+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyaraló nyárelő
2021. június 14. hétfő 19:09 - Gyenesdiás
Nyaraló nyárelő
Elkezdődtek a szabadtéri, zenés programok Gyenesdiáson. Szombaton gyerekműsorral, népzenével és koncerttel várták a közönséget a termelői piacon. A pandémia időszaka után jól látható volt, hogy vágynak a családok a kikapcsolódásra, de még óvatosak. A rendezvényt a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár valamint az önkormányzat szervezte.

A Nyaraló nyárelő elnevezésű kulturális és szórakoztató programra érkező fellépőkön is jól látszott, hogy vágytak már a közönségre, a színpadra. A balatonszentgyörgyi ÜSTökös Családi Kompánia tagjai is egy vidám darabbal érkeztek. A gyermekeket is bevonták a jelenetekbe.

"Megmondom őszintén, nagyon hiányzott minden koreográfusnak, minden művésznek. Ez a pandémia időszak ez nagyon visszafogott volt és felkészüléssel tellett. Nem unatkoztunk, mert nagyon sok új műsort csináltunk, és dolgoztunk elméletben. Ide Gyenesdiásba most egy betyármesét hoztunk el, egy saját feldolgozás. A környékbeli betyárokról szól." - mondta el Üst Gyula, az ÜSTökös Családi Kompánia koreográfusa.

Mindenki nagyon várta már, hogy legyenek közösségi programok. A termelői piacon zajló rendezvényt családok, baráti társaságok választották kikapcsolódásnak.

"Gyakorlatilag mi most tudtunk először egy kicsit utazni. Mi Budapestről érkeztünk ma Gyenesdiásra. Barátainknál töltjük a hétvégét,s nagyon kellemes meglepetés volt az, hogy itt egy kis programmal kedveskednek  a helyiek az itt élőknek ill. az idelátogatóknak is."- mondta az egyik vendég, Agócs Mihály.

Szabó Zsolt Szilveszter Gyenesdiás művelődési intézményének vezetője a település első nyilvános rendezvényén köszöntötte a vendégeket. A nyári programok ismertetése mellett a COVID 19 járvány miatti szigorításokról, azok enyhítéséről is beszélt.

"Az első fizikai léttel járó szabadtéri rendezvényünk az idei szezonban és ez a nyitánya, ez a kezdete egy szép hosszú folyamatnak, ami ugye szeptember közepéig fog tartani,sok-sok rendezvényt szeretnénk, tervezünk és a hétfőtől éppen életbelépő enyhítő intézkedéseknek köszönhetően hála a jó égnek, Gyenesdiás nagyközség települése ezeket korlátozások nélkül le is tudja bonyolítani majd."

Úgy állították össze a nyárváró programot Gyenesdiáson, hogy gyermekek, felnőttek egyaránt jól érezhessék magukat. A vásári kínálat mellett gyermek előadás, humor és népzene szórakoztatta a közönséget.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár