Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Szórakozás, jó borok öt napon át
2019. júl. 25. csütörtök | Vonyarcvashegy
Szórakozás, jó borok öt napon át
Az idei nyár sem szűkölködik boros programokban. Jó zenével,vidámsággal, borászokkal és sok vendéggel indult tegnap Vonyarcvashegyen a XXVI.Boros Forgatag. Az öt napos rendezvény annyira népszerű, hogy már szállást sem lehet találni a településen.

A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar játéka szórakoztatta a  Vonyarcvashegyi Boros Forgatag megnyitójára érkezőket. A nagy meleg ellenére  is sokan vágytak a szabadtéri kikapcsolódásra. A budapesti Marching Jazz Band könnyed és vidám dixieland zenéje mellett vonultak be a borhölgyek,borlovagok a színpad előtti térre,ahol Péter Károly polgármester köszöntötte a megjelenteket, kiemelve a rendezvény idegenforgalmi jelentőségét.

"Az egyik fénypontja településnek és a szezonnak is a fénypontjának tudjuk mondani. Ilyenkor a település megtelik picikkel, nagyokkal, nyugdíjasokkal, fiatalokkal,borkedvelőkkel és hála Istennek azt el tudjuk mondani,hogy ilyenkor a településen már szállást nem tudunk biztosítani. Múltkor egy beszélgetés során az jött ki több helyről,hogy már úgy időzítik az időpontokat a szabadságokat,hogy a bor rendezvényekre érkezzenek."-emelte ki Péter Károly.

Dr.Brazsil József ,a Da Bibere Zalai Borlovagrend nagymester nyitotta meg a rendezvényt. A borász beszélt a hegy aranyáról,a zalai borokról és az idei várható termésről is.

"A borászoknak mindig jó évük van. Ugye a 2018-as az mögöttünk van,és szép borok születtek,szép terméssel,s azon kívül szép terméssel s nagyon korai szüretekkel. Gyakorlatilag ma néztünk bele,s mi tavaly július 28-án Csabagyöngyét szüreteltünk. Ez az idén késni fog. Valószínű van még két,két és fél hete."-mondta Dr. Brazsil József.

A  jó hangulatú boros rendezvényt Tál Zoltán plébános áldotta meg. Azt követően a  borhölgyek,a borrend tagjai és Vonyarcvashegy vezetője végiglátogatták a borházakat,megkóstolták a borokat,hogy az őszi Csemegeszőlő Fesztiválra eldöntsék melyik bor kapja meg 2020-ra a Vonyarcvashegy bora kitüntető címet.

Míg a  bor bírálat folyt, megtelt a tér. Még Békés megyei.vendéggel is találkoztunk. Az idén erdélyi barátaikkal érkeztek a forgatagra.

"Harmadszor vagyunk itt mert Hévízen van egy kis apartmanunk és onnan kijárunk mindig ide szórakozni. Mert nagyon szépnek és jónak találjuk ezt az egészet."- mondta Bacsa János.

A XXVI.Boros Forgatag Vonyarcvashegyen öt napon át nem csak gasztronómiai élményt és jó borokat kínál,hanem gyermekprogramot és zenei élményt is. Naponta koncertekkel és utcabállal várják a látogatókat.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2023. aug. 3. csütörtök 15:42 | Keszthely
31. alkalommal szervezték meg a zalai borok mustráját, öt napig tart a rendezvény.
| 2022. júl. 22. péntek 15:07 | Balatongyörök
Helyi és környékbeli borházak, játszóház és koncertek várják a vendégeket a hétvégén.
| 2020. aug. 7. péntek 15:52 | Gyenesdiás
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
| 2019. júl. 19. péntek 19:10 | Balatongyörök
Megnyílt a Borutca Balatongyörökön.
| 2018. júl. 13. péntek 18:52 | Gyenesdiás
Csütörtökön kezdődött a Gyenesi Borünnep, ahol bor, tánc és könnyűzene várja a vendégeket.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.