+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új attrakció a szezonra
2020. június 8. hétfő 16:47 - Keszthely
Új attrakció a szezonra
50 méteres óriáskerék épül Keszthelyen. Az érdeklődők 15 emeletnyi magasságból gyönyörködhetnek majd a nyugat-balatoni panorámában. Nagy Bálint polgármester mai sajtótájékoztatóján elhangzott, az óriáskerékre június 19-én lehet először felülni és egészen szeptember végéig várja a látogatókat. A keszthelyiek 10 százalék kedvezményben részesülnek.

A vállalkozó szombaton kezdte el építeni az óriáskereket. Az 50 méter magas, 30 darab egyenként 6 fős gondolából álló attrakció egyszerre 180 fő befogadására alkalmas. Az alkatrészei összesen 170 tonna súlyúak és 12 kamion szállította ide Keszthelyre. Az óriáskerék magyar tulajdonú és hazai fejlesztésű.

Az óriáskerékről sajtótájékoztatón számolt be Keszthely polgármestere. Nagy Bálint kifejtette, hogy az elmúlt adventi vásáron felállított óriáskerék sikerén felbuzdulva döntött úgy a városvezetés, hogy a nyári szezonban is ilyen minőségi attrakcióval várják a keszthelyieket és ide látogatókat.

„Amikor a Fő téren felállítottuk az óriáskereket – ott egy 18 méteres óriáskerék került felállításra és nagyon jó visszajelzések jöttek mind a keszthelyi emberek részéről, mind nagyon sokan jelezték, hogy Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, Hévízről és a megyén kívülről is jöttek csak azért, hogy megnézzék ezt az attrakciót. Úgy gondoltuk, hogy az ország legmagasabb óriáskereke az kellően vonzó attrakció ahhoz, hogy ha mi ezt Keszthelyen felállítjuk, akkor nagyon sokan fognak tudni ide jönni és sok embernek tudunk ezzel örömet okozni” - fogalmazott Nagy Bálint polgármester. 

Az óriáskerékre június 19-én lehet először felülni és egészen szeptember végéig várja a látogatókat. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szomszédos Balaton Szálló takarómolinót kap a part felőli oldalon. A város polgármestere arra számít, hogy élénk belföldi turizmus lesz, így Keszthely is nagyobb vendégforgalomra számíthat: „Azt gondolom, hogy ha egy ilyen attrakció fölépül itt és működni fog, akkor még többen fognak akár csak emiatt is Keszthelyre látogatni. Azt gondolom, hogy az idei évben számíthatunk reálisan arra, hogy még nagyobb lesz a belföldi turizmus, a koronavírus-járvány miatt valószínűleg kevesebben fognak külföldre menni, mint korábban.”

A keszthelyi óriáskerék ikertestvére nyaranta Siófokon látható, télen pedig Győrben. A Keszthelyen épülő kereket korábban csak a szombathelyi adventi vásáron próbálhatták ki az érdeklődők.A június 19-étől üzemelő attrakcióra a felnőtt jegy ára 2000, a gyerek és nyugdíjas ticket pedig 1500 forint. A megváltott jegyek 3 körre érvényesek, ennek időtartama az utasok létszámától függ. Keszthelyi lakosok lakcímkártya felmutatásával 10% kedvezményben részesülnek. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
 
forrás: Hungarian Diamond Wheel
 
 
 
 
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus