+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Népszerű az Online Erdei Iskola program
2020. június 12. péntek 16:40 - Gyenesdiás
Népszerű az Online Erdei Iskola program
A Természet Háza Látogatóközpont is bemutatkozott az Online Erdei Iskola programsorozatban. Az Országos Erdészeti Egyesület kezdeményezése a madarak és fák napja alkalmából indult el az Agrárminisztérium támogatásával. 28 részt tekinthettek meg az érdeklődők az ország különböző részein található erdei iskolák előadásaiból. A projekt a koronavírus-járvány miatt alakult ki a digitális oktatás példáján.

Elkészült a Természet Háza Látogatóközpont videója az Online Erdei Iskola programsorozathoz. A gyenesdiási intézmény munkatársa a fonalmadár elkészítését mutatta be kisfilmjében. Azért választották ezt a foglalkozást, mivel nem igényel sok eszközt és bátran próbálkozhatnak vele kisebbek és nagyobbak is egyaránt. A Természet Háza nyitásáról nagyon sokan érdeklődtek eddig is telefonon és közösségi oldalukon is, ezért is gondolták úgy, hogy jelentkeznek a kezdeményezéshez.

„Mindenképpen egy új kihívás számunkra, ilyenben még nem vettünk részt, de a helyzetre való tekintettel még nem tudunk látogatókat fogadni. Ezért is fontosnak éreztük azt, hogy ilyen módon is tartsuk a kapcsolatot a gyerekekkel, illetve a vendégeinkkel.” - ismertette Sali Éva ökoturisztikai vezető.

A videó június 11-én tették közzé az interneten. Ez volt a 27. része az Online Erdei Iskolának. Azóta már 17-en osztották meg az Országos Erdészeti Egyesület facebook-oldaláról, így számtalan kisgyermek már megtekinthette azt.

Az Országos Erdészeti Egyesület számára fontos, hogy a gyermekek minél többen megismerkedjenek a természet szépségeivel. Az ország 40 erdészeti iskolájában májustól várták eddig programokkal a fiatalokat, azonban idén a koronavírus-járvány miatt ezt halasztani kellett. Így jött az ötlet, hogy a digitális oktatás példája nyomán az interneten keresztül adjanak át érdekes információkat. Az Online Erdei Iskolát a madarak és fák napján indították el. Azóta minden nap délelőtt 10 órakor más és más helyszínre kalauzolják el az érdeklődőket, különböző témákban. Megismerkedhettek már a nézők a szarv és az agancs közötti különbségekkel, betekintést nyerhettek a madarak odúiba, fészkeibe és többek között új ismereteket szerezhettek az erdők-mezők növényeiről is. Már az első héten nagy népszerűségnek örvendtek a videók, több mint 30.000-ren tekinttették meg azokat.

„Az alsós korosztályt terveztük megszólítani ezekkel a videókkal, de ahogy ezt mindig mondani szoktuk, hogy nekünk erdészeknek is az erdő az minden nap tud újat mutatni. Így azt gondolom, hogy nem csak az alsósoknak, hanem a nagyobb korosztálynak, akár a felnőtteknek is és ez konkrétan visszajelzésként is érkezett, hogy szülőnek is tudunk újat mutatni, ami esetlegesen egy következő családi kirándulás vagy egy nyári táborozás alkalmával az egy fontos tudásanyagot és egy új szemléletet hordozhat.” - ismertette Elmer Tamás, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára.

Az erdei iskolák a koronavírussal kapcsolatos enyhítéseknek köszönhetően folyamatosan nyitnak meg és egyre több gyermek látogathat el személyesen is a helyszínekre. A Természet Háza Látogatóközpont június 15-én nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
 
Új programmal várják Gyenesdiáson a vendégeket.
 
A 80-90-es évek kedvelt játékából, a Schenk figurákból nyílt kiállítás.
 
Egész nyáron a Balaton-parton és a Sétáló utcán is várják az érdeklődőket.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó