzel a felhőtlen szórakozást. A kiváló énekesek és zenészek mellett a tánckar produkciója is elkápráztatta a közönséget.   

Regman Karola - Keszthelyi TV                     

| 2021. máj. 3. hétfő 17:15 | Keszthely
Énekkel köszöntötték az édesanyákat a Csány-Szendrey iskola diákjai.
| 2019. máj. 3. péntek 13:17 | Keszthely
Az Egyesült Szociális intézményben már hagyomány, hogy közösen ünnepelnek a jeles napokon.
| 2023. júl. 31. hétfő 18:10 | Keszthely
A rock és az operett ismert dallamai szórakoztatták a nagyközönséget.
| 2021. nov. 23. kedd 19:09 | Keszthely
Ismert operett darabbal szórakoztatta a keszthelyi közönséget a Pesti Művész Színház.
| 2021. okt. 4. hétfő 15:23 | Keszthely
Oszvald Marika és Peller Károly lépett fel a Szépkorúak hétvégéjén a Balaton Színházban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.