+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sport-, szabadidő- és szórakoztatóközpont épülhet Keszthelyen
2020. november 4. szerda 17:05 - Keszthely
Sport-, szabadidő- és szórakoztatóközpont épülhet Keszthelyen
A Balaton legjobb strandja néven szabadidő- és sportközpont építését tervezi Keszthely. Az önkormányzat részére 400 millió forintos állami támogatást biztosít a Magyar Kormány a projekt előkészítéséhez. Az előkészítésbe a Magyar Művészeti Akadémia és a Budapesti Műszaki Egyetem Doktorandusz Képzése is bekapcsolódik, de a keszthelyi lakosokat és civil szervezeteket is be kívánják vonni. A kivitelezés várhatóan 2022 elején kezdődhet el.

A Balaton-part a legnépszerűbb hazai desztináció a nyári főszezonban. A települések strandjait naponta több ezer vendég keresi fel. Az elmúlt években Keszthelyen is több strandfejlesztést hajtottak végre annak érdekében, hogy az ide érkező turistákat és a helyi lakosokat is minél színvonalasabb szolgáltatásokkal tudják fogadni.

A következő években jelentős fejlesztés valósulhat meg a keszthelyi Balaton-parton. A város polgármestere szerdán délelőtt számolt be arról, hogy 400 millió forintos támogatást kapott Keszthely a Balaton legjobb strandja projekt előkészítési és tervezési munkálataira. Ennek keretében egy kiemelkedő turisztikai központ jöhet létre a Városi Strandon és környékén.

„Célunk az, hogy megvalósítsuk Keszthelyen a Balaton legjobb strandját, és nem csak névlegesen, hanem valójában tartalmilag és funkcionálisan is. Illetve a fejlesztésnek, elképzelésnek része az, hogy a keszthelyi jelenlegi Balaton-parti területeket, amiket az elmúlt években rendre fejlesztettünk – mint például mondjuk a Libás strandot – egy olyan ligetes, fás sétánnyal tudjuk összekötni akár a Városi Stranddal is – a későbbiekben majd ezt bővítve akár a déli városrészek irányába – amelyek valóban egy mindenki számára megközelíthető, jó összeköttetést jelentenek.” - tájékoztatott Nagy Bálint.

Keszthely polgármestere hozzátette, a projekthez a Magyar Művészeti Akadémia és a Budapesti Műszaki Egyetem Doktorandusz Képzése készít javaslatokat. Emellett az önkormányzat szeretné meghallgatni a helyi lakosok és civil szervezetek véleményét is. A térség országgyűlési képviselője kifejtette, hosszú lobbi eredménye az elnyert támogatás. Manninger Jenő elmondta, a várhatóan mintegy 5 milliárd forintos beruházás keretein belül egy sport-, szabadidő- és szórakoztatóközpont épülhet meg.

„Keszthely az, ahol még nagy lehetőségek vannak a fejlesztésre. Tehát ugye tudjuk, hogy Füred, Siófok nagyjából megtelt, viszont a keszthelyi Balaton-parton – mint látjuk – jelentős területek vannak úgy, hogy a környezetet és a természetet, a Balatont is óvjuk, de azért lehet építeni. Nagyon nagy szükség van arra, hogy a szezonon kívül is legyen kikapcsolódási lehetőség, ezt célozza ez a projekt. Itt a strandot bevonva egy olyan projekt, amely főszezonon kívül is ad szórakozási, kikapcsolódási, sportolási lehetőséget.” - mondta a térség országgyűlési képviselője.

A beruházás támogatná a vállalkozókat és a szolgáltatókat, emellett számos munkahelyet teremtene a keszthelyieknek és a környéken élőknek. A tervezési fázis várhatóan egy évet vesz igénybe, így a tervek szerint 2022 elején kezdődhet el a kivitelezés.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Váncsa Ildikó keszthelyi képzőművész Őszi szerelem című tárlatával nyílt meg a Szépkorúak hete.
 
A Festetics György Zeneiskola tanárai és diákjai lepték meg az iskolásokat és az utca emberét.
 
Georgia második legnagyobb települése turisztikai és gazdasági központ a Fekete-tenger partján.
 
Keszthely polgármestere cáfolja azokat a híreszteléseket, miszerint privatizálnák a Festetics-kastélyt.
 
A Kármelita Bazilika védőszentjének ünnepén zsúfolásig telt a keszthelyi templom.
 
Megtartották a hagyományos betakarítónapot, vásár és műsorok is színesítették az eseményt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus