+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújult a Zalakarosi Fürdő gyermekvilága
2020. március 4. szerda 16:32 - Zalakaros
Megújult a Zalakarosi Fürdő gyermekvilága
Átadták a Zalakarosi Fürdő megújult beltéri gyermekvilágát. A Gyermekek éve 2020 keretein belül ez a létesítmény első megvalósult beruházása. A fürdőben az idei évben számos tematikus programot szerveznek a családoknak és több projektet is megvalósítanak. Emellett nyereményjátékot is szerveznek a fürdő 55. születésnapja alkalmából.

A Zalakarosi Fürdőben mintegy 650 ezer vendéget fogadtak tavaly, ennek a 65%-a egy vagy többgyermekes család. A létesítmény beltéri vízivilága nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, de a szülők is szívesen használják a csúszdákat és a különböző játékelemeket. A Zalakarosi Fürdő 2020-ban meghirdette a gyermekek évét, ennek értelmében az idén számos beruházás valósul meg, és több programot is szerveznek, amelyek a családokat állítják a középpontba. 

A Gyermekek évének az első megval ósult beruházása a beltéri gyermek vízivilág megújítása – hangzott el a kedd délelőtti átadón. Cziráki László elmondta, a munkálatok során egy robot segítségével kitisztították a légtechnikát, ez fontos volt a fűtés megfelelő működése szempontjából. Emellett kicserélték a légtechnikai szívórácsokat, a vízi játékok vezérlő szelepeit és a víztisztító kádakat. A beruházás során modernizálták a vízforgató technológiát és új, ledes, energiatakarékos világítást kapott a létesítmény. A jövőben több projektet is megvalósítanak.

„Zajlik már egy ifjúsági szálló építése az északi fogadóépületben, és májustól már fogadunk is iskolás és óvodás csoportokat. Nem titkolt célunk, hogy szeretnénk, ha iskolások, óvodások osztálykirándulásaikat ide szervezzék, hiszen ez a szállás, ez a fürdő területén van, és akik igénybe veszik ezt a szálláshelyet, ők be tudnak jönni majd a fürdőbe is. Föl fogjuk újítani a gyerekmedencét kint a strandon. Május elsején már reméljük, hogy egy megújult stranddal, megújult gyerekrésszel várhatjuk a strandfürdőben is a vendégeket.” - tájékoztatott a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.

Az átadón részt vett Erdei Zsolt „Madár”, a Zalakarosi Fürdő nagykövete. A világbajnok ökölvívó elmondta, a vízivilág látványos megújuláson esett át az elmúlt időszakban és ma már igazi luxuskörülmények között várja a családokat. Laky Zsuzsi és családja szintén a fürdő nagykövetei, számukra nagy élmény, hogy az elsők között próbálhatják ki a felújított vízivilágot.

„Nagyon-nagyon tetszik, hiszen mikor a tavalyi évben, vagy tavalyelőtt szerződést kötöttünk a Zalakaros Gyógyfürdővel, akkor nem így nézett ki. Sajnos elmondhatom, hogy kevés lehetőségünk van arra, hogy lejöjjünk, hiszen Budapest mellett lakunk. Most amikor Laciék mondták, hogy felújították a fürdőt, akkor egyből megragadtuk az alkalmat és jöttünk, és ki is próbáljuk.” - emelte ki a szépségkirálynő.

A Zalakarosi Fürdő kiemelt szerepet tölt be a település életében, az elmúlt 55 évben jelentős fejlődés ment végbe Zalakaroson a létesítménynek köszönhetően. A város most csatlakozott a gyermekek, családok számára szervezett programokhoz és projektekhez, a település vezetése ugyanis kiemelten fontosnak tartja a jövő generációjának megszólítását.

„Egy közhelyt fogok mondani: a gyermekekben látjuk a jövőt. De ez ténylegesen azért a turizmusban, vendéglátásban is így van. Önmagában a Zalakarosi Fürdő nagyon alkalmas arra, hogy gyerekeket, családokat fogadjon, de a ma kisgyerekeiből lesznek nekünk a jövő felnőtt vendégei. Tehát ez egy nagyon fontos célcsoport akár.” - tette hozzá Czimondor Nándor, Zalakaros alpolgármestere.

A Zalakarosi Fürdőben elindul a létesítmény 55. évfordulójához kapcsolódó nyereményjáték is. Ennek értelmében a szerencsés nyertes 55 forintért válthat családi komplex belépőt a fürdőbe.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Új kamarakiállítás várja az érdeklődőket a Balatoni Múzeumban.
 
A Hévízi-tó alatti műtárgytól számított 500 méter hosszú csatornaszakaszon fogási tilalom van.
 
A nyomvonal érinti többek között a Keszthelyi-hegységet, a Kis-Balaton és a Hévízi-tavat is.
 
Az érdeklődő szülők hamarosan tájékoztatást kapnak az óvodai jelentkezés lehetséges módjáról.
 
A csaknem 900 oldalas alkotás 252 év helyi sportsikereiét tartalmazza 28 sportágban.
 
“Régészeti felfedezések bibliai tájakon” címmel indult útjára egy új sorozat a Balaton Színházban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus