+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bűnmegelőzés és kerékpáros regisztráció
2020. augusztus 12. szerda 17:09 - Keszthely
Bűnmegelőzés és kerékpáros regisztráció
Egy finom kávé mellett kaphattak bűnmegelőzési tanácsokat az érdeklődők Keszthelyen. A Police Café célja, hogy az állampolgárok kötetlen formában találkozhassanak a rendőrökkel, kérdezhessenek tőlük. Emellett lehetőség volt kerékpárokat is regisztrálni a hatóság rendszerébe, ez a szolgáltatás azonban egész szezonban elérhető a Bűnmegelőzési Irodában.

A bűnmegelőzés fontosságára és azok lehetőségeire hívták fel a figyelmet a rendőrség munkatársai az Energia téren. A Police Café akció keretein belül egy kávé mellett tájékoztatták az érdeklődőket, hogy mit tehetnek annak érdekében, hogy ne essenek áldozatul a bűnelkövetőknek. Az egyik érdeklődő a kerékpárját is regisztráltatta, ugyanis fontosnak tartja, hogy megvédje ilyen módon is az értékeit.          

„Mivel nagyobb értékű kerékpárjaink vannak, ezért úgy gondolom, hogy a regisztráció által nagyobb az esély, ha ne adj Isten, mert el tudnak vinni mindent, akárhogy van lezárva, nagyobb az esély, hogy utána megtalálható legyen újra a kerékpárunk. Meg rajta van egy matrica, ami talán elrettentő, hogy végül is ez egy regisztrált kerékpár.” - mondta Németh Ferenc.

A BikeSafe keretein belül a tulajdonosnak lehetősége van az alvázszám mellett olyan egyéni azonosítókat megadni, amelyek segítségével könnyen felismerhető az eltulajdonított kerékpár. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, a lehetőséggel még mindig kevesen élnek, holott ez a hatóság munkáját is megkönnyíti.

A Bűnmegelőzési Iroda munkatársai és az itt önkénteskedő diákok folyamatosan felhívják a figyelmet az értékek védelmére. A bűnmegelőzésre azonban a saját otthonunkban is figyelmet kell fordítani, emellett pedig utazás, strandolás alkalmával fokozottan védeni kell az értékeinket. Ehhez adnak tanácsokat a Police Café akció keretein belül.

„A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kezdeményezésére jött létre a Police Café. A Police Cafénak a célja az, hogy akik erre sétálnak az akció időtartama alatt, azok idejönnek és egy kávé elfogyasztásának az idejéig beszélgetnek rendőrökkel, és az ő kérdéseikre mi megadjuk a válaszokat. Ez bármilyen kérdés lehet, de hogyha nincsenek kérdések, akkor legfőképpen a nyári időszakban elkövetett bűnmegelőzési tanácsokat javasoljuk, hogy ezt mindenki tartsa be.” - tájékoztatott Lakics Andrea, a Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

A rendőrség különböző szórólapokkal is segíti az érdeklődőket. Ezeken számos tanács olvasható annak érdekében, hogy senki ne essen áldozatul a bűnelkövetőknek.

Regman Karola - Keszthelyi TV            

        

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus