+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sport-, szabadidő- és szórakoztatóközpont épülhet Keszthelyen
2020. november 4. szerda 17:05 - Keszthely
Sport-, szabadidő- és szórakoztatóközpont épülhet Keszthelyen
A Balaton legjobb strandja néven szabadidő- és sportközpont építését tervezi Keszthely. Az önkormányzat részére 400 millió forintos állami támogatást biztosít a Magyar Kormány a projekt előkészítéséhez. Az előkészítésbe a Magyar Művészeti Akadémia és a Budapesti Műszaki Egyetem Doktorandusz Képzése is bekapcsolódik, de a keszthelyi lakosokat és civil szervezeteket is be kívánják vonni. A kivitelezés várhatóan 2022 elején kezdődhet el.

A Balaton-part a legnépszerűbb hazai desztináció a nyári főszezonban. A települések strandjait naponta több ezer vendég keresi fel. Az elmúlt években Keszthelyen is több strandfejlesztést hajtottak végre annak érdekében, hogy az ide érkező turistákat és a helyi lakosokat is minél színvonalasabb szolgáltatásokkal tudják fogadni.

A következő években jelentős fejlesztés valósulhat meg a keszthelyi Balaton-parton. A város polgármestere szerdán délelőtt számolt be arról, hogy 400 millió forintos támogatást kapott Keszthely a Balaton legjobb strandja projekt előkészítési és tervezési munkálataira. Ennek keretében egy kiemelkedő turisztikai központ jöhet létre a Városi Strandon és környékén.

„Célunk az, hogy megvalósítsuk Keszthelyen a Balaton legjobb strandját, és nem csak névlegesen, hanem valójában tartalmilag és funkcionálisan is. Illetve a fejlesztésnek, elképzelésnek része az, hogy a keszthelyi jelenlegi Balaton-parti területeket, amiket az elmúlt években rendre fejlesztettünk – mint például mondjuk a Libás strandot – egy olyan ligetes, fás sétánnyal tudjuk összekötni akár a Városi Stranddal is – a későbbiekben majd ezt bővítve akár a déli városrészek irányába – amelyek valóban egy mindenki számára megközelíthető, jó összeköttetést jelentenek.” - tájékoztatott Nagy Bálint.

Keszthely polgármestere hozzátette, a projekthez a Magyar Művészeti Akadémia és a Budapesti Műszaki Egyetem Doktorandusz Képzése készít javaslatokat. Emellett az önkormányzat szeretné meghallgatni a helyi lakosok és civil szervezetek véleményét is. A térség országgyűlési képviselője kifejtette, hosszú lobbi eredménye az elnyert támogatás. Manninger Jenő elmondta, a várhatóan mintegy 5 milliárd forintos beruházás keretein belül egy sport-, szabadidő- és szórakoztatóközpont épülhet meg.

„Keszthely az, ahol még nagy lehetőségek vannak a fejlesztésre. Tehát ugye tudjuk, hogy Füred, Siófok nagyjából megtelt, viszont a keszthelyi Balaton-parton – mint látjuk – jelentős területek vannak úgy, hogy a környezetet és a természetet, a Balatont is óvjuk, de azért lehet építeni. Nagyon nagy szükség van arra, hogy a szezonon kívül is legyen kikapcsolódási lehetőség, ezt célozza ez a projekt. Itt a strandot bevonva egy olyan projekt, amely főszezonon kívül is ad szórakozási, kikapcsolódási, sportolási lehetőséget.” - mondta a térség országgyűlési képviselője.

A beruházás támogatná a vállalkozókat és a szolgáltatókat, emellett számos munkahelyet teremtene a keszthelyieknek és a környéken élőknek. A tervezési fázis várhatóan egy évet vesz igénybe, így a tervek szerint 2022 elején kezdődhet el a kivitelezés.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár