+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújul a Premontrei Szakgimnázium
2020. január 29. szerda 19:08 - Keszthely
Megújul a Premontrei Szakgimnázium
Megkezdődött a Premontrei Szakgimnázium 500 milliós beruházása. Jelenleg a bontási munkálatok folynak az iskola alagsorában. Több mint 300 négyzetméterrel bővül az intézmény, számos újdonsággal kezdik meg a 2020/21-es tanévet a tanulók. A beruházás várhatóan június elején készül el.

A Magyarok Nagyasszonya plébániatemplom észak-nyugati részén található Csornai Premontrei apátság fenntartása alatt álló iskolában elkezdődött az épület felújítása, modernizálása. Nagy a zaj a Premontrei Szakgimnázium alagsorában. A régészeti feltárások már nyáron megtörténtek. A kivitelező cég egy hete átvehette  az építési területet. Szakemberek bontják a járólapot, az oldalfalakat több mint 400 négyzetméteren és építik ki a munkavégzéshez szükséges villanyhálózatot.

"Elsősorban az aljzatbontási munkálatokra összpontosítunk, hogy a gépészeti és villamos szerelési munkálatokhoz tudjunk munkaterületet adni,itt az egész épületrészben lévő aljzatok felbontásra kerülnek, új kavics ágyazat, vasalt hőszigetelés, aljzatbeton, arra pedig majdhogy nem a teljes felületen padlófűtés fog készülni. Minden villamos és gépész vezetékek az aljzatba fognak kerülni és lehetőség szerint a meglévő hornyok felhasználásával kerülnek kiépítésre úgy, hogy minél kevésbé sérüljenek a falak."- adott tájékoztatást Varga Tamás, építésvezető.

A nedvesedésre fúrt szigetelés kerül és injektálással is fognak falakat szigetelni. Az állag megóvása érdekében ahol szükséges és a tervek előírják ott szárítóvakolat kerül majd a falfelületre. A hosszú évek óta használaton kívüli dongaboltozatú  épületrész az 500 milliós beruházással nem csak megújul, hanem új funkciót is kap. Tíz terem kerül ki és átalakításra és megújul a kazánház is.

"Kialakításra kerülnek sportszobák, irodák, kazáncsere és az első Fő téri részeket is használhatóvá tesszük. Úgy, hogy intenzívebb használatra a belső teret. A belső udvart is és a Fő téri bejárat melletti területet is nagyon szépen szeretnénk megoldani, hogy használható legyen és az iskola bővüljön ezáltal is." - mondta az iskola igazgatója, Balogh Csaba.

A beruházás várhatóan május 31-re fejeződik be. Az ünnepélyes átadásra Szent Norbert napján, június 6-án kerül sor.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Piac záróként rendezték meg a IX. Burgonyanapot.
 
Irodalmi teadélutánon találkoztak Szurovecz Kittivel olvasói Keszthelyen.
 
980 millió forint támogatást nyerhettek idén azok, akik részt vettek a Hungarikum-pályázatokon.
 
A nemzeti összetartozást jelképező szoborral tisztelegtek Trianon 100. évfordulóján.
 
Szeptember 20-án tartották az elsőáldozást a Ranolder iskola tanulóinak.
 
Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, a természeti örökség része a nemzeti identitásunknak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár