Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Bikesafe: esély a meglopott kerékpárosnak
2018. júl. 31. kedd | Keszthely
Bikesafe: esély a meglopott kerékpárosnak
„Járhat rosszabbul annál, mintha ellopják a kerékpárját? Igen: ha esélyt sem ad magának arra, hogy visszakaphassa!” - ez a lényege a Bikesafe rendszernek. A kerékpár-regisztrációs adatbázis segítségével a megkerült járműveket vissza tudják juttatni a tulajdonoshoz. Keszthelyen, a Bűnmegelőzési Irodánál van lehetőség a héten az ingyenes regisztrációra.

A kerékpár alvásszáma mellett a váz és kerék méretét, valamint a különleges ismertetőjegyeket is rögzítik a regisztrációnál. A tulajdonos és a jármű adatai az elkészült fotókkal együtt egy országos adatbázisba kerülnek, melyhez a rendőrség azonnal hozzáfér. Rács Balázsnak már lopták el a kerékpárját, mely azóta sem került elő. Nem szeretné, hogy ez még egyszer megtörténjen vele.

„Már régebben elhatároztam, hogy regisztrálni szeretném a Bikesafe-en a kerékpáromat, most jött rá a lehetőség. Ugyan interneten is megtehető ez, de valahogy ez így nekem életszerűbb, meg biztonságosabbnak tűnik, hogy itt a helyszínen beregisztrálják a kerékpárt. Tudni kell, hogy tíz éves a kerékpárom, már semmi papírom nincsen róla. Ha esetleg megállítana a rendőr és megkérdezné, hogy kié a kerékpár, nem nagyon tudnám igazolni, így viszont már teljesen tiszta és világos a helyzet” - nyilatkozta a kerékpártulajdonos. 

Magyarországon több mint 10.000 kerékpárt lopnak el évente, nagy részük azonosítatlan így sosem kerül vissza tulajdonosához. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerül, de nyilvántartás híján nem tudják ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni őket – erre nyújt megoldást a Bikesafe.

Kövesdiné Dely Erzsébet, r. őrnagy: „Hogyha megtörtént a baj, lehet találni ott e-mail címet, amire meg kell küldeni, hogy a kerékpárt hol regisztrálták és ez eltulajdonításra került. A kerékpár-regisztrációs oldal üzemeltetője a bikesafe.hu figyeli és körözöttként megjelenteti. Nyilván, hogyha valaki használt kerékpárt akar vásárolni, érdemes erre az oldalra fellátogatni és ott lehet látni, hogy milyen kerékpárokat nem célszerű megvenni.”  

Keszthelyen, az Energia téren, a Bűnmegelőzési irodánál 10 órától 17 óráig várják a program iránt érdeklődőket augusztus 5-ig. Ezen kívül is lesz még lehetőség az ingyenes regisztrációra. Ezek időpontjait a rendőrség honlapján és a közösségi oldalakon hirdetik. Online regisztrációra is lehetőség van, melyért jelképes összeget kell fizetni. Ennek oka a nyomon követhetőség. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. jún. 2. szerda 19:03 | Balatongyörök
A kerékpárosoknak biztonságot nyújt az új szerelőpont.
| 2021. máj. 14. péntek 14:18 | Gyenesdiás
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
| 2020. aug. 12. szerda 17:09 | Keszthely
A Police Café program keretein belül tanácsokat adtak a hatóságok az érdeklődőknek.
| 2016. júl. 15. péntek 14:09 | Keszthely
A lopott kerékpárok azonosításában nyújt segítséget a Keszthelyen első ízben rendezett Bikesafe program.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Zalakaros
A kis forgalmú zalai utakon zajló megmérettetésen dombos szakaszok nehezítették a versenyt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.