Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / A legjobb street foodok - egyenesen a séftől
2020. aug. 14. péntek | Keszthely
A legjobb street foodok - egyenesen a séftől
A konyafőnökök kezéből vehetik át a vendégek a különleges ételeket a keszthelyi Food Truck Show-n. Az ország mozgó étterme egészen vasárnapig várja kulináris élvezetek és a street food szerelmeseit a Balaton-parton. A legtöbb büfékocsi speciális kínálattal jött Keszthelyre, lehet kóstolni garnélás angus burgert, ropogós malacsültet, autentikus bbq ételeket és különböző édességeket is.

Frissen sült, különleges ételekkel, éttermi szintű vendéglátást nyújtanak a Food Truck Show-n felsorakozott büfékocsik. Összesen 15 jármű parkolt be a keszthelyi Balaton-partra. Ennél a trucknál faszénparázson sütötték az olasz porchetta mintájára a kicsontozott, feltekert malacot. Az üzletvezető szerint a rendezvény előnye, hogy mindenkinek meg van a maga jól bevált kínálata, így a vendég mindenhol a legjobbat kaphatja.

„Mindenkinél meg van, hogy mit készít, azt csinálja profin és nagyon jól, vagyis igyekszik. Nincs az, mint egy átlagos étterem kínálatában – egy komoly étteremben sincs nagy kínálat – hogy van ötvenféle kaja az étlapon. Én malacot sütök, ha ide jön valaki csirkét enni, sorry, én nem tudok csirkét adni, azt tud a másik mellettem” - nyilatkozta Puha Róbert, a Nyársonsült Röfi üzletvezetője. 

A burgerek is nagyon népszerűek a Food Truck Show-n. Az egykor Michelin csillagra jelölt Gál Attila azt tapasztalja, hogy a vendégek hálásak, hogy a klasszikus hamburgerek után már különleges ízeket kóstolhatnak. Ilyen a chili-mangós, vagy a garnélarákos, kéksajtos burger.

„Szerintem formáltuk mi – ezek a food truck rendezvények – az embereknek a jó érzését az ételekkel kapcsolatban, biztos vagyok benne, ez egy misszió” - vélekedik Gál Attila, a Piknik UtczaBár tulajdonosa. 

Az ételek mellett kézműves italokkal is készültek a szervezők. Bő a kínálat a kézműves sörökből. Ez a 2013 óta üzemelő fővárosi főzde 33 féle belga és angol típusú, felsőerjesztésű sört hozott Keszthelyre. Az emberek igényeihez igazodva egyre több ízesített italt készítenek.A szakemberek szerint egyértelmű a különbség a nagyüzemi és a kézműves sörök között.

„Nekünk Poroszlón van a telkünk és ott egy idős bácsi a sörgyárban dolgozott – nem akarom megnevezni, hogy melyikbe – és azokat a söröket ismerte. Nyáron szoktam neki vinni söröket és ősszel ugye már nem járunk le a telekre és mondta, hogy ne csináljam ezt vele, mert olyan rossz utána visszaszokni a nagyüzemi sörökre. Tehát ezek azért telítettebbek, gazdagabbak, komlósabbak, szerintem itt lehet a dolog nyitja” - mondta Magyar Levenete a Legenda Sörfőzdéből. 

A Food Truck Show Hungary szervezőinek a Balaton-part nem volt célpontjuk eredetileg, nem akartak a helyi vendéglátósok forgalmába beleavatkozni. Látva a nagy balatoni dömpinget és a város felkérésének eleget téve mégis eljöttek Keszthelyre. A szervezők szerint világszinten van trendje a büfékocsiknak, a konyhából kiszabadult szakácsok pedig igazán különlegeset nyújtanak.

Vad-Horváth Zoltán szervező: „Nagyon ritka az, hogy ő nekik interakciójuk van a vendégekkel, a visszajelzéseket a felszolgálókon keresztül kapják meg. Akik ezt nagyon megunják - befásulnak az ötven fokos konyhákba – csomószor beállnak egy büfékocsiba, csinálnak egy saját vállalkozást, pont azért hogy ezt a fajta visszajelzést ők első kézből kapják meg a vendégtől. Elég jó szakácsok vannak itt is Keszthelyen, akiknek tényleg a kezükből kapod meg az ételt. Ennek szerintem van varázsa.”

Szombaton és vasárnap már akár ebédre is várják a vendégeket a Food Truck Show-n. A rendezvény honlapján szavazni lehet a kedvenc ételekre. A rendezők kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra, a rendezvény teljesen műanyagmentes. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. aug. 16. hétfő 15:26 | Keszthely
A Fish & Chipstől kezdve a nyárson sült malacon át a hazai borokig számos finomsággal várták a vendégeket
| 2021. aug. 13. péntek 18:23 | Keszthely
Három napon át lehet kóstolni a street food legjavát a Balaton-parton.
| 2020. aug. 13. csütörtök 14:32 | Keszthely
Az ország mozgó étterme minőségi ételeket és italokat kínál péntektől vasárnapig a Balaton-parton.
| 2023. ápr. 12. szerda 17:10 | Keszthely
A tudatos vásárlás mellett számos praktikával megelőzhető az élelmiszerpazarlás.
| 2022. dec. 1. csütörtök 17:33 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:15
Balatoni Mozaik
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.