+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új könyvtárat avattak
2020. október 21. szerda 19:07 - Rezi
Új könyvtárat avattak
Régi vágya volt Rezi településnek, hogy az iskolában található könyvtár megújuljon. A településnek a XXI.századi könyvtára legyen. A Kistelepülési Könyvtárellátási Rendszer éves beruházásának köszönhetően megújulva, bővítve új helyen várja már az olvasókat Reziben könyvtár. Az átadóra október 20-n került sor.

Zala megyében 2013 óta működik a kistelepülési könyvtárellátási rendszer,melynek törvényi felelőse a  Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A 246 települést átfogó rendszert négy városi könyvtár, köztük a Fejér György Városi Könyvtár, látja el. A könyvtárakat folyamatosan fejlesztik.–mondta Reziben a megyei Deák Ferenc Könyvtár igazgatója, Kiss Gábor. Keszthely működési körzetébe 41 községi könyvtár tartozik. Köztük Rezi településé is. A községben már 1899-ben működött népkönyvtár. De 1957-től tartják nyilván a községi könyvtárat,ami 16 éve iskola emeletén kapott helyet. A könyvtár már megújulva, új helyen várja olvasóit.

"Ebben a könyvtárban is már évek óta dolgoztunk  a technikai fejlesztések – számítógép,vonalkód leolvasó,aztán kisebb bútorok kerültek beszerzésre. S akkor az éves terv szerint minden évben kiválasztjuk azokat  a könyvtárakat amelyeknek a nagy fejlesztését végezzük el. Így került sor most a Rezi könyvtár fejlesztésére amely960-970 ezer forintnak a felhasználásával valósult meg. Ennek a következtében a teljes állványzat,könyvtári állványzat megvalósult és azon kívül szereztünk be bútorokat ,szekrényt és technikai eszközöket is."- mondta el Kiss Gábor.

Rénesné Borbás Andrea alpolgármester elmondta, hogy a községi könyvtár átadóján, hogy nagy öröm a megszépült könyvtár,mert minden új ami a lakosságot szolgálja gazdagítja a települést.

"Ez több funkció t is betölt. Egy az, hogy a falu lakosságának a szempontjából a könyvtári feladatokat is ellátja,s ami a legfontosabb nekünk, a Mese Zene csoportnak helyet ad napi három órában. A kicsi gyerkőceink itt tanulhatnak és ilyen gyönyörű miliőben nőhetnek föl és olvasóvá tudjuk nevelni őket így, ez által."- Monbdta az alpolgármester.

A korszerű,új könyvtár akadálymentesített.  Laky Demeter Premontrei Általános Iskola földszintjén kapott helyet.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár