+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Logisztikai központ épül Keszthelyen
2020. november 18. szerda 16:45 - Keszthely
Logisztikai központ épül Keszthelyen
5000 négyzetméteres logisztikai központ épül Keszthelyen. Az egyik hazai áruszállító cég beruházása mintegy 50 munkahelyet teremt majd a városban. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere kifejtette, rendkívül fontos, hogy a turizmus mellett más ágazatok képviselői is vonzónak találják a várost. A logisztikai központot várhatóan 2021 tavaszán adják át.

Javában dolgoznak a munkagépek az épülő logisztikai központnál. Az épület külső része már majdnem teljes egészében elkészült, jelenleg az udvar tereprendezése zajlik. A Csapás úti benzinkút és a Sopron utcai bevásárlóközpont mögötti másfél hektáros területen egy 5000 négyzetméteres csarnok épül fel, amely több ezer raklapnyi áru befogadására lesz alkalmas. A központ a hazánkban meghatározó szerepet betöltő termelő cégek áruinak minél hatékonyabb eljutatását teszi lehetővé.

„A BHS Trans Kft. országos lefedettségű, saját tulajdonú raktárak építésébe kezdett Debrecenben, Szegeden, Pécsen és Keszthelyen. A beruházások megkezdése előtt tájékozódtunk a lehetséges megvalósítási helyszínek között. A települések kiválasztásakor a földrajzi adottságon kívül figyelembe vettük az önkormányzatok befektetés ösztönző tevékenységét. Keszthely városa az első pillanattól kezdve támogatja törekvéseinket, hosszú távra tervezünk a városban.” - tájékoztatott Pallanki Zsolt, a BHS Trans Kft. pénzügyi vezetője.

A logisztikai központ alsó szintjén három, egymástól elkülöníthető csarnok kapott helyet. A belső térben még javában zajlanak a munkálatok, a szakemberek a gipszkartonozást és a falak festését végzik. Az emeleten irodákat alakítottak ki, a munkálatok már itt is előrehaladott állapotban vannak. A logisztikai központ nagyon nagy jelentőséggel bír Keszthely életében. A városvezetés szerint ugyanis a turizmus mellett kiemelten fontos, hogy más gazdasági szereplők is jelen legyenek a városban.

„Fontos a több lábon állás és az, hogy a turizmus illetve a turisztika mellett olyan ágazatok is vonzónak tartsák Keszthelyt, olyan cégek is vonzónak tartsák Keszthelyt, akik a turisztikától függetlenül végzik a tevékenységüket. Megnéztük a külföldi pozitív példákat, illetve azokat a belföldi pozitív példákat, amikből érdemes tanulni és azt látjuk, hogy a turisztika mellett, a turizmus mellett a könnyűipar illetve leginkább a logisztika az az ágazat, ami Keszthely számára is egy új, fontos, kiemelt szerepkört kell, hogy kapjon.” - emelte ki Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

Nagy Bálint kifejtette, régóta zajlik már Keszthelyen középfokú logisztikai képzés, az új beruházás pedig jó lehetőség az ezen szakmát választók számára is. A polgármester hozzátette, az új logisztikai központ felépítésével 50 új munkahely létesül Keszthelyen. Az épületben várhatóan 2021 tavaszán kezdődik meg a munka, a munkaerő toborzást azonban hamarosan elkezdi majd a vállalat.        

Regman Karola - Keszthelyi TV    

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár