+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Víruson innen, víruson túl - erősítsük az immunrendszerünket
2020. november 5. csütörtök 15:45 - Keszthely
Víruson innen, víruson túl - erősítsük az immunrendszerünket
Életmód tanácsokkal segítette az érdeklődőket a koronavírus-járvány elleni harcban Wildner Judit kertészmérnök. A Fejér György Városi Könyvtárban “Víruson innen, víruson túl” címmel tartott est során mindenki számára világossá tette: immunrendszerünk erősítésével sokat tehetünk magunk érdekében.

Wildner Judit úgy véli: a koronavírus elleni védekezéshez elődeink életét kell tanulmányoznunk. Nem olyan régen ugyanis másképpen éltek az emberek, immunrendszerük viselkedése is más volt. Például sokkal egészségesebb ételeket fogyasztottak, egyszerűbben élték a mindennapjaikat - hangzott el az előadás során. A kertészmérnök szerint az egyre betegebb társadalmunknak a múltba kell tekintenie. "Ezeket kell feleleveníteni, hogy a régi szokásokból mi volt a jó, hogyan gyógyítottak, böjttel, diétával. Ahhoz, hogy kitisztítsuk a szervezetet, megerősödjön a szervek működése és az egész immunrendszer, azokhoz legjobb a most egyre többet hangoztatott növényi táplálék" - vélekedett.

Kiváló élő táplálékok a gyümölcsök, a zöldségfélék, amelyek frissen a legjobbak. Wildner Judit szerint a csíranövények, zöldlevelek fogyasztására is nagy hangsúlyt kell fektetni. Ezek is beszerezhetők általában a piacokon, az üzletekben. Az élő táplálékokban nagyon magas a vas, magnézium, ásványi só és vitamin tartalom. Elődeink - a szakember szerint - ismerték a természetet és együtt éltek vele, ezért az immunrendszerük is másképpen reagált a megjelenő betegségekre. Így folytatta: "Eleink az erdőt járták már böjti időszakban, és zöld leveleket gyűjtöttek. A böjti időszakokat megtartották. A gyümölcsöket nem főzték és cukrozták, hanem aszalványokat tettek el. Mindig azt ették, amit a természet ad, és mindig mértékkel ettek, mert nem tudtak volna dolgozni, ha elhíznak."

Társadalmunkra az elhízás is jellemző, ez ellen sporttal, sok mozgással lehet védekezni. A betegségekhez egyenes út vezet, ha nem mozgatjuk át a szervezetünket, emellett bőségesen táplálkozunk. A keszthelyi könyvtár a problémákat felismerve próbált segíteni a rendezvénnyel. Kocsondiné Eisenkorb Györgyi elmondta még: "Eredetileg az aranykorúak társaságának hirdettük meg ezt a rendezvényt. De mivel ott sok nyugdíjas tag van, nem merték bevállalni a részvételt, ugye a csoportos megjelenést. De mégsem szerettük volna lemondani ezt a rendezvényt, ezért meghirdettük az olvasóinknak."

Wildner Judit azt tanácsolja: mozogjunk sokat, fogyasszuk a legtermészetesebb, jó minőségű ételeket, és étkezzünk mértékletesen. Fontos odafigyelni arra is, hogy a szervezet számára biztosítsuk a pihenést. Véleménye szerint ezeknek a betartásával sokat tehetünk a koronavírus ellen is. 18

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A kedvezményre jogosultak többsége február 22-ig automatikusan megkapja a visszatérítést.
 
Az útszéli kereszt a Gyenes és Diás közötti határvonalra épült, melyet 1807-ben állíttaták.
 
Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg.
 
Megnyílt Adorján Péter természetfotós kiállítása, mely november 26-ig tekinthető meg.
 
A "Boeing-Boeing" című, teltházas előadással kezdődött meg a keszthelyi Balaton Színház őszi évada.
 
Sültgesztenye, gesztenyeliszt és más sós és édes finomságok is készültek a hatodik gesztenyefesztiválon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár