Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kávé és jó tanácsok
2019. jún. 12. szerda | Hévíz
Kávé és jó tanácsok
Kávéval és bűnmegelőzési tanácsokkal várta a rendőrség az érdeklődőket Hévízen. A Police Café program keretén belül felhívták a figyelmet arra, a vagyonvédelem elsősorban az állampolgárok kötelessége, a rendőrség már csak a bűnüldözésben tud segíteni. Az érdeklődők választ kaphattak azokra a kérdésekre, hogy milyen módszerekkel lehet elkerülni, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak.

A rendőrség rendkívül fontosnak tartja, hogy az állampolgárokat folyamatosan tájékoztassa arról, hogy hogyan tudhatják biztonságban értékeiket. Ennek érdekében szervezték meg a Police Café-t is, ahol egy kávé mellett mondták el az érdeklődőknek, hogy mik azok a bűnmegelőzési módszerek, amelyeket bárki alkalmazhat. A Hévízen nyaraló vendégek körében többen vannak, akik kiemelt figyelmet fordítanak értékeik védelmére.

„Nagyon odafigyelünk a biztonságra, magam is vagyonőr voltam, úgyhogy ha nincs körülöttem senki, akkor a hátam mögött biztos, hogy jöhet valaki. A lakásunk is riasztva van, be van védve. Alapszinten biztos, hogy odafigyelünk a biztonságunkra, az értékeinkre, az az első számú szempont, hogy ezek biztos helyen legyenek otthon.” - mondta egy érdeklődő, Berki Zsolt.

Az érdeklődők elsősorban a vagyonvédelemmel kapcsolatban kaphattak tanácsokat. Elhangzott, minden esetben gyanakodni kell akkor, ha olyasmit tapasztalunk, ami a alapvetően nem a hétköznapi életünk része. A Zala  megyei rendőrök kiemelték, a klasszikus bűncselekmények ugyan visszaszorulóban vannak, de egyre több a trükkös csalás, amikor az emberi hiszékenységre vagy éppen empátiára alapoznak a bűnelkövetők.         

„A bűnözőknél nincsen célcsoport, mindenki lehet áldozat, erre is hívjuk fel a figyelmet, hogy nincs olyan, hogy én biztos, hogy védett vagyok. Mindenféle bűnelkövető létezik, mindenkinek más-más a preferenciája, mindig mást és mást akar átvágni, mást akar megkárosítani. Azonban elmondható, hogy van olyan trükkös csalás például, amelynek kimondottan idősebb korosztályok a kárvallottjai, de azt tapasztaljuk, hogy ma már nem lehet ezt ennyire kategorizálni. Sajnos a fiataloktól az idősekig bárki áldozattá válhat.” - tájékoztatott Tóth László a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársa.

A rendőrség tapasztalatai szerint egyre éberebbek az emberek, egyre többen próbálnak odafigyelni értékeik védelmére. Ugyanakkor a bűnözők módszerei is folyamatosan változnak. Éppen ezért mindig naprakésznek kell lenni a rendőröknek és az állampolgároknak egyaránt – hangzott el a rendezvényen.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
56 fiatal vesz részt idén a munkában.
| 2023. nov. 29. szerda 18:08 | Keszthely
Csak megbízható helyről szerezzük be a termékeket és minden esetben legyünk inkább gyanakvóbbak.
| 2023. aug. 23. szerda 17:46 | Keszthely
Az áldozattá válás elkerülésének legjobb módja, ha ismerjük a legjellemzőbb elkövetési módszereket.
| 2023. aug. 22. kedd 17:16 | Keszthely
Ismét eredményesen zárta a szezont a keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda.
| 2023. júl. 24. hétfő 14:08 | Keszthely
A hőségben a napon hagyott autók utastere gyorsan felmelegszik.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.