Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Szervizpont a kerékpárosoknak
2021. jún. 2. szerda | Balatongyörök
Szervizpont a kerékpárosoknak
Újabb kerékpárszerelő oszlopot állítottak fel a Balaton-parton. Ezúttal Balatongyörökön a csónakkikötő mellett. A kerékpározás szerelmesei már 24 órában találnak javítási lehetőséget. A szerviz oszlop átadásán nyílt lehetőség a BikeSafe Országos kerékpár regisztrációs program által biztosított regisztrációra is.

Balatongyörök polgármestere az első olyan kerékpáros a településen, aki kipróbálta azt az új szerelő oszlopot, ami a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával került a településre.  A szerszámokat, pumpát tartalmazó szerelőállványként működő létesítmény a kerékpárosok biztonságát is szolgálja.

"2014-től a strand bejáratánál egy olyan WC-t tudtunk építeni, amely egész évben nyitva van. Ezt minden kerékpáros oldalra fel is szokták tenni, hogy Balatongyörökön lehet tervezni bármelyik évszakban a kerékpározóknak. S most pedig egy szerviz pont került kialakításra, ami azt gondolom, még biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi a kerékpározók számára a Balaton körüli utakat."- mondta a település polgármestere,Biró Róbert.

A szerviz állomást Zala megye főkapitánya adta át ünnepélyes keretek között. Gondolataiban kiemelve, hogy a kerékpárút mellett felállított oszlop, egy miniműhely, ami a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére már egyre több településen elérhető és kiemelkedően fontos a biztonság szempontjából.

"Ezeknek a pontoknak – kicsit lehet ezt gyűjtőpontnak is tekinteni –az igénybevételével mi is tudjuk közölni azokat az információkat, azokat a bűnmegelőzési ismereteket és tapasztalatokat, amit szeretnénk megosztani."- mondta el Dr. Vereckei Csaba Iván megyei rendőr-főkapitány.

A szervizpont mellett egy  BikeSafe kerékpár regisztrációs helyszín, ahol a regisztrálást végző rendőr a személyi és a kerékpárra vonatkozó adatokat rögzíti. A szerelőoszlop átadását követően sokan éltek a lehetőséggel és regisztráltatták kerékpárjukat. Rógán Edina is regisztrált. "Nagyon sok biciklinek nyoma vész, eltűnik innen-onnan hiába van lezárva. Valaki eltulajdonítja ezeket. S ezzel viszont egy kicsit tudjuk segíteni. Tehát ha el is tulajdonítják a biciklit, az alapján a szám alapján megkereshető."- mondta Rógán Edina.

A BikeSafe adatbázisához minden rendőri egység hozzáfér, így rövid időn belül tudnak azonosítani egy ellopott biciklit.

"Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy minden évben megduplázódik a regisztrált kerékpároknak a száma. Az emberek igénybe veszik ezt a szolgáltatást. Ez rendőrségen is, kijelölt pontokon is és a police.hu-n is regisztrálható a BikeSafe kerékpáros regisztráció alatt. Ha saját maga regisztrál valaki az fizetős."- adott tájékoztatást Dr. Lakics Andrea rendőr őrnagy.

A regisztrált adatok alapján a kerékpár tulajdonosa lopás esetén elektronikusan is tehet feljelentést. A pontos adatok alapján a kerékpár gyorsan bekerül a rendőrség körözési adatbázisába.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2020. okt. 19. hétfő 19:09 | Keszthely
A balesetmegelőzés érdekében kerékpároztak.
| 2019. okt. 7. hétfő 19:11 | Keszthely
Közel kétszázan kerékpároztak a Légy példakép túrán.
| 2018. szep. 13. csütörtök 09:04 | Keszthely
Újabb szakasz könnyíti meg a Balatoni Bringakörút elérését.
| 2017. aug. 30. szerda 17:01 | Balatongyörök
Népszerű volt a kerékpáros találkozó Balatongyörökön.
| 2021. máj. 14. péntek 14:18 | Gyenesdiás
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.