+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / B+R parkoló épül Keszthelyen
2020. március 30. hétfő 19:01 - Keszthely
B+R parkoló épül Keszthelyen
Zajlik a B+R parkoló kivitelezése Keszthelyen, tájékoztatott Nagy Bálint polgármester. A 60 kerékpár és 60 gépkocsi ingyenes tárolására alkalmas parkoló célja, hogy a veszélyhelyzet után fellendüljön Keszthely belvárosa. A projekt 100%-ban pályázati forrású, összesen 130 millió forintból valósul meg.

A Pál és Georgikon utca kereszteződésében található egykori tiszti lakások mögötti területen napok óta dolgoznak a szakemberek. A helyszínt a múlt héten adták át a kivitelezőnek. Jelenleg a földmunkák zajlanak és kialakítják a szükséges infrastruktúrát. A terveknek megfelelően zajlik a kivitelezés.A projekt célja, hogy a jövőbeli úgynevezettB+R parkolóval segítsék azokat a lakosokat, dolgozókat, turistákat, akik a belvárosba tartanak. A város polgármestere bízik abban, hogy ezzel a városrész fellendítéséhez járulhatnak hozzá.

„Egyrészt ez a beruházás szolgálja magát a belvárost is, tehát mint mondtam, nagyjából 300 méterre a Sétáló utcától ez a parkoló, tehát mondhatom, hogy a belvárosban van. És emellett pedig a gépkocsi használatot is talán igyekezünk vele csökkenteni, hiszen egy olyan frekventált helyen lévő parkoló kialakítására kerül így sor, azt is céloztuk, hogy ne kelljen autóval mászkálni a belvárosba és parkolóhelyet keresni, hanem itt le tudják tenni az emberek az autót.” - ismertette Nagy Bálint polgármester.

A projekt egy Terület- és Településfejlesztési Operatív Pályázat keretén belül 130 millió forintból valósul meg, mely 100%-ban Európai Uniós finanszírozású. A leendőbeli, ingyenesen használható parkolóban 60 gépjárművet és 60 kerékpárt tudnak majd elhelyezni akár a lakosság, akár a turisták is. Nagy Bálint hangsúlyozta, a koronavírus-járvány miatt az élet nem állhat meg, a jelenleg is zajló pályázatokat folytatni kell.

„Nagyon sok tervünk van beruházással, fejlesztéssel kapcsolatban az idei évre is. Nyilván itt mindannyiunknak a terveit, így az önkormányzatnál sincs ez másképp felülírta a koronavírus-járvány. De amellett, hogy prioritásként kell kezelni a koronavírus-járvány megelőzését, illetve itt a szociális és nem szociális alapon rászorulók segítségét, amellett természetesen az élet nem áll meg és nem is állhat meg és ezért nagyon fontos, hogy még ha esetleg átszervezetten is, de azokat a fejlesztéseket, amiket terveztünk, azokat igyekszünk a továbbiakban is megvalósítani.” - osztotta meg a polgármester.

A parkolóban kamerarendszert is ki fognak építeni, melynek a biztonság mellett az állapotmegőrzésben lesz szerepe. Az előzetes tervek szerint május végére készülne el a parkoló, azonban a koronavírus-járvány miatt hozott biztonsági intézkedések ezt felülírhatják.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem értik a méhészek, hogy hová tűnnek el a méhek télen.
 
Új alapokra helyezik az oktatást Reziben.
 
Elindult az iskola bővítése, idén pedig megújul az egészségház és kivágják a beteg tujákat is.
 
A két elkövetőt a keszthelyi rendőrök elfogták.
 
A gyenesdiási iskola felújítása miatt ideiglenesen három helyszínen helyezték el a diákokat.
 
Vince napjához kapcsolódva, ötödik alkalommal várták az érdeklődőket a várvölgyi borosgazdák.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár