Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Bűnmegelőzés és kerékpáros regisztráció
2020. aug. 12. szerda | Keszthely
Bűnmegelőzés és kerékpáros regisztráció
Egy finom kávé mellett kaphattak bűnmegelőzési tanácsokat az érdeklődők Keszthelyen. A Police Café célja, hogy az állampolgárok kötetlen formában találkozhassanak a rendőrökkel, kérdezhessenek tőlük. Emellett lehetőség volt kerékpárokat is regisztrálni a hatóság rendszerébe, ez a szolgáltatás azonban egész szezonban elérhető a Bűnmegelőzési Irodában.

A bűnmegelőzés fontosságára és azok lehetőségeire hívták fel a figyelmet a rendőrség munkatársai az Energia téren. A Police Café akció keretein belül egy kávé mellett tájékoztatták az érdeklődőket, hogy mit tehetnek annak érdekében, hogy ne essenek áldozatul a bűnelkövetőknek. Az egyik érdeklődő a kerékpárját is regisztráltatta, ugyanis fontosnak tartja, hogy megvédje ilyen módon is az értékeit.          

„Mivel nagyobb értékű kerékpárjaink vannak, ezért úgy gondolom, hogy a regisztráció által nagyobb az esély, ha ne adj Isten, mert el tudnak vinni mindent, akárhogy van lezárva, nagyobb az esély, hogy utána megtalálható legyen újra a kerékpárunk. Meg rajta van egy matrica, ami talán elrettentő, hogy végül is ez egy regisztrált kerékpár.” - mondta Németh Ferenc.

A BikeSafe keretein belül a tulajdonosnak lehetősége van az alvázszám mellett olyan egyéni azonosítókat megadni, amelyek segítségével könnyen felismerhető az eltulajdonított kerékpár. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, a lehetőséggel még mindig kevesen élnek, holott ez a hatóság munkáját is megkönnyíti.

A Bűnmegelőzési Iroda munkatársai és az itt önkénteskedő diákok folyamatosan felhívják a figyelmet az értékek védelmére. A bűnmegelőzésre azonban a saját otthonunkban is figyelmet kell fordítani, emellett pedig utazás, strandolás alkalmával fokozottan védeni kell az értékeinket. Ehhez adnak tanácsokat a Police Café akció keretein belül.

„A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kezdeményezésére jött létre a Police Café. A Police Cafénak a célja az, hogy akik erre sétálnak az akció időtartama alatt, azok idejönnek és egy kávé elfogyasztásának az idejéig beszélgetnek rendőrökkel, és az ő kérdéseikre mi megadjuk a válaszokat. Ez bármilyen kérdés lehet, de hogyha nincsenek kérdések, akkor legfőképpen a nyári időszakban elkövetett bűnmegelőzési tanácsokat javasoljuk, hogy ezt mindenki tartsa be.” - tájékoztatott Lakics Andrea, a Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

A rendőrség különböző szórólapokkal is segíti az érdeklődőket. Ezeken számos tanács olvasható annak érdekében, hogy senki ne essen áldozatul a bűnelkövetőknek.

Regman Karola - Keszthelyi TV            

        

| 2019. jún. 12. szerda 16:03 | Hévíz
A rendősrésg a bűnmegelőzési lehetőségekre hívja fela figyelmet a Police Café program keretein belül.
| 2021. jún. 2. szerda 19:03 | Balatongyörök
A kerékpárosoknak biztonságot nyújt az új szerelőpont.
| 2021. máj. 14. péntek 14:18 | Gyenesdiás
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
| 2018. júl. 31. kedd 16:31 | Keszthely
Ingyenesen lehet regisztrálni a kerékpárokat az országos adatbázisba.
| 2016. júl. 15. péntek 14:09 | Keszthely
A lopott kerékpárok azonosításában nyújt segítséget a Keszthelyen első ízben rendezett Bikesafe program.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.