+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Logisztikai központ épül Keszthelyen
2020. november 18. szerda 16:45 - Keszthely
Logisztikai központ épül Keszthelyen
5000 négyzetméteres logisztikai központ épül Keszthelyen. Az egyik hazai áruszállító cég beruházása mintegy 50 munkahelyet teremt majd a városban. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere kifejtette, rendkívül fontos, hogy a turizmus mellett más ágazatok képviselői is vonzónak találják a várost. A logisztikai központot várhatóan 2021 tavaszán adják át.

Javában dolgoznak a munkagépek az épülő logisztikai központnál. Az épület külső része már majdnem teljes egészében elkészült, jelenleg az udvar tereprendezése zajlik. A Csapás úti benzinkút és a Sopron utcai bevásárlóközpont mögötti másfél hektáros területen egy 5000 négyzetméteres csarnok épül fel, amely több ezer raklapnyi áru befogadására lesz alkalmas. A központ a hazánkban meghatározó szerepet betöltő termelő cégek áruinak minél hatékonyabb eljutatását teszi lehetővé.

„A BHS Trans Kft. országos lefedettségű, saját tulajdonú raktárak építésébe kezdett Debrecenben, Szegeden, Pécsen és Keszthelyen. A beruházások megkezdése előtt tájékozódtunk a lehetséges megvalósítási helyszínek között. A települések kiválasztásakor a földrajzi adottságon kívül figyelembe vettük az önkormányzatok befektetés ösztönző tevékenységét. Keszthely városa az első pillanattól kezdve támogatja törekvéseinket, hosszú távra tervezünk a városban.” - tájékoztatott Pallanki Zsolt, a BHS Trans Kft. pénzügyi vezetője.

A logisztikai központ alsó szintjén három, egymástól elkülöníthető csarnok kapott helyet. A belső térben még javában zajlanak a munkálatok, a szakemberek a gipszkartonozást és a falak festését végzik. Az emeleten irodákat alakítottak ki, a munkálatok már itt is előrehaladott állapotban vannak. A logisztikai központ nagyon nagy jelentőséggel bír Keszthely életében. A városvezetés szerint ugyanis a turizmus mellett kiemelten fontos, hogy más gazdasági szereplők is jelen legyenek a városban.

„Fontos a több lábon állás és az, hogy a turizmus illetve a turisztika mellett olyan ágazatok is vonzónak tartsák Keszthelyt, olyan cégek is vonzónak tartsák Keszthelyt, akik a turisztikától függetlenül végzik a tevékenységüket. Megnéztük a külföldi pozitív példákat, illetve azokat a belföldi pozitív példákat, amikből érdemes tanulni és azt látjuk, hogy a turisztika mellett, a turizmus mellett a könnyűipar illetve leginkább a logisztika az az ágazat, ami Keszthely számára is egy új, fontos, kiemelt szerepkört kell, hogy kapjon.” - emelte ki Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

Nagy Bálint kifejtette, régóta zajlik már Keszthelyen középfokú logisztikai képzés, az új beruházás pedig jó lehetőség az ezen szakmát választók számára is. A polgármester hozzátette, az új logisztikai központ felépítésével 50 új munkahely létesül Keszthelyen. Az épületben várhatóan 2021 tavaszán kezdődik meg a munka, a munkaerő toborzást azonban hamarosan elkezdi majd a vállalat.        

Regman Karola - Keszthelyi TV    

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus