+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hiteles tájékoztatás és biztonság - így működik most a Keszthelyi TV
2020. március 31. kedd 17:57 - Keszthely
Hiteles tájékoztatás és biztonság - így működik most a Keszthelyi TV
A járványügyi helyzetben is folyamatos és hiteles tájékoztatást nyújt a Keszthelyi Televízió. Szerkesztőségünk a koronavírus elleni védekezés érdekében több változást vezetett be. Csökkentek a személyes találkozások és még nagyobb hangsúlyt kapnak a lakossági kérdések.

A koronavírussal kapcsolatban kiemelt fontosságú a hiteles tájékoztatás. Természetesen a Keszthelyi Televízió is hangsúlyosan foglalkozik hírműsorában a járványügyi helyzettel és folyamatos tájékoztatást nyújt. A koronavírus járvány a mindennapi életet nagyban megváltoztatta. Így van ez a televízió szerkesztőségével is.

Sámel József ügyvezető-főszerkesztő: „A koronavírus terjedése a helyi televíziókat is nehéz helyzetbe hozta. Elmaradtak a rendezvények, programok, s ugyanígy a hirdetési bevételek is minimálisra csökkentek, és ráadásul nekünk is védekeznünk kell a vírus ellen, meg kell azt előznünk, hogy terjedjen közöttünk. A helyi televíziók munkatársai nagyon gyakran mennek és személyes kontaktusba kerülnek és ezért nagyon fontos, hogy ezeket a személyes találkozásokat minimálisra csökkentsük.”

A televízió munkatársai ezért egyre többször telefonbeszélgetés, vagy videóhívás keretében kérnek interjút. Csak a legszükségesebb esetekben keresik fel személyesen az interjúalanyokat. Ekkor is maszkban, gumikesztyűben, lehetőség szerint kellő távolságtartással készítik el a felvételeket. 

Beosztástól függően a szerkesztők és operatőrök átálltak otthoni munkavégzésre. Így nem csak az interjúalanyok, hanem a stábtagok esetében csökkentek a személyes találkozások. A technika adta lehetőségeknek, valamint a televízió és a munkatársainak műszaki hátterének köszönhetően a napi munka többsége otthon is végezhető.

Hegedüs Éva a televízió legrégebbi munkatársa. Azt mondja, hogy az elmúlt 35 évben számos nehézséggel kellett megbirkóznia kollégáival. Volt amikor a 9 emeletes tetejéről kellett adást sugározni, vagy az internet és a laptop előtti időkben kellett Balatonfüreden híranyagot vágni a Duna Televíziónak. Hegedüs Éva úgy véli, kiemelten kell kezelni a alkosság igényeit a koronavírus idején: „Elsősorban amire oda kell figyelnünk, az a lakosság igénye, hogy az ő kérdéseiket, kéréseiket ki tudjuk elégíteni és kellőképpen tudjunk tájékoztatni. Minden nap akár, tehát nem elég félretenni a híreinket és nem elég konzerválni őket, hanem napi szinten tájékoztatást kell adnunk a lakosságnak. Ezt technikailag meg kell oldani.”

A Keszthelyi Televízió a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által támogatott híradót gyárt heti öt napon, ezt továbbra is este 7 órától sugározza. E mellett továbbra is jelentkezik a szintén pályázati támogatott Szignatúra kulturális magazin is keddenként 18 órától. Jelenleg is egyeztetések zajlanak, hogy több vallási műsort, szentmisét láthassanak a nézők. A további műsorok struktúrája a járványügyi helyzet függvényében változhat. A Keszthelyi TV híreit továbbra nyomon lehet követni a tvkeszthely.hu oldalon és a facebookon. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó