Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Megnyitotta kapuit a 29. Vonyarci Boros Forgatag
2022. júl. 28. csütörtök | Vonyarcvashegy
Megnyitotta kapuit a 29. Vonyarci Boros Forgatag
Boros forgatag Vonyarcon huszonkilencedszer! A magyar borok kiváló minőségét és világhírűségét jól mutatja, hogy mindig sok vendég van a boros rendezvényeken. A borfesztiválok a Balaton-parton harminc éve ezreket vonzanak. Megnyitotta kapuit a 29. Vonyarci Boros Forgatag. Az öt napos rendezvény hangulatát fokozzák a kulturális és szórakoztató programok.

A Zalaapáti Harmonika Zenekar hangolta az ötnapos kikapcsolódásra a Vonyarci Boros Forgatag nyitónapján a közönséget. Borlovagok és borhölgyek vonultak be a rendezvénytérre, hogy ünnepélyesen is megnyissák a település legnépszerűbb nyári rendezvényét. Pali Róbert Vonyarcvashegy polgármestere beszélt a megnyitón az eltelt egy év sikereiről megköszönve Vonyarcvashegy lakosságának, a vállalkozóknak a közös együttműködést. A Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere Dr Brazsil József méltatta a zalai borosgazdák fáradhatatlan munkáját, aminek eredményeként kerülhetnek a fogyasztók elé a kiváló zalai borok. Zolcsák Miklós görög katolikus lelkész, közös imádság után megáldotta a gazdákat, a rendezvény résztvevőit és áldást kért a Boros Forgatag sikerességéért.Megtelt a tér. Baráti társaságok, családok érkeztek az esti programokra. Kóstolták finom zalai borokat. El is mondták, hogy érzik magukat a hangulatos forgatagban.Hös Tamás a következőt mondta:" Én azt mondom, állandóan itt kellene lakni. Ez a legjobb hely a világon ."

A borházak kínálata mellett ízletes ételek is kerültek az asztalokra. Akadt a vendégek között olyan is, aki a születésnapi vacsoráját falatozta a fesztiválon. "A kedves barátaim minden évben elvisznek engem a születésnapom alkalmából valami különleges helyre, amikor nem mondják meg, hogy hova megyünk, mindig arról van szó, hogy Kirgizisztánba megyünk. Most is Kirgizisztánba mentünk. Elindultunk és itt kötöttünk ki. Úgyhogy ez nekem egy teljes meglepetés volt, hogy ideérkezünk, és teljesen jól érzem magam és köszönöm nekik.- mondta Faragó Zsolt.

Az első pillanattól látható volt, hogy az emberek kikapcsolódásra vágynak. Sokan a szabadságukat is a rendezvényhez igazítják. "Nagy szükségük van az embereknek a találkozásokra. Az ilyen boros, vagy bármilyen rendezvényre, ahol jól érezhetik magukat. Programok vannak, műsorok vannak és találkozhatnak egymással." mondta el Dévényiné Balogh Gyöngyi a  Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke.

A borászok is felkészültek a nagy forgalomra igazodva az idei borfogyasztás trendjéhez. "Az idei trend szerintem, az Irsai Olivér. Elég jól visszaszorította a rozét. Elég sok éven keresztül a rozé, ami számottevő volt a fiataloknak is, most inkább az Irsai az már."- adott tájékoztatást Rádi László borász.

A 29. Vonyarci Boros Forgatag gyermekprogramokkal, koncertekkel és utcabállal várja  a vendégeket öt napon át.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2020. júl. 23. csütörtök 19:08 | Vonyarcvashegy
Öt napon át zalai borok, finom ételek várják a Boros Forgatag résztvevőit.
| 2018. júl. 10. kedd 10:59 | Keszthely
Sikeres volt a Bor összehoz idei rendezvénye.
| 2018. jan. 25. csütörtök 11:25 | Keszthely
Idén 19. alkalommal rendezték meg Vince napi programjukat a borhölgyek.
| 2013. jún. 20. csütörtök 08:59 | Keszthely
Barátságos meccsre került sor június 18-n a Magyar Borászok Nemzeti válogatottja ellen.
| 2022. aug. 12. péntek 19:03 | Keszthely
Négy napon át színes programok várják a FESTetics Parkfesztivál látogatóit.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.