+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 5000 növény színesíti a Fő teret
2021. május 25. kedd 16:24 - Keszthely
5000 növény színesíti a Fő teret
5000 virágot ültetnek ki a Fő térre a VÜZ Kft. dolgozói. Idén egy magas növésű, lila színű növényé lett a fővonulat, ehhez sárga és piros virágok kerülnek az ágyásokba. A növények egy nagykanizsai kertészetből származnak.

Kedden délelőtt kezdődött meg a keszthelyi Fő tér virágosítása. A VÜZ Kft. dolgozói elsőként a Városháza előtti ágyásokba kezdték elültetni a növényeket. A tervek szerint két nap alatt tudják befejezni a munkát. Előre kijelölt vonalak mentén ültetnek, hiszen fontos az is, hogy különböző motívumokban és elrendezésekben jelenjenek meg a növények. Mintegy 5000 virágot ültetnek ki a belvárosban. Ezeket a palántákat egy nagykanizsai kertészetből vásárolták. A VÜZ Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az ágyások elhelyezkedése határozza meg, hogy milyen növények kerülhetnek bele.

„A napos kitettségű, szárazabb foltokba olyan növényeket választottunk, aminek nagyon kicsi gondozási igénye lesz. Tehát napfényt kedvelő, szárazságot tűrő növényeket. Azokra a helyekre, ahol a fák árnyéka vagy épületek árnyéka kevesebb fényt enged az ágyakba, oda árnyéktűrő növényeket választottunk. A cél az volt, hogy változatos legyen és nagyon színes.” - ismertette Laczkó Mária ügyvezető igazgató.

Idén vezérnövénynek egy nagyméretű, lila színű, különleges salviára esett a választás. Ezt egészítik ki rózsaszín, kék, fehér és sárga virágokkal, például begóniával. Laczkó Mária elmondta, az ágyásokban nagyon sokat számít a növények volumene. Ahol lehetőség van arra, hogy ne egy alacsony, egynemű felületet lássanak a járókelők, oda magasabb növényeket ültetnek. Az egynyári növényeket valószínűleg az ősz folyamán fogják legközelebb cserélni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár