+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új könyvtárat avattak
2020. október 21. szerda 19:07 - Rezi
Új könyvtárat avattak
Régi vágya volt Rezi településnek, hogy az iskolában található könyvtár megújuljon. A településnek a XXI.századi könyvtára legyen. A Kistelepülési Könyvtárellátási Rendszer éves beruházásának köszönhetően megújulva, bővítve új helyen várja már az olvasókat Reziben könyvtár. Az átadóra október 20-n került sor.

Zala megyében 2013 óta működik a kistelepülési könyvtárellátási rendszer,melynek törvényi felelőse a  Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A 246 települést átfogó rendszert négy városi könyvtár, köztük a Fejér György Városi Könyvtár, látja el. A könyvtárakat folyamatosan fejlesztik.–mondta Reziben a megyei Deák Ferenc Könyvtár igazgatója, Kiss Gábor. Keszthely működési körzetébe 41 községi könyvtár tartozik. Köztük Rezi településé is. A községben már 1899-ben működött népkönyvtár. De 1957-től tartják nyilván a községi könyvtárat,ami 16 éve iskola emeletén kapott helyet. A könyvtár már megújulva, új helyen várja olvasóit.

"Ebben a könyvtárban is már évek óta dolgoztunk  a technikai fejlesztések – számítógép,vonalkód leolvasó,aztán kisebb bútorok kerültek beszerzésre. S akkor az éves terv szerint minden évben kiválasztjuk azokat  a könyvtárakat amelyeknek a nagy fejlesztését végezzük el. Így került sor most a Rezi könyvtár fejlesztésére amely960-970 ezer forintnak a felhasználásával valósult meg. Ennek a következtében a teljes állványzat,könyvtári állványzat megvalósult és azon kívül szereztünk be bútorokat ,szekrényt és technikai eszközöket is."- mondta el Kiss Gábor.

Rénesné Borbás Andrea alpolgármester elmondta, hogy a községi könyvtár átadóján, hogy nagy öröm a megszépült könyvtár,mert minden új ami a lakosságot szolgálja gazdagítja a települést.

"Ez több funkció t is betölt. Egy az, hogy a falu lakosságának a szempontjából a könyvtári feladatokat is ellátja,s ami a legfontosabb nekünk, a Mese Zene csoportnak helyet ad napi három órában. A kicsi gyerkőceink itt tanulhatnak és ilyen gyönyörű miliőben nőhetnek föl és olvasóvá tudjuk nevelni őket így, ez által."- Monbdta az alpolgármester.

A korszerű,új könyvtár akadálymentesített.  Laky Demeter Premontrei Általános Iskola földszintjén kapott helyet.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár