Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Gazdaság / Logisztikai központ épül Keszthelyen
2020. nov. 18. szerda | Keszthely
Logisztikai központ épül Keszthelyen
5000 négyzetméteres logisztikai központ épül Keszthelyen. Az egyik hazai áruszállító cég beruházása mintegy 50 munkahelyet teremt majd a városban. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere kifejtette, rendkívül fontos, hogy a turizmus mellett más ágazatok képviselői is vonzónak találják a várost. A logisztikai központot várhatóan 2021 tavaszán adják át.

Javában dolgoznak a munkagépek az épülő logisztikai központnál. Az épület külső része már majdnem teljes egészében elkészült, jelenleg az udvar tereprendezése zajlik. A Csapás úti benzinkút és a Sopron utcai bevásárlóközpont mögötti másfél hektáros területen egy 5000 négyzetméteres csarnok épül fel, amely több ezer raklapnyi áru befogadására lesz alkalmas. A központ a hazánkban meghatározó szerepet betöltő termelő cégek áruinak minél hatékonyabb eljutatását teszi lehetővé.

„A BHS Trans Kft. országos lefedettségű, saját tulajdonú raktárak építésébe kezdett Debrecenben, Szegeden, Pécsen és Keszthelyen. A beruházások megkezdése előtt tájékozódtunk a lehetséges megvalósítási helyszínek között. A települések kiválasztásakor a földrajzi adottságon kívül figyelembe vettük az önkormányzatok befektetés ösztönző tevékenységét. Keszthely városa az első pillanattól kezdve támogatja törekvéseinket, hosszú távra tervezünk a városban.” - tájékoztatott Pallanki Zsolt, a BHS Trans Kft. pénzügyi vezetője.

A logisztikai központ alsó szintjén három, egymástól elkülöníthető csarnok kapott helyet. A belső térben még javában zajlanak a munkálatok, a szakemberek a gipszkartonozást és a falak festését végzik. Az emeleten irodákat alakítottak ki, a munkálatok már itt is előrehaladott állapotban vannak. A logisztikai központ nagyon nagy jelentőséggel bír Keszthely életében. A városvezetés szerint ugyanis a turizmus mellett kiemelten fontos, hogy más gazdasági szereplők is jelen legyenek a városban.

„Fontos a több lábon állás és az, hogy a turizmus illetve a turisztika mellett olyan ágazatok is vonzónak tartsák Keszthelyt, olyan cégek is vonzónak tartsák Keszthelyt, akik a turisztikától függetlenül végzik a tevékenységüket. Megnéztük a külföldi pozitív példákat, illetve azokat a belföldi pozitív példákat, amikből érdemes tanulni és azt látjuk, hogy a turisztika mellett, a turizmus mellett a könnyűipar illetve leginkább a logisztika az az ágazat, ami Keszthely számára is egy új, fontos, kiemelt szerepkört kell, hogy kapjon.” - emelte ki Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

Nagy Bálint kifejtette, régóta zajlik már Keszthelyen középfokú logisztikai képzés, az új beruházás pedig jó lehetőség az ezen szakmát választók számára is. A polgármester hozzátette, az új logisztikai központ felépítésével 50 új munkahely létesül Keszthelyen. Az épületben várhatóan 2021 tavaszán kezdődik meg a munka, a munkaerő toborzást azonban hamarosan elkezdi majd a vállalat.        

Regman Karola - Keszthelyi TV    

| 2021. már. 18. csütörtök 18:29 | Keszthely
Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, április közepén tartják meg az ünnepélyes megnyitót.
| 2024. ápr. 9. kedd 19:15 | Keszthely
A város több pontján aszfaltoznak a szakemberek, a tervezés során lakossági igényeket is figyelembe vettek.
| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Alsópáhok
216 folyó méter járda újult meg Alsópáhokon a Dózsa György utcában.
| 2024. jan. 25. csütörtök 15:03 | Zalaapáti
Utat és járdát építettek tavaly, és több kulturális csoport is jubilált 2023-ban.
| 2024. jan. 19. péntek 14:45 | Keszthely
A testület már korábban jóváhagyta ezeket a beruházásokat.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.