Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Új attrakciót avattak a Bobo Fun Parkban
2024. okt. 7. hétfő | Alsópáhok
Új attrakciót avattak a Bobo Fun Parkban
Új boulder terem nyílt a Bobo Fun Parkban. A sportmászás az elmúlt években egyre népszerűbb lett az intézményben, így merült fel a gondolat, hogy bővítsék a lehetőségeket. Az új falaknak köszönhetően immár 162 négyzetméter új mászófelület várja a sportolni vágyókat. A falmászás kiváló a fejlesztő és terápiás foglalkozásokhoz, ebben a Hópárduc Alapítvánnyal működik együtt a Bobo Fun Park.

Az új boulder falat elsőként Tusnádi Nimród sportmászó próbálhatta ki. A sportoló az egyik legnehezebb útvonalon mutatta be tudását és tehetségét. Az új attrakció 30, különböző nehézségű utat kínál a mászóknak, amelyeken fejleszthetik a technikájukat, de a kezdők is belekóstolhatnak ebbe a mozgásformába. Tusnádi Nimród elmondta, ez a sport a gyerekeknek és a felnőtteknek is kiváló.

„Egy kiváló lehetőség arra, hogy az ember önkifejezze magát, megismerje magát, és elsősorban élményt osszon meg másokkal. Ne csak egyedül átélje azokat, hanem ezt egy közösségben tehesse meg. Azt gondolom, hogy ezt már gyerekként minél hamarabb el kell kezdeni, hogy az ember en szeparálódjon el a többiektől, és azt gondolom, hogy a mászás egy kiváló lehetőség erre, mindamellett, hogy rengeteg emberi értéket tanít meg.” - mondta Tusnádi Nimród sportmászó.

A Bobo Fun Park három évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit, évente 70 ezer látogatót fogadnak. Ezek 80%-a környékbeli lakos vagy turista, és mindössze 20%-a a Kolping Hotel vendége. A létesítmény kiváló lehetőség a mozgásra családoknak és baráti társaságoknak egész évben. A vezetőségnek azonban fontos a fejlődés, és a különböző igények kielégítése, ennek köszönhetően született meg az új mászófal.  

„Másfél éve kezdett már egyre markánsabban érlelődni, miután tapasztaltuk azt, hogy a mászásra nő az igény. A Hópárduc Alapítvánnyal lényegében megindult egy együttműködésünk, a Fun Parknak a meglévő mászó felületein próbáltunk a gyerekek számára foglalkozásokat tartani, de ezek nyilván elsődlegesen inkább a szórakoztatásról szóltak. Azt mondtuk, hogy ezt egy profibb szintre kellene hozni.” - tájékoztatott Baldauf Csaba, a Kolping Hotel igazgatója.

Az új beruházás csaknem 35,5 millió forintból valósult meg, ebből 10 millió forintot a kormány Aktív Magyarország Programja biztosított. Az átadón Révész Máriusz államtitkár elmondta, kiemelten fontos megszólítani azokat – főleg a fiatal korosztályt – akik nem mozognak. Hozzátette, az elmúlt években azt tapasztalták, hogy olyan sportolási lehetőségeket kell biztosítani, amelyek élményt adnak, erre jó példa a most elkészült mászóterem.          

„Ez egy olyan sport, ami nagyon-nagyon sok gyereknek élményt nyújt. Bízunk abban, hogy nagyon sok gyerekre, akire hajlamosak vagyunk legyinteni, és azt mondani, hogy ezek a mai fiatalok ezek lusták, de hogyha ezeket a lehetőségeket biztosítjuk számukra, akkor mégis megtalálják azt a fajta lehetőséget, azt a fajta mozgásformát, amit szívesen űznek. Ebben az esetben megtalálják a maguk sportjukat.” - tette hozzá Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős államtitkár.

A sportolás mellett fejlesztésre is van lehetőség a Bobo Fun Parkban. A Hópárduc Alapítványnak köszönhetően terápiás és egészségmegőrző programokat szerveznek az új attrakciónál.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. jún. 12. hétfő 13:49 | Alsópáhok
A második születésnapját ünneplő létesítményben különlegességekkel várták a vendégeket.
| 2022. szep. 30. péntek 18:19 | Alsópáhok
A falmászás fejlesztő hatással van a gyerekekre.
| 2021. jún. 11. péntek 18:44 | Alsópáhok
Az alsópáhoki Bobo Fun Park június 14-től 3000 négyzetméteren 30 attrakcióval várja a közönséget.
| 2021. ápr. 14. szerda 18:03 | Alsópáhok
A 350 fő fogadására alkalmas élményparkba nem csak a szállóvendégek, külsősök is ellátogathatnak.
| 2024. már. 14. csütörtök 19:15 | Keszthely
Szeptemberig várja a vendégeket a Balaton-parton Keszthely egyik legnépszerűbb attrakciója.
00:00
Képújság
06:00
Hargita TV
06:21
06:23
Kukkantó
06:46
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2024
08:15
Diagnózis
08:54
Savaria Filmfesztivál
09:00
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.