+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyílt Zala megye legújabb élményparkja
2021. június 11. péntek 18:44 - Alsópáhok
Megnyílt Zala megye legújabb élményparkja
Bátorságpróba, szórakozás, osztálykirándulások helyszíne – ez a Bobo Fun Park. Az alsópáhoki Kolping Hotel szomszédságában megnyitott élményközpont 0-tól 99 éves korig kínál szórakozási lehetőséget mindenkinek. A mintegy 2 milliárd forintos beruházás csaknem felét a Kisfaludy-program biztosította, az építkezést tavaly áprilisban kezdték el. Az átadón elhangzott, a létesítmény megnyitása jó példa arra, hogy az emberek ismét visszakapták a szabadságukat.

3000 négyzetméteren várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt a Bobo Fun Park. Az élményközpontban többek között 3 emelet magas beltéri mászófalak, különböző trambulin mezők és számos izgalmas aktivitás kínál szórakozási lehetőséget. Az újonnan átadott létesítmény a legnehezebb időszakban, a járvány idején épült fel, a kivitelezés tavaly áprilisban kezdődött. A Bobo Fun Park attrakcióit június 14-től veheti birtokba a nagyközönség.          

„Ismét visszakapják az emberek azt a szabadságot, amiről olyan nehéz volt lemondani. A szabadság mellett biztonságot is tudunk garantálni, ez egy vakcinabiztonságon alapuló biztonság. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon mindenki, aki be akarta oltatni magát koronavírus ellen, az megkapta ezt a védőoltást és még most is lehet rá jelentkezni. Tehát van védőoltás bőséggel, lehet választani a védőoltások között, tehát garantálni tudjuk hosszú távon is az emberek egészségének a biztonságát.” - tájékoztatott Novák Katalin, családokért felelős miniszter.

Az élményközpontban 30 attrakció várja a családokat. A szakemberek úgy vélik, az újonnan felavatott játszóház elősígíti a Balaton négy évszakossá tételét és a nemzetközi turizmus fellendülésé is. A megnyitón Könnyid László elmondta, a nyári foglalási számokon jól látszik, hogy a turisták többsége a Balatonon tölti a szabadságát, az élménydús nyaraláshoz immár a Bobo Fun Park is hozzájárul.

„Ahhoz, hogy ez valóban hosszú távon sikeresen egy négy évszakos célállomás és célpont legyen, ahhoz kellenek az olyan fejlesztések, mint a ma átadott létesítmény. Időjárástól függetlenül, szezonhosszabbító magatartással ezek a létesítmények tudják a vendéget a régióban tartani, sőt a vendégéjszakák számát növelni. Ha egy család 2-3 éjszakát tervezett, akkor egy ilyen létesítményben akár egy egész napot is el tud tölteni, tehát van egy reális esélye, hogy több éjszakát marad a vendég.” - emelte ki a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai vezérigazgató-helyettese.

A mintegy 2 milliárd forintos beruházásnak csaknem fele, 950 millió forint a Kisfaludy-programon elnyert pályázatnak köszönhető. A Bobo Fun Park legalább 15 új munkahelyet teremt és kiváló nyári álláslehetőség diákoknak is. Bár a Kolping Hotel az elmúlt másfél évben 9 hónapon át nem üzemelt, a projekt az előírásoknak megfelelően haladt, így a Bobo Fun Park megnyithatja kapuit a látogatók előtt.  

„Már nagyon régóta terveztük egy ilyen élményközpontnak a létrehozását és egy jó évvel ezelőtt ehhez sikerült támogatást is elnyerni. A támogatás és a saját források lehetővé tették, hogy ezt megvalósítsuk. Az okok, azok nagyon összetettek, egyrészt szerettünk volna még a régióban egy olyan élményközpontot létrehozni, ami időjárástól függetlenül egész évben tudja csábítania  családos vendégeket, de nem csak a családokat, mert ez felnőtteknek ugyanolyan fantasztikus játszóház.” - tájékoztatott Baldauf Csaba, a Bobo Fun Park Kft. és a Kolping Hotel Kft. ügyvezetője.

A Bobo Fun Park egy jeles évfordulóra, a Kolping Hotel 25. születésnapjára készült el. Az élményközpontot nem csak a szállóvendégek vehetik igénybe, a játszóház ajtaja bárki számára nyitva áll.          

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár