+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bűnmegelőzés és kerékpáros regisztráció
2020. augusztus 12. szerda 17:09 - Keszthely
Bűnmegelőzés és kerékpáros regisztráció
Egy finom kávé mellett kaphattak bűnmegelőzési tanácsokat az érdeklődők Keszthelyen. A Police Café célja, hogy az állampolgárok kötetlen formában találkozhassanak a rendőrökkel, kérdezhessenek tőlük. Emellett lehetőség volt kerékpárokat is regisztrálni a hatóság rendszerébe, ez a szolgáltatás azonban egész szezonban elérhető a Bűnmegelőzési Irodában.

A bűnmegelőzés fontosságára és azok lehetőségeire hívták fel a figyelmet a rendőrség munkatársai az Energia téren. A Police Café akció keretein belül egy kávé mellett tájékoztatták az érdeklődőket, hogy mit tehetnek annak érdekében, hogy ne essenek áldozatul a bűnelkövetőknek. Az egyik érdeklődő a kerékpárját is regisztráltatta, ugyanis fontosnak tartja, hogy megvédje ilyen módon is az értékeit.          

„Mivel nagyobb értékű kerékpárjaink vannak, ezért úgy gondolom, hogy a regisztráció által nagyobb az esély, ha ne adj Isten, mert el tudnak vinni mindent, akárhogy van lezárva, nagyobb az esély, hogy utána megtalálható legyen újra a kerékpárunk. Meg rajta van egy matrica, ami talán elrettentő, hogy végül is ez egy regisztrált kerékpár.” - mondta Németh Ferenc.

A BikeSafe keretein belül a tulajdonosnak lehetősége van az alvázszám mellett olyan egyéni azonosítókat megadni, amelyek segítségével könnyen felismerhető az eltulajdonított kerékpár. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, a lehetőséggel még mindig kevesen élnek, holott ez a hatóság munkáját is megkönnyíti.

A Bűnmegelőzési Iroda munkatársai és az itt önkénteskedő diákok folyamatosan felhívják a figyelmet az értékek védelmére. A bűnmegelőzésre azonban a saját otthonunkban is figyelmet kell fordítani, emellett pedig utazás, strandolás alkalmával fokozottan védeni kell az értékeinket. Ehhez adnak tanácsokat a Police Café akció keretein belül.

„A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kezdeményezésére jött létre a Police Café. A Police Cafénak a célja az, hogy akik erre sétálnak az akció időtartama alatt, azok idejönnek és egy kávé elfogyasztásának az idejéig beszélgetnek rendőrökkel, és az ő kérdéseikre mi megadjuk a válaszokat. Ez bármilyen kérdés lehet, de hogyha nincsenek kérdések, akkor legfőképpen a nyári időszakban elkövetett bűnmegelőzési tanácsokat javasoljuk, hogy ezt mindenki tartsa be.” - tájékoztatott Lakics Andrea, a Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

A rendőrség különböző szórólapokkal is segíti az érdeklődőket. Ezeken számos tanács olvasható annak érdekében, hogy senki ne essen áldozatul a bűnelkövetőknek.

Regman Karola - Keszthelyi TV            

        

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár