Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Munkaerő-piaci támogatások
2016. ápr. 8. péntek | Keszthely
Munkaerő-piaci támogatások
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében több mint négy milliárd forint munkaerő-piaci támogatást lehet igénybe venni Zala megyében. Többek közt erről is szó volt kedden a Zala Megyei Kormányhivatal fórumán. A munkáltatóknak szervezett tájékoztatón más programokról – így például a „Nők 40+”- ról - is tájékoztató hangzott el az Ipartestület székházában.

A koruk miatt elhelyezkedési nehézségekkel küzdő nők számára nyújt segítséget a „Nők 40+” program. A munkaerő-piaci támogatás a nyugdíjba vonuláshoz szükséges jogosultsági idő megszerzéséhez is hozzájárul. Az ebbe való bevonás határideje április 30. Így különös hangsúlyt fektettek erre a kormányhivatal fórumának előadói.

„Miután a Nemzetgazdasági Minisztérium ezt országos szinten hirdette meg, Zala megyében negyven fő a minimum létszám, amit be szeretnénk vonni, de keret van, ennél sokkal több főre is lehetőség. Úgyhogy ösztönözzük a munkáltatókat, hogy vegyenek fel ilyen típusú hölgyeket és alkalmazzák őket, hogy segítsék őket a nyugdíjba vonuláshoz.” - mondta el Asboltné Péterfi Erika, a Foglalkoztatási Főosztály támogatási referense. 

A fórumon kiemelték az un. GINOP programokat. Az EU-s forrásból két projektet indítanak: az „Út a munkaerőpiacra” programba 2018. december végéig 3000 főt kívánnak bevonni. Cél, hogy elsősorban az alacsony iskolai végzettségűek munkához jussanak. Ezért bérköltségi támogatást kapnak a résztvevő munkáltatók. Erre négy milliárd forintos keret van Zalában. A másik – egy milliárd forintos keretből gazdálkodható - GINOP program célja, hogy legalább 1100, 25 év alatti fiatalt segítsenek munkához. Erről Dr. Babati Szabolcs főosztályvezető beszélt: „Az Ifjúsági Garancia Program, azt célozza, hogy azon 25 év alatti személyek, akik sem nem dolgoznak, sem nem tanulnak, az állami foglalkoztatási szervezettől a projekt kezdetén hat, aztán később majd négy hónapon belül egy érdemi ajánlatot kapjanak annak érdekében, hogy vagy tovább képezzék magukat ha szakképzetlenekről van szó, vagy pedig el tudjanak helyezkedni. Az elhelyezkedésükhöz nyilván bértámogatás, vagy bérköltség támogatást is tudunk nyújtani.”  

 

A munkaerő-piaci fórumot az EU tagállamai által egységesen megtartott Európai Munkáltatói Napok keretében rendezték. Az állami foglalkoztatási szervek szabadon választhattak, hogy milyen rendezvényeket szerveznek.

„Mi itt Zalában úgy döntöttünk, hogy ezt az alkalmat arra használjuk ki, hogy a megye négy városában - Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Lentiben és nem utolsó sorban Keszthelyen  - egy munkáltatói tájékoztató fórumot tartsunk. Alapvetően arról szeretnénk tájékoztatni a munkáltatókat, hogy milyen támogatási lehetőségeket vehetnek igénybe annak érdekében, hogy álláskeresőket foglalkoztassanak.” - fejtette ki Babati Szabolcs.

A fórumon további téma volt a Hivatásos Gépjárművezető Program és egy a közfoglalkoztatottak elhelyezkedését segítő juttatás is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

| 2024. jún. 21. péntek 19:15 | Keszthely
A most kezdődő szünidővel egyre több diák vállalhat nyári munkát.
| 2021. szep. 8. szerda 19:02 | Keszthely
Több mint 200 fő jutott támogatáshoz a Kelet-Zalai Foglalkoztatási Paktumban.
| 2021. júl. 13. kedd 15:42 | Keszthely
118 fő munkába állását segítette a keszthelyi és zalaszentgróti járásokban zajló együttműködés.
| 2018. okt. 11. csütörtök 15:14 | Keszthely
Fórumot és állásbörzét rendezett Keszthelyen a Család és KarrierPONT.
| 2015. júl. 10. péntek 10:46 | Keszthely
Megosztja a balatoni vendéglátósokat a hír, miszerint nehezen találni szakképzett munkaerőt a nyárra.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.