Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A legfontosabbak a boldog gyermekek
2024. máj. 27. hétfő | Keszthely
A legfontosabbak a boldog gyermekek
Szirénázó autók, modern hajó, óriáskerék és színes produkciók várták a családokat a keszthelyi gyermeknapon. A Balaton-parton sokan ünnepeltek, a fiatalok és a felnőttek egyaránt jól érezhették magukat. Bemutatkozott a Balatoni Hajózási Zrt. legújabb katamaránja, a Tomaj is.

Sorban álltak a fiatalok, hogy beülhessenek a rendőrautóba. A dudálás nagyon népszerű volt, szinte az összes gyermek kipróbálta. Több szülő készített a kicsikről fényképet. A tűzoltóautó is sok érdekességgel várta a kíváncsiskodókat. A berendezéseket nézhették, és kézbe vehették a tömlőket. A villogó autóknak mindig nagy sikerük van. Molnát Benett elmesélte, hogy mi tetszett neki a legjobban.

„Kipróbáltuk a tűzoltóautót, az nem annyira jó volt mint a rendőrautó, mert a rendőrautót, azt..." "Azt meg lehetett nyomni és ilyen hangot ad ki." - vette át a szót Bakacsi Bence.

Az óriáskeréken minden 14 éven aluli egy kört ingyen mehetett. Ezt a lehetőséget is sokan kihasználták. 

„Nagyon tetszett, nagyon magasról lehetett látni mindent és olyan pici volt minden.” - mesélte el Tóth Réka.

További szórakozásként ringlisezhettek a fiatalok, és kihagyhatatlan volt az ugrálóvár is. Volt olyan, aki a szabadban való futkározásnak is nagyon örült. 

A BAHART a keszthelyi gyermeknapon mutatta be új hajóját, a Tomajt. A 350 férőhelyes katamaránt a társaság az idei szezonra állította menetrendbe, három másik hajóval együtt. Road Show keretében mutatták be a kifejezetten a Balatonra épített monstrumot. 

„Egy kicsit másabb vezetéstechnikailag. Hozzá kellett szokni a hajóhoz. Nekünk is tanulni kellett a hajót, hogy viselkedik, időjárási körülmények között. Meg kellett szokni a mozgását is a hajónak. De magában az irányítása komolyabb manőverekbe könnyebb. Van egy úgynevezett orrsugár kormányunk és a komolyabb manővereket könnyebb elvégezni ezzel a felépítéssel.” - osztotta meg Körpöly András a Tomaj hajóskapitánya.

A Tomaj délután ingyenes körökre vitte az érdeklődőket. Ezt a lehetőséget is rengetegen használták ki, mindegyik indulásra megtelt a hajó. Sokan örökítették meg a kirándulás pillanatait akár fényképeken, akár videókon. Mind a felnőttek, mind a gyermekek jól érezték magukat  a fedélzeten. 

„Jó, hogy lehet rajta sétálni, meg biztonságos is, nem billeg, meg, hogy lent vannak ilyen TV-k, meg büfék és hogy a családdal itt lehet közösen időt tölteni.” - véli Kaszás Zoé Viktória.

A Zenepavilon színpadán folyamatosan zajlottak a bemutatók. Az Airforce tehetségei több produkcióval kápráztatták el a közönséget. 

A táncosok műsorát követően leszakadt az ég, ám a zuhogó eső sem tántorította el a Keszthelyi Kötélugrókat, hogy bemutassák tudásukat. A pocsolyák nehezítő tényezők voltak, de ezt az akadályt is legyőzték és mindannyian prezentálták azt a koreográfiát, amelyet a vármegyei diákolimpia döntőjére vittek el.  

„A gyereknapnak azt a lényege, hogy a gyerekek különböző programokon vehessenek részt, lehetőleg, úgy, hogy az egész család jól érezze magát. Viszonylag ilyen egyszerű, de ebben segítünk, mert a hajón, ami a BAHART-tal való közreműködésnek köszönhetően jött ide, nagyon sokan voltak, ezt élvezték a gyerekek, felnőttek egyaránt. Itt a parton pedig programok vannak. És gratulálok az ugróköteles csapatnak, és gratulálok a gyerekeknek, akik nagyon jó eredményeket értek el.” - összegezte Manninger Jenő polgármester.

A Keszthelyi Kötélugróknak a gyermeknapon adott át a polgármester ajándékot köszönetképpen a város jó hírének öregbítéséért. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Keszthely
Családi- és gyermeknapot szerveztek az Egry Általános Iskolában.
| 2021. máj. 31. hétfő 15:16 | Keszthely
Keszthely megújult játszóterein színes programkavalkád várta a kicsiket és a nagyokat gyermeknapon.
| 2018. máj. 29. kedd 10:39 | Keszthely
Több helyszínen számos programot kínált május utolsó vasárnapja a gyermekeknek.
| 2017. jún. 8. csütörtök 13:24 | Keszthely
Keszthelyi iskola is csatlakozott a Mindennap Gyermeknap programjához.
| 2024. már. 29. péntek 19:15 | Balaton
Az első hajók nagycsütörtökön futottak ki a siófoki kikötőből.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.