+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Idén is begurultak a büfékocsik Keszthelyre
2021. augusztus 16. hétfő 15:26 - Keszthely
Idén is begurultak a büfékocsik Keszthelyre
A Fish & Chipstől kezdve a nyárson sült malacon át a hazai borokig számos finomsággal várták a keszthelyi Food Truck Show vendégeit. Az ország mozgó étterme másodszor gurult el a keszthelyi Balaton-partra. A street food szerelmesei egyenesen a konyhafőnököktől kaphatták meg a megrendelt ételeket.

Füstölt finomságokkal és más étvágygerjesztő ételekkel kínálták a vendégeket. A gasztro sétányra 11 büfékocsi gurult be, hogy három napon át kínálja modern és hagyományos ételeit, italait.

„Kíváncsiak voltunk a  felhozatalra. Már kinéztük előre, hogy vagy a halas standnál, vagy itt fogjuk a ma esti vacsoránkat elkölteni és ez lett belőle, barbeque hot-dog” - nyilatkozta Beck Nikolett. 

A büfékocsiknál nyárson sült az omlós sertéshús, roston pirultak az ízletes finomságok és jól behűtve szervírozták az italokat. A kézműves jelleg, az íz és a street food ételekhez tartozó gyors kiszolgálás is hozzájárul ahhoz, hogy az éttermi vendéglátástól eltérő, különleges gasztronómiai élménye legyen az idelátogatóknak. A Food Truck Show az ország mozgó étterme. A kézműves ételek és italok széles körben vonzották a vendégeket.

„Így együtt a családdal eljöttünk Keszthelyre, le a Balatonra. Egyébként Zalaegerszegről vagyunk és nagyon-nagyon tetszik, nagyon klassz” - mondta el Sahni Mariann. 

A tőkehal, a garnéla és a tintahal ezúttal az olajban úszott, sörös bundába forgatva. Jalapenós majonéz, vagy bbq-ketchup szószokkal és chipssel kínálták a tengeri finomságokat. A NEMO Fish & Chips finomságait először lehetett Keszthelyen megkóstolni. 

Bene Rebeka - NEMO Fish & Chips Truck : „Szerencsére nagyon pozitívak a tapasztalatok. Vannak nagyon sokan, akik már ismerik, mert egyébként a Fish & Chips valójában egy angliai gyorsétel, ott nagyon sok helyen megtalálható. Vannak, akik már eleve így jönnek hozzánk, hogy ezt szeretnék megkóstolni. De azt tapasztaljuk, hogy akik újrakóstolják, vagy először kóstolják, ő nekik is nagyon tetszik és visszajárnak hozzánk.”

A Food Truck Show egy sikeres év után, másodszor tért vissza Keszthelyre. A szervezők azt tapasztalják, hogy egyre több hagyományos étterem séfje indít saját guruló konyhát. Ennek köszönhetően évről évre bővül, színesedik a kínálat. 

Cservenyák Viktória szervező: „Sok kocsiba a tulajok állnak benn, akik kitalálták, ők készítik el a húsokat. A fagyinál is, a bornál is a készítő van. A sajátjának érzi mindenki a magáét és szerintem ez is érződik az ételeken, beleteszik a szívüket, a lelküket a kocsik szerintem.”

A vendégek idén is szavazhattak arról, hogy melyik truck lesz a közönség kedvenc. A vasárnap estig tartó online voksoláson a Hakapeszi Kajakocsi kapta a legtöbb szavazatot.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus