Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fokozott figyelem az iskolák környékén, hogy ne legyen baj!
2023. szep. 1. péntek | Keszthely
Fokozott figyelem az iskolák környékén, hogy ne legyen baj!
A tanévkezdésre a rendőrség is figyelmeztet, a megnövekedett közlekedők száma miatt nagyobb lehet a balesetveszély. Egy hónapon keresztül az iskolák közelében található gyalogátkelőhelyeknél segítik a közlekedést az egyenruhások. Felhívják a figyelmet a szabályok betartására, a szerencsétlenségek megelőzésére.

8 óra előtt folyamatosan érkeztek a diákok és szüleik az iskolákhoz az első tanítási napra. Gyalogosan, kerékpárokkal, rollerekkel jöttek a legtöbben, de sokakat hoztak autókkal is. A nyári szünet felszabadultságát még egyesek nem hagyták maguk mögött, emiatt figyelmetlenebbek is lehetnek a fiatalok, melynek könnyen baleset lehet a következménye. A rendőrség a polgárőrséggel közösen évek óta vigyáz a diákokra szeptemberben. Nemcsak az ő figyelmüket hívják fel a rájuk leselkedő veszélyekre, hanem a közlekedésben résztvevőkét is. Minden szabálytalanság miatt figyelmeztetnek.

„Mint például a megállni tilosban, ha megállnak és rakják ki a gyerekeket, ugye nem lehet. Az a megállni tilos tábla azért van odarakva, hogy a forgalmat ne akadályozzuk, ne tartsuk fel. Vannak az iskolák környékén parkolóhelyek, ott kellene megállni és akkor lekísérni a gyerekeket az iskolába.” - osztotta meg Dongó Norbert baleset-megelőzési előadó.

Ezek mellett figyelik a biztonsági öv és a gyermekülés használatát, valamint a kerékpárokkal való szabályos közlekedést. Az iskola rendőre elnevezésű programot 15 éve indították el országszerte. Ennek célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése.

A 2023/24-es tanévben csaknem 2900 oktatási intézménynél mintegy kettőezer rendőr vállalja ezt a feladatot a hivatásos szolgálata mellett. Nemcsak ebben az időszakban lehet kérni az ő segítségüket, hiszen évközben is bármikor tartanak interaktív baleset-megelőzési foglalkozást a diákoknak, illetve az óvodásoknak is. A tapasztalat az, hogy szerencsére nagyon ritkán fordulnak elő balesetek az oktatási intézmények környékén, köszönhető ez ezeknek a programoknak is.

Az egyenruhások egy hónapon keresztül lesznek az az iskolák közelében a napi tanítás kezdetének és befejezésének időszakában. Főként azokon a helyszíneken járőröznek, ahol közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, kiemelt jelenlét szükséges.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2020. szep. 2. szerda 17:24 | Keszthely
Szeptember hónapban egyenruhások segítik a közlekedést az oktatási intézmények környékén.
| 2019. szep. 2. hétfő 14:33 | Keszthely
Szeptemberben az oktatási intézmények környékén lévő gyalog-átkelőhelyeknél segítik a biztonságos átkelés
| 2013. szep. 3. kedd 10:15 | Keszthely
A szeptemberi iskolakezdési szezonban megnő a közúti közlekedők száma a tanintézmények előtt.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Keszthely
Jazz-balett gála a Balaton színházban
| 2023. szep. 1. péntek 16:12 | Keszthely
3769 általános és középiskolás diáknak kezdődött el a 2023/2024-es tanév Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.