+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Pisztoly helyett sörétest ragadtak a Belügyminisztérium dolgozói
2020. október 13. kedd 18:01 - Gyenesdiás
Pisztoly helyett sörétest ragadtak a Belügyminisztérium dolgozói
Közszolgálati országos bajnokságnak adott otthont a Bakonyerdő gyenesdiási sportlőtere. A Belügyminisztérium fegyveres és rendészeti dolgozói, illetve a meghívott sportlövők sörétes fegyverekkel, agyaggalambokra lőhettek. A 44 induló részvételével zajló baráti hangulatú verseny célja a vadászati kultúra és a sportkapcsolatok ápolása volt.

Összesen 7500 lövéssel dőlhetett el, hogy ki a legjobb lövésze a közszolgálati országos bajnokságnak. A Belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó fegyveres és rendészeti szervek és külön meghívottak mérték össze tudásukat a sportlőtéren.

Nagy Péter szervező: „Ami lényeg, itt nincs tulajdonképpen őrmester és tábornok, itt sportlövők vannak, akik egy nyelven beszélnek, azonos célért, a korongok leküzdéséért harcolnak, de ez egy baráti társaság. Ez nem egy olyan verseny, ami vérre megy, itt soha nem volt még reklamáció az évek során.” 

Az aktívak mellett nyugállományúak is részt vehettek az országos bajnokságon, természetesen külön kategóriákban. Vadászlőverseny révén az Agrárminisztérium is meghívást kapott, valamint a Honvéd Kossuth Lövész Klub is képviseltette magát.

„Tanuljuk ezt a versenyszámot. Mivel nagyon jól mozog a verseny, jó a szervezése, jó a menetrendje, gyors, mozgékony, látványos, érdemes csinálni és érdemes sportolni ebben a számban” - nyilatkozta Fodor László, a klub titkára. 

A házigazda BEFAG Keszthely Erdész Lövészklub három pályát alakított ki. A versenyszámokban sörétes fegyverrel kellett az agyaggalambokra lőni. Egy-egy induló 75 korongra tudott lövést leadni. A lőtér üzemeltetőinek kiemelt célja, hogy rangos versenyeknek adhassanak otthont.

„A Bakonyerdőnek az elmúlt 58 évben pont ez volt a szándéka, hogy egy olyan lőtérhez adja a nevét, amely illendő olyan rendezvények lebonyolítására, mint egy Európa bajnokság, vagy egy országos bajnokság. Most már nem csak a civil, a polgári életben lévő sportolók vehetik igénybe ezt a lőteret, hanem olyan más szervektől is, akik szintén fegyverrel foglalkoznak, de egy kicsit más jellegű fegyverrel” - nyilatkozta Keczeli Zoltán a KELK elnöke. 

A versenyzőket köszöntötte a Bakonyerdő Zrt. keszthelyi erdészeti igazgatója, Hoffmann Pál, illetve Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere is. A rendezvény keretében vehette át Bem János keszthelyi, nyugállományú zászlós az Aranykor Kitüntető Cím bronz fokozatát, mellyel a nyugállományúak szervezetei, valamint a honvédelem ügye érdekében végzett munkáját ismerte el a honvédelmi miniszter.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus