Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Megnyitott az óriáskerék szezon
2024. már. 14. csütörtök | Keszthely
Megnyitott az óriáskerék szezon
Ismét elindult a keszthelyi óriáskerék. A négy éve működő attrakció nagyon népszerű a keszthelyiek és a turisták körében. Az 50 méteres szerkezetről a Keszthelyi-öböl és a város nevezetességei is megcsodálhatók. Az óriáskeréken kívül számos programmal várják a vendégeket a Balaton-parti városba.

A Család Iskola diákjai vehették először birtokba az óriáskereket. A gyerekek nagy örömmel szálltak be a gondolákba. Élmény volt nekik madártávlatból látni a jól ismert épületeket, a kerék legmagasabb pontjáról még az iskolájukat is kiszúrták a szemfülesebbek.

„A Balatont láttuk inkább, meg néztük a Kármelt, meg láttuk az iskolát is. A drónt is kerestük sokszor. Láttunk sok kacsát, még ezt a házat is itt, ami mögöttünk van, három templomot, a kastélyt.” - mondta Pandúr Noel Tamás, a Család Általános Iskola és AMI tanulója.

A gyerekek még a hivatalos nyitás előtt próbálhatták ki az attrakciót, amely március 15-től várja a látogatókat.

„Nekem nagyon tetszett, hogy az egész mólót végig lehetett látni, meg a túlparton láttunk valami füstölgő erdőséget is, és az is nagyon izgalmas volt.” - tette hozzá Gönczi Lilla Borbála, a Család Általános Iskola és AMI diákja.

A városban egész évben zajlanak az események. Április végén a Helikoni Ünnepségekre várják a versenyzőket és az érdeklődőket. Gyereknap alkalmából Keszthelyre látogat a BAHART legújabb katamaránja. Júniusban város napja és Múzeumok Éjszakája lesz, júliusban pedig a nagysikerű KeszthelyFestet szervezik meg. Az óriáskerék egész szezonban várja a vendégeket, a nemzeti ünnepen pedig a keszthelyiekre helyezik a hangsúlyt.  

„El lehet mondani, hogy szeretik, ezért erre az évre is szerződést kötöttünk, és az óriáskerék itt lesz ebben az évben. Most föl is ajánljuk, hogy március 15-én, amikor megnyit tulajdonképpen, elkezdi az üzemelést, tehát március 15-én 11 órától este 8 óráig a keszthelyi lakcímkártyákkal rendelkezőknek, tehát a keszthelyieknek ingyenes. Ez felajánlás az üzemeltető és a város részéről, hogy ingyenesen használhatják.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A korábbi évekhez hasonlóan az üzemelési idő alatt a keszthelyiek 10%-os kedvezménnyel válthatják meg jegyüket az óriáskerékre. A tulajdonos bízik a jó szezonban, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy jelentősen nő a vendégéjszakák száma. Tavaly 320 ezer vendégéjszakát töltöttek el Keszthelyen, ez 40%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

„Március 15-től lesz az óriáskerék szeptember végéig, és minden nap nyitva fog tartani az óriáskerék. Hétköznap 2 órától este 8 óráig, szombat-vasárnap meg reggel 11 órától este 8 óráig.” - tájékoztatott Horváth Mihály, a Keszthelyi Óriáskerék tulajdonosa.

A gyerekek 2500 forintos, a felnőttek pedig 3000 forintos áron vehetik igénybe az óriáskereket. A korábbi évekhez hasonlóan három kört lehet megtenni egy jeggyel.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 14. hétfő 18:13 | Keszthely
Az Aktív Strand program keretében vízi programok várták a fiatalokat jutalom fejében
| 2022. ápr. 19. kedd 13:09 | Keszthely
Keszthely legkedveltebb attrakciója egész szezonban várja az érdeklődőket.
| 2021. jún. 7. hétfő 11:17 | Keszthely
Újdonságként a város születésnapja alkalmából a múzeumokat ingyenesen látogathatták meg a helyiek.
| 2021. máj. 3. hétfő 17:20 | Keszthely
A szolgáltatást védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni, a keszthelyieknek kedvezményes a jegy.
| 2021. ápr. 30. péntek 16:47 | Keszthely
A járványügyi szabályoknak megfelelően védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni a szolgáltatást.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:51
KREA TV
19:48
Göcsej filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:51
KREA TV
22:48
Göcsej filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.