Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Gazdaság / 125 dolgozójára kapott bértámogatást a Kolping Hotel
2020. máj. 25. hétfő | Alsópáhok
125 dolgozójára kapott bértámogatást a Kolping Hotel
125 dolgozójára kapott bértámogatást a Kolping Hotel. Az alsópáhoki szálloda dolgozói így 23,6 millió forint kiegészítést kapnak jövedelmük mellé. Az erről szóló okiratot szombaton adta át az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László kiemelte, a kormány több munkahelyteremtő és megőrző konstrukcióval támogatja a vállalkozásokat és a dolgozókat. Különböző formában, több mint egymillió magyar embernek nyújt segítséget a magyar állam.

Az alsópáhoki Kolping Hotel március végén zárt be a járvány miatt. A vezetés szándéka az volt, hogy lehetőleg minden dolgozóját megtartsa. Első körben a tartalékjaik, utána a járuléktámogatás igénybevételével tudták ezt megoldani, rövidített foglalkoztatással. Április végén nyújtotta be igényét a szálloda a munkahelyvédelmi bértámogatásra.

Baldauf Csaba szállodaigazgató: „125 dolgozóra megigényeltük ezt a támogatást. A támogatás eredményeként a következő három hónapba – most kicsit felfelé kerekítve – durván havi 8 millió forintos támogatáshoz jut a vállalkozás, ami nyilván egy részét fedezi most már a béreknek. Ez dolgozónként 65-67 ezer forint között van /fő/hó. A többit az nulla bevétel mellett mi egészítjük ki, de mivel hogy közeledik a nyitás, reméljük, hogy vendégek is lesznek, aztán ebből a viszonylagosan mély gödörből elkezdünk kilábalni.”

A támogatásról szóló okiratot az innovációs és technológiai miniszter adta át. Palkovics László hangsúlyozta, a turizmust-vendéglátást érintette leggyorsabban a koronavírus járvány, ezért lépett a kormány ebben az ágazatban a leghamarabb.Rámutatott: a kormány elsődleges célja a meglévő munkahelyek megőrzése, a bértámogatás pedig segít a vállalkozásoknak, hogy ne kelljen leépíteni a munkavállalóit.

„Tipikusan ez a kurzarbeit, rövidített munkaidő támogatás ez erre vonatkozik, hogy ha a munkaadó legalább két órában alkalmazza a munkavállalóját, akkor az állam a különbözethez ad támogatást. Ezt direktbe a munkavállalónak adjuk, ez egy nettó összeg, nyilvánvalóan ilyen értelemben ennek a bruttója nem terheli a munkaadót. Jelen pillanatban 110 ezer kérvény érkezett be, de ez nagyjából naponta 10 ezerrel növekszik. Látunk egyfajta csökkenést,a mi jó hír, hiszen ez azt jelenti, hogy a gazdaság elkezdett magához térni. Ezt a rendszert addig tartjuk fenn, amíg szükséges” - nyilatkozta az innovációs és technológiai miniszter.   

A miniszter hozzátette, több konstrukcióval támogatják a munkahelyek megőrzését és újak teremtését. Például, ha a munkaadó legalább 9 hónapig foglalkoztat új dolgozót, akkor a munkavállaló bérét és terheit hat hónapig az állam fizeti. A kormány arra számít, hogy ezzel 70 ezer új munkahely jöhet létre. A beruházások támogatására pedig 200 milliárd forintra pályáztak eddig a vállalatok. Elhangzott, a turizmus szektorban további támogatási forma kidolgozását tervezi a kormány, mellyel a szektor újraindulását lehet segíteni. Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta, a térségben minden második munkahely a turizmushoz-vendéglátáshoz kapcsolódik. A politikus szerint a Balaton környékén is meghatározó turizmus erősödni fog: „Továbbra is ez adja meg majd a térségnek az erejét, de ehhez valóban támogatásokra van szükség, hogy túlvészeljük ezt az időszakot, de bízhatunk benne. Én nagyon bízom benne, hogy a balatoni nyár jó lesz és hosszabb távon különösen bízhatunk abban, hogy az emberek még inkább átgondolják, hogy biztonságos helyre, Magyarországra jöjjenek, így erősödni fog a turizmus már jövőre és középtávon is.”

Az eseményen elhangzott, a munkahelyteremtő és megőrző támogatásokkal, az álláskeresői járadékkal és a közfoglalkoztatással együtt  több mint egymillió magyar ember kap támogatást a kormánytól. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. jún. 11. péntek 18:44 | Alsópáhok
Az alsópáhoki Bobo Fun Park június 14-től 3000 négyzetméteren 30 attrakcióval várja a közönséget.
| 2021. ápr. 14. szerda 18:03 | Alsópáhok
A 350 fő fogadására alkalmas élményparkba nem csak a szállóvendégek, külsősök is ellátogathatnak.
| 2020. már. 6. péntek 16:25 | Alsópáhok
International Hospitality Awards-on a Legjobb Családbarát Hotel kategóriában nyert az alsópáhoki szálloda
| 2013. jún. 15. szombat 11:00 | Alsópáhok
Közel 850 millió Ft-os beruházással újították fel az alsópáhoki Kolping Hotel Gizella-házát.
| 2016. ápr. 8. péntek 09:12 | Keszthely
Munkáltatók számára szervezett tájékoztató fórumot az EU ás az állam támogatásairól a Kormányhivatal.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.