Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Járványügyi protokoll az iskolákban
2020. aug. 28. péntek | Keszthely
Járványügyi protokoll az iskolákban
Már augusztus 17-én megkapták az iskolák intézményvezetői azt a járványügyi intézkedési tervet, amely a 2020/21-es tanévben lesz érvényben. Szeptember elsején a hagyományos nevelés-oktatás megkezdésével indul a tanév, ami azt igazolja,hogy hazánk- bár napról-napra növekszik a fertőzöttek száma- még biztonságos. Keszthely iskoláiban is készülnek a tanévnyitóra,azonban ez az oktatási év egészen más lesz mint a korábbiak.

A szenzoros kézfertőtlenítők összeszerelésén is dolgoztak a szünidő végén a tanárok tanítványaikkal együtt miközben  tanári szoba székeit tisztítják a Család Általános Iskola udvarán. A tantermekben is folyik még a munka. Tanévkezdésre mindennek el kell készülnie. Sokkal több feladat vár az intézményekben dolgozókra és a tanulókra a koronavírus járvány elleni védekezés miatt a 2020/21-es tanévben. Nagyobb odafigyeléssel kell a mindennapokat élni. Az iskolák időben megkapták az iskolakezdési járványügyi protokollt.

"Én azt gondolom,hogy nem lehetetlen elvárások – persze én könnyen beszélek mert nem több ezres iskolát képviselek,hanem kis iskola vagyunk viszonylag kis létszámú osztályokkal. Az alsó tagozatosokkal, a kicsikkel a távolságtartást lehetetlen lesz betartani. Mert ha el is várom tőle a távolságtartást, amikor én hátat fordítok biztosan, hogy kezet fognak, játszanak együtt, olvasgatnak együtt, hajolgatnak egy-egy könyv fölé. A nagyobbaknak nyilván értelmesen meg lehet beszélni, ők maguk is figyelnek rá."- mondta az iskola igazgatója, Molnár Zsuzsanna.

A csengetési rend átszervezésével, a termek elrendezésével és a kézmosók felszereltségével, fertőtlenítőkkel megelőzhető a betegség terjedése. Az iskolák kidolgozták a saját protokolljukat ami szerint az előírások könnyebben betarthatóak.

"Az alsó és a felső tagozatot amilyen módon tudjuk, csak elkülönítjük,ez jelent fizikális elkülönítést,tehát az alsó tagozatosaink a földszinten lesznek,a felső tagozaté lesz az 1. és a 2. emelet. Illetve működési rendünkben is kicsit el fogunk térni. Az alsó tagozat saját működési rendet dolgoz ki. Ez jelenti, mondjuk a szünetek elcsúsztatását, az ebédelésre jobban odafigyelünk,hogy csak egy-egy évfolyam legyen az ebédlőben, ill. a felső tagozatban a legnagyobb változás az lesz, hogy a gyerekek osztálytermekben fognak maradni."- adott tájékoztatást Tóth Éva, az Egry iskola igazgatója.

Varga Gábor a Vajda János Gimnázium igazgatója. Azt mondja minden biztonsági intézkedést előkészítettek és mindent óvintézkedést megtettek a biztonságos oktatáshoz. Augusztus hónapban az iskola valamennyi helyiségében fertőtlenítő takarítást végeztek. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásával a tanév közbeni teendőket a járvány egészségügyi irányelvek szerint végzik a gimnáziumban is.

"Ezek közül gyakorlatilag a legfontosabb és erre helyezzük a hangsúlyt a személyes higiénia betartatása a gyerekkel. Itt van egy köhögési etikett, köhögés,tüsszentés esetén az alapos kézmosásra való felhívás, a tantermek megfelelő szellőztetése. Ezek tulajdonképpen azok az intézkedések amelyeket a tanulók részéről folyamatosan fogunk kérni az év folyamán. Természetesen ehhez még további intézkedések is járulnak. A beléptető helyiségekben ill. a terekben adagolós kézfertőtlenítő lehetőség van."- mondta az igazgató.

Az óraközi szünetekben is fertőtleníteni kell az iskolákban. A szájmaszk használata a tanulóknak nem kötelező. Azonban a szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2022. jún. 16. csütörtök 17:52 | Keszthely
Megfelelő higiéniai körülmények között megelőzhető a fertőzés.
| 2021. dec. 10. péntek 16:30 | Keszthely
Jelenleg 731 aktív fertőzöttről tud a keszthelyi Polgármesteri Hivatal.
| 2021. nov. 24. szerda 17:21 | Keszthely
Az oktatási intézmények is érintettek, a Polgármesteri Hivatalban megszűnik a személyes ügyintézés.
| 2021. máj. 18. kedd 19:03 | Keszthely
Megfelelő védekezéssel,testünk átvizsgálásával megelőzhető a fertőzés.
| 2021. ápr. 21. szerda 19:04 | Keszthely
A felgyógyulást követően is jelentkezhetnek tünetek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.